Sims 4 Barkács

Slowbuild – Viktoriánus ház belső design

TimMac jóvoltából egy igazán impozáns és lehetőségekkel teli terekben bővelkedő viktoriánus stílusú házat építhettek. A lépésről lépésre tippnek köszönhetően, akár simkockára pontosan ugyanúgy. Az építkezés folyamatát itt követhetitek nyomon.

Miután kész a ház, nagy burkolási és lakberendezési feladat várnak ránk. Nem kis házról van szó, tehát adott a tér, hogy kiélhessük alkotóvágyunkat. Ki-ki eldönti, épp hangulattól, simpénztárcától, ízléstől függően, hogyan képzelne el egy ilyen házat.

A megvalósítás lehetőségei végtelenek a játékban. Én személy szerint szeretek Costum Contenteket, letöltött kiegészítőket használni. Egy-egy szép terítő, függöny, dísztárgy, növény hangulatosabbá, otthonosabbá teheti házunkat. A másik ok pedig az, hogy harmonikus típus vagyok, és a tárgyak színének összehangolása nem mindig egyszerű, sajnos már nem áll rendelkezésre az átszínező eszköz.

A végtelen lehetőségek közül mutatnánk be Nektek egy variációt, amely célja egy kis kedvcsinálás, esetleg ötletadás. Lehetősége lesz bárkinek ez alapján, akár hasonlóan berendezni, vagy csak egy-egy ötletet átültetni saját gyakorlatába, ha úgy tetszik.

Földszint
NappaliElülső verandaÉtkező és konyhaGrillezős hátsó vernadaNagyszülői hálószobaDolgozószobaFürdőszöba&WC

Emelet
Folyosó&Relax térSzülői hálószobaFürdőszoba&WCVendégszobaGyerekszobaTiniszoba

A játékban megtalálható tárgyak elnevezése is feltüntetésre kerül, a játék saját tárgyainak nevét fekete betűvel, a letöltött tárgyakét fehér betűvel jelöltem. Az utóbbiakhoz a kép alatt elérhetőek azok letöltési linkjei, hogy berakhassátok saját játékotokba.

Az első lépés számomra mindig a fontos Cheatek/Kódok bekapcsolása:

  • testingcheats on
  • bb.moveobjects on a tárgyak szabad mozgatásához

FÖLDSZINT

Nappali

Mondhatjuk, hogy a dolgok közepébe vágok, és rögtön a nappali berendezésével kezdem, majd attól balra és jobbra haladok.

Annak sorrendje, hogy a burkolatot válasszuk ki előbb, vagy a bútorokat, szerintem képlékeny. A nappalinál a burkolatok voltak meg előbb, és ahhoz igazítottam a bútorokat, de sokszor van, hogy a kihelyezett bútorok módosítják a felállást, és teljesen le kell cserélni, vagy színt cserélni a burkolatok tekintetében.

Sokszor előfordul, hogy nincs lehetőség a megfelelő magasságba elhelyezni egy függönyt, esetleg polcot. Ezt az esetek többségében a tárgy megfogása után a ’9’-es gomb nyomogatásával korrigálhatjuk. Ilyenkor a tárgy, amelyet tartunk, magasabbra kerül. Annyiszor nyomjuk a 9-est, amennyiszer szükséges, a megfelelő magasság eléréséhez. Akad olyan eset is, amikor az ALT billentyű nyomva tartásával és egérrel pozícionálásával tudjuk a függönyt az ablakkerethez igazítani, hogy jól nézzen ki. Ez sokszor szükséges azután, hogy a 9-essel elég magasra kerül, de mégsem pontosan oda, ahova kéne, és nem esztétikus.

A párnákat az ALT gomb lenyomásával tudjuk a megfelelő helyre rakni, ugyanis ez teljesen szabad elhelyezési lehetőséget ad, a rácsozásos felosztás figyelembe vétele nélkül. Valamint bármely tárgy, bármely szögben való elforgatására is használható, mint az alábbi esetben a kanapét egy kissé a TV és a kandalló felé irányítottam.

A nappali tere nagy, hosszúkás, több átjáróval, valamint egy lépcsőfeljáróval. Több olyan tárgyat tervezek betenni ide, például TV-t és kandallót amelyeknek falfelület kell, vagy a TV esetében azzal takarható el a hátulja. Ennek biztosítására alacsonyabb falat, „Half Wall”-t húztam.

A TV most egy kis abroszos dohányzóasztalra került, de, ha valaki falra rakhatót szeretne, akkor érdemesebb magasabb félfalat választani, arra el lehet helyezni azt. Persze akár egész fal is rakható.

A szoba a következőképpen néz ki berendezés után. A világítás is fontos, hiszen nem minden lámpának, csillárnak van ugyanolyan erősségű fénye, nem ugyanakkora teret világítanak be. Én gyakran kompenzálok vagy egy csinos állólámpával, vagy falilámpákkal.

Letöltött tartalmak:
PralineSims – Modern White Bricks
Regtangular lace tablecloth 2×1

Letöltött tartalmak:
SIMcredible Jules loveseat cushion pillows
Catherine – Loveseat Pillows
SIMcredible Come Cozy Plant

Letöltött tartalom:
PralineSims – EXUV Walls

Elülső veranda

Letöltött tartalom:
Pralinesims VEOX Rugs 3

A nappali és elülső veranda után továbbsiklok balra, az étkező és konyha felé.

Étkező és konyha

Letöltött tartalmak:
Severinka [Spring Terrace] TS4 Lilies
Severinka TS4 Virginia terrace – tablecloth 6 person WCOL
Lyne Curtains – Tall Sheers 1×1 Left
Pralinesims Bohemian Walls
Pralinesims Modern Marble Floors 2

Letöltött tartalom:
BuffSumm Study Lumi Curtain Outer

A konyhapult megépítéséhez többféle elemet használhatunk, mind az alsó, mind a felső beépítéséhez. A színválasztás opción belül érhetjük el ezeket, a további opciók fogaskerék-csavarkulcs jelen belül.

A játékban nagyon mutatós, középen elrendezett konyhapult szigetet tudunk kialakítani. Amikor így rendezek be egy konyhát, szeretem a gáztűzhelyt ebbe a szigetbe beépíteni. Itt is többféle elem áll rendelkezésre. Összeállíthatunk lekerekített konyhaszigetet is akár.

A mindenféle konyhai felszerelés és dísz elhelyezésénél is bátran alkalmazhatók az ALT és a 9-es billentyűk. Az ablak alatti polcokat például csak az ALT nyomva tartásával lehetséges oda rakni, ahova szeretnénk. Sokszor kissé idegőrlő tud lenni, amikor csak nagy nehezen tudjuk pozicionálni a tárgyakat, viszont ezekkel a trükkökkel plusz pakolófelületet teremthetünk, és még jobban díszíthetjük a tereket.

Letöltött tartalmak:
Black White Dining – Wine Glass és Black White Dinnig – Wine Bottle

Letöltött tartalom:
SIMcredible Stockholm, kitchen tools

Letöltött tartalmak:
Gourmet Kitchen – Pestle and Mortar
SIMcredible Funny Kitchen – Time to Pasta and pizza eggs

Letöltött tartalmak:
Palace Set
Sun Plant

Grillezős hátsó veranda

A konyhából nyíló veranda funkciója nem feltétlenül kell, hogy a grillezésről szóljon, lehet virágkötő szabadműhely, kis fűszerkerttel akár.

Letöltött tartalom:
Palace Set – Tablecloth

Nagyszülői hálószoba

A szoba, amelyet a nagyszülőknek szemeltünk ki, elég nagy teret biztosít, ezért becsempésztem egy kis hobbisarkot is. Tettem ezt több szobánál is. Ám ez is hangulattól függ, és ki hogyan szereti, lehet külön hobbiszobát is kreálni.

Letöltött tartalmak:
kardofe_Linen Room_Box with cushions
Cadmium Double Bed – TSR Wondymoon Creaons’2017 és Cadmium Bed Blanket és Cadmium End Table
ShinoKCRS4DiningEboniLogholder TSR Kansacityrose és ShinoKCR4DiningEboniFireplacetools

Letöltött tartalmak:
Early Civilisation Ancient Rugsy by Martine
Pralinesims VEOX Carpets
Pralinesims UXEV Walls

Letöltött tartalmak:
Art Studio – Art supplies teljes szett
NIEDEN Nordic Learning Wall Art

Dolgozószoba

Nagyon kis kuckós helyiségről van szó, pont jó egy dolgozószobának. Bele lehet csempészni egy kis egyediséget a tárgyak elhelyezésével, például, ha az asztalt kissé elforgatjuk, és teszünk az asztalra pár csecse-becsét.

Letöltött tartalmak:
PralineSims UXEV Walls
PralineSims VEOX Rugs7
Erin Living-Throw Pillow
Lyne Curtains
Catherine Curtains
Rhenium Plant

Letöltött tartalmak:
Prealinesims UXEV Walls
SIMcredible Solatium Vases recolor
Dice
Severinka TS4 ECO living tulips

Letöltött tartalom:
Magazine Files

Fürdőszoba és wc

A földszinten külön épült a wc, amely a fürdőszobából nyílik. Mindig is tetszettek a térelválasztóként is funkcionáló fürdőkádak, ezt igyekeztem megvalósítani a lenti módon.

Letöltött tartalmak:
Square lace tablecloth

EMELET

Emeleti folyosó és relax-tér

Letöltött tartalmak:
Tuomo Nordic Armchair
Early Civilisation Roman Square Cusion
PralineSims VAOX Rugs 6
Flerovium Ceiling Plant

Letöltött tartalom:
PralineSims Dynamo Walls

Szülői hálószoba

Letöltött tartalmak:
PralineSims UXEV Walls
SIMcredible ScandiFever Set
Soho Books Horizontal
Carolina Decor Books
Gourmet Kitchen Wall Shelf
Bzuka book deco 3
Living Acacia Book Set 1

Letöltött tartalmak:
SIMcredible Coastal Flowers Glass Jar Lily Lillies
Severenka Chalet living fireplace tool rack

Letöltött tartalmak:
Bedroom Anel Living Chair
SV Cleo livingroom sofa pillow

Fürdőszoba és WC

Ide helyeztem el a mosógépet, ami persze nem szükséges. Ha viszont mégis elhelyezzük önmagában, szárítógép nélkül, szárítókötelet kell elhelyezni. Ezt a szülői háló erkélyére rakva oldottam meg.

Letöltött tartalmak:
SIMcredible Coastal Flowers shell vases
SIMcredible Realce towels

Letöltött tartalom:
Praseodymium Rug

Vendégszoba

Letöltött tartalom:
PralineSims Floral Wallpaper5

Letöltött tartalom:
Soho Books Horizontal

Letöltött tartalom:
Alwine bedroom wall shelf

Gyerekszoba

Térelválasztáshoz itt is használtam félfalat. Mivel kétszemélyesnek képzeltem a szobát, úgy gondoltam, ez segít abban, hogy praktikusabban alakítsam ki a teret.

Letöltött tartalom:
Gardening foyer plants

Letöltött tartalmak:
Simple Kitchen plant Ung999
Carolina Decor Books

Letöltött tartalom:
PS Praline Wood Floors 2

Tiniszoba

Letöltött tartalom:
PS Praline Wood Floors 2

Letöltött tartalom:
Palladium End Table

Letöltött tartalom:
X-Files I Want To Believe Poster

Használjátok a képzeleteteket bátran! Akár szellősebben szerettek tereket berendezni, akár szeretitek a mütyüröket és kütyüket, mint én, remélem találtok olyan részt, amelyik tetszik!

Jó építkezést és „házöltöztetést”! (:

Amennyiben szeretnétek letölteni a házat a tippben bemutatott berendezéssel, minden letöltött tartalommal együtt, ide kattintva tehetitek meg.