Sims 3 Modok

Package fájlok egyesítése a gyorsabb játék érdekében (Sims 3)

Nehéz ellenállni a számtalan szebbnél-szebb letölthető egyedi tartalomnak, ezek azonban jelentősen lassíthatják játékunkat, így jobb velük óvatosan bánni. Amennyiben mégis gyakran elcsábulunk, ajánlott a sok package fájlunkat nagyobb méretű, de kevesebb számú csomagba tömöríteni, hogy kiküszöböljük a lassulással járó mellékhatásokat.
Az egyesítéshez a S3PE program használata javasolt. Letöltés után csomagoljuk ki a tömörített fájlt, és indítsuk el a s3pe.exe segítségével a programot. Telepítést nem igényel! Közben válasszuk ki azokat a package fájljainkat, amelyeket szeretnénk egyesíteni, és tegyük őket egy külön mappába. Az egyesített fájlok nem bonthatók többé szét, tehát ne töröljük ki az eredeti verziót sem, szükségünk lehet rá a későbbiekben. Ügyeljünk rá, hogy ne egyesítsünk hibás, elavult, egymással nem kompatibilis egyedi tartalmakat, továbbá nem javasolt modok, pózok, sliderek egyesítése – ez utóbbit mindenki döntse el, hogy betartja vagy sem, én megszegtem, de semmi problémát nem tapasztalok a játékomban. A sérült vagy nem kompatibilis egyedi tartalmak kiszűréséhez ajánlom figyelmetekbe a Sims3Dashboard nevű programot, melynek használatáról Matt írt korábban a tippjében.
Az alábbiakban szeretném bemutatni nektek a fájlegyesítés folyamatát. Miután megnyitottuk a programot a s3pe.exe segítségével, a következő kép tárul a szemetek elé:

s3pe3_1_orig-2868136

Kattintsunk a “File” menüpontra, és válasszuk ki a “New” opciót, hogy új műveletbe kezdhessünk.

s3pe5-orig_orig-1681951

Ha ezzel megvagyunk, a “Resource” menüpontban válasszuk az “Import”, majd a “From package..” opciót.

s3pe6-orig_orig-3601069

A felugró ablakban keresd meg és válaszd ki az egyesíteni kívánt tartalmaidat, majd az “Open” gombbal hagyd jóvá.

s3pe7-orig_orig-8102495

Ez az ablak fog feltűnni, válaszd ki az “Import” lehetőséget.

s3pe8-orig_orig-8939970

A felugró kis ablakban válaszd a “No” gombot.

s3pe9-orig_orig-9153531

A program elkezdi egyesíteni tartalmaidat, a művelet állapotát a zöld folyamatjelző sávval követheted figyelemmel.

s3pe11-orig_orig-7300981

Miután elkészült a feladat, a “File” menü “Save as..” funkciójával mentheted el az egyesített fájlodat.

s3pe12-orig_orig-9378749

Nevezd el olyan néven, amiről tudod, mit tartalmaz (pl. “Hajak”), és mentsd el a “Save” gomb megnyomásával.

Nagyobb mennyiségű egyedi tartalom egyesítése esetén kaphatsz olyan hibaüzenetet, ami a program leállását, meghibásodását jelzi, ezt azonban hagyd figyelmen kívül, a háttérben ugyanúgy folytatódik a megkezdett művelet. Az így egyesített tartalmaidat helyezd el a megszokott helyükre a játékod “Mods” mappájába, és meglátod, érezhetően gyorsulni fog a játékod sebessége. Sok sikert a próbálkozáshoz!

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.