Sims 4 Játéktipp

Sims 4 Vampires – Forgotten Hollow bemutatása

Forgotten Hollow

Forgotten Hollow pontosan az, aminek elsőre látszik – egy aprócska kis darkos városnegyed, cseppet sem modern lakóházakkal és bútorokkal (meg még azoknál is régebbi lakókkal), mesés természeti kincsekkel, látvánnyal, és sötét szépséggel.

Ez a város(rész) valóban nagyon apró, mindössze öt telek található rajta, ebből pedig csupán három beköltözhető, és egyetlen üres, beépíthető. A viktoriánus stílusú lakóházak tökéletesen illeszkednek a vámpíros életmódhoz, ahogy a sötét, ködös-gomolygós külcsín is. A város legközpontibb része egyértelműen a Kastély, azaz a Straud Mansion, amely Vladislaus Straud, a mestervámpír tulajdonában áll:

A Kastély lenyűgöző parkját korhadó fák, araszoló ködpamacsok, Gargoyle-szobrok, és hevenyészetten széthajigált sírkövek teszik hátborzongatóvá. A környék második legnagyobb (ám az előbbitől jóval elmaradó) háza a Wolfsbane Manor, amely a Vatore testvérek lakja:

A valamivel modernebb, kevésbé sötét tónusú ház roppant perfekt kis vámpírlak, Caleb Vatore és húga, Lilith legnagyobb örömére. A következő ház a sétányon már lakómentes övezet (Garliclauter Place), bátran beköltözhető – kivéve vámpíroknak!

A 30×20-as telekre épült, 3 hálóval és két fürdőszobával rendelkező, 51,170 simoleonért megvásárolható épület cseppet sem tűnik ki a környezetéből…

… kivéve, hogy bűzlik, mint a fene.

Mindenki jól látja az ajtó köré felakasztott fokhagymafüzéreket? A házon belül minden helyiséget alaposan elláttak velük, így vámpírok számára a beköltözés életveszélyes, és éppen ezért nem ajánlott. Ellenben vérbeli vámpírvadászok, vagy babonás költözködők számára ideális lakóház lehet. 🙂

Az utolsó lakóház Widowshild Townhome, egy roppant minimalista épület egy 30×20-as telken. Az egy fürdővel és egy hálóval rendelkező inkább lerobbant, semmint gótikus lak tökéletes választás kispénzűek számára.

Ezen kívül már csupán egyetlen üres található itt, amely 30×30-as méretű (Fledermaus Blend).

A város egyéb részei:

Forgotten Hollow központi része a látványosan berendezett park, közepén a Vladislaus Straud-ot megmintázó szökőkút:

Ezen kívül található itt egy igen szép kis sétány:

Valamint egy lezárt barlangbejárat is.

Nagyon hasonló a titkos területek bejáratához, de ez sajnos nem bejárható, azonban éjszakánként a denevérek kirajzanak innen, és nagyon hátborzongató hallgatni a hangjukat – aki ilyesfajta élményekre vágyik, annak kihagyhatatlan:

Plusz érdekesség:

Vladislaus Straud és a Vatore testvérek évek óta hadban állnak egymással, amelynek oka az, hogy míg Vlad bárkit hajlandó megbűvölni (vagy épp éjszaka behatolni a házba, és álmában elbódítani a simet), hogy plazmához jusson, addig Caleb és Lilith Vatore jó vámpírnak tartják magukat, akik kizárólag akkor táplálkoznak más simből, ha az előzőleg engedélyt ad erre.

A Forgotten Hollow túra vezetője: Carmilla