Sims 3 Modok

Tárgyak pontos elhelyezése OMSP segítségével

​Biztos vagyok benne, illusztrálás során sokan kerültetek már olyan helyzetbe, hogy a simek vagy tárgyak nem úgy helyezkedtek el a játékban, ahogy szerettétek volna, és a moveobjects kód sem segített a helyzeten. Ezzel a rövid tippel szeretnék nektek segítséget nyújtani, mert mindenre van megoldás. A mottóm lassan ez lesz: „A lehetetlen nem létezik.” 😀

Tárgyak

Kezdjük egy tárggyal, amit zsúfolt helyen szeretnénk elhelyezni a moveobjects kóddal. Ez a növény tökéletes helyen lenne, de a levelei nem szimmetrikusan vannak kialakítva, és a leghosszabbak belenyúlnak a falba, a másik oldalon pedig meglátszanak a kilógó levelek.

Bemutatok egy egér segítségével használható hasznos gombot, az ALT-ot. A tárgy megragadása közben tartsd nyomva, és egérkattintás nélkül mozgasd bármerre. Így rácsokra igazítástól függetlenül tetszőlegesen elhelyezheted a tárgyadat. Miután megtaláltad a tökéletes helyet, végezetül kattints a bal egérgombbal, mint a megszokott mozgatásnál.


A játékban csak 45 és 90 fokban elforgatva tudjuk elhelyezni a tárgyakat, a valóságban azonban nincsenek ilyen korlátok. Természetesebb képeket kapunk, ha az ALT gomb és a bal egérgomb nyomva tartása mellett forgatod el a tárgyakat. Érdemes ezt felülnézetből végezni, hogy könnyebb legyen irányítani. Ha a megfelelő irányba forgattad a tárgyat, elengedheted a gombot.


Vannak olyan tárgyak (leginkább az egyedi tartalmak között), amelyeket ALT gombbal sem lehet zökkenőmentesen elforgatni. Az asztalra helyezett tárgyak is ide tartoznak. INNEN letölthetsz egy OMSP nevű modot, amivel beállíthatod egy tárgy magasságát, hozzáigazítva a bútorhoz. Az OMSP élő módban láthatatlan! Erre a lapocskára bármit ráhelyezhetsz, és vele együtt elforgathatod bármilyen szögben. Építés/Vásárlás módban egyébként a Ctrl + Shift billentyűt nyomva tartva kell bal egérgombbal rákattintanod, és kiválasztani a tetszőleges magasságot. (Up = felfelé, Down = lefelé)


Pózoláskor is hasznos lehet, hiszen vannak olyan tárgyak, amiket CAS-ben nem tudunk úgy a sim kezébe adni, mint ezt a pezsgőspoharat,  és az OMSP-vel kell megfelelő pozícióba állítanunk, miután simünk felvette a megfelelő pózt.

Vásárlás módban elhelyezett bögre a földön fekszik, vízszintesen. Úgy kellene elhelyeznünk a sim kezében, hogy úgy tűnjön, mintha inni kezdene. INNEN tudod letölteni az OMSP Tipsy modot, amivel függőlegesen is el tudod billenteni 15, 45, 75 vagy 90 fokban. Ezeket egymásra is pakolhatjuk, a hatásuk összeadódik (lást a háttérben lévő lapocskákat, 30, 60 és 90 fok). Az eredeti OMSP-re (piros-fehér kockás lapocska) nem lesz szükséged, mivel ezzel a típussal is állítható a tárgy magassága, de telepítened kell a játékba, hogy működjön ez a verzió is.


A pózoló sim kezébe tenni a bögrét kis ügyességet igényel, de boldogulni fogtok vele. Szemmagasságból és felülnézetből érdemes vizsgálni, hogy milyen magasságot állítsunk be, hogy pontosan illeszkedjen a helyére. Először a szemmagassággal érdemes kezdni, utólag lehet korrigálni, ha pontatlan lett a végeredmény.

Simek

​Elég bosszantó tud lenni, mikor a simek nem úgy ülnek a székre, ahogyan szeretnénk. Az ALT segítségével szerencsére őket is lehet szabadon mozgatni. A forgatásuk viszont elég problémás, így érdemes őket is az asztalra helyezett tárgyakhoz hasonlóan az OMSP mod segítségével elhelyezni.

Picture

​Így a páros póz sem kihívás, hajszálnyival arrébb rakod a simet, és máris jobban néz ki. 🙂

Picture

Nem tartozik szorosan a témához, de a két OMSP mellett létezik még egy típus, ami a tárgyak/simek átméretezéséhez használható, ez az OMSP Resizer. Vannak olyan elvetemült simek, akiknek reggel akár 2 liter kávéra is szükségük lehet! 😛 Ezek a lapocskák is egymásra helyezhetők, és összeadódik az értékük. Működéséhez szükséges az eredeti OMSP telepítése a játékodba! A fenti linken több kép is található a méretezős lapocskákról.

Remélem hasznosnak találtátok rövidke tippemet, kellemes pontos mozgatást és forgatást kívánok! 😉

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.