Sims 3 Modok

NRAAS MasterController telepítése és használata

Ti is unjátok már, hogy állandóan félbe kell szakítani a forgatást, mert a simetek éhes vagy fáradt? Hogy folyton a ruhásszekrényhez kell mászkálni, ha új ruhát akartok tervezni neki? Hogy a városszerkesztőben kell pakolgatni ide-oda az ideiglenes szereplőket, akiket nem akartok többé a háztartásban látni?
Akkor bemutatnék nektek egy ügyes kis modot, ami minderre – és még sok másra is – megoldást kínál!
NRaas MasterController (egyszerűbben MC), ők itt a tale-írók!
Srácok, ő itt az MC, ismerjétek meg egymást!

Letöltés és telepítés: MasterController 

Ha legörgettek, ezt látjátok:

Picture

Keressétek ki a Ti játékverziótoknak megfelelő rublikát a pirossal kijelölt részen!
Ha megvan, láthatjátok, hogy bizony több miden is szerepel ott, ideje eldöntenünk, melyikre lesz szükségünk. Ami mindenképpen kelleni fog, az a Base-mod. Ahogy a neve is sugallja, ez az alapja az egésznek, és csak ennek a segítségével fog működni a többi is. Ezen kívül a Cheats lesz még hasznunkra. Hogy a maradékot letöltitek-e, az már teljesen rajtatok áll.

Kattintsatok a Base-modra, görgessetek az oldal aljára, és töltsétek le a .zip fájlt!

Picture

Ezt ezután bontsátok ki valamilyen programmal (én WinRAR-t haszálok) a Név / Dokumentumok / Electronic Arts / The Sims 3 / Mods / Packages mappába! Meglepő módon egy .package fájl lesz a végeredmény.

Picture

(Az én milliónyi más modommal ne is törődjetek!:) )

Ezt ismételjétek meg a Cheatsszel, és ha mást is letöltöttetek, azzal!
Éééés készen is vagyunk!

Hogyan működik?
Amint elindítjátok a játékot, és egy Simre (vagy tulajdonképpen szinte bármi másra, de jelen esetben a simekkel foglalkozunk) kattintotok, egy új opció lesz elérhető: NRaas —> Master Controller.

Picture

Picture

Ha rákattintotok, egy ablak fog előugrani.
Amennyiben magyar a játékotok, nagy valószínűséggel egy furcsa, magyar-angol hibridet kaptok, mivel a mod csak részben van lefordítva. Let it go.

Picture

Itt beléphettek a ruhásszekrénybe, a tükörhöz és a divattanácsadóhoz. A divattanácsadó akkor is működik, ha nincs telepítve az Álomállások kiegészítő, ilyenkor egyszerűen csak annyi a különbség, hogy a simek egy egyszínű háttér előtt fognak állni. Én ezt szeretem használni, mert innen egyszerre szerkeszthetem a sminket-frizurát és az összes öltözéket.

Picture

Az következő és talán leghasznosabb funkció a Közvetett opció alatt található.

Picture

Itt van ugyanis a Max szükségletek, ami – ahogy azt a neve is sugallja – azonnal felviszi simünk összes szükségletét a maximumra.
Ezen kívül is hozzáadhatunk/elvehetünk hangulatjelzőket a Moodletsre kattintva. Ekkor feljön egy kis ablak, ahol el kell döntenünk, mit akarunk tenni, majd már válogathatunk is egy listában.

Picture

felső Életcél segítségével pedig életcél-pontokat adhatunk a simünknek.

Picture

Mindezeken kívül is szórakozhatunk még a többi menüponttal, de én zömével csak ezeket használom, úgyhogy a többit rátok hagyom, hogy felfedezzétek! 🙂

Visszatérve a főmenübe, következzen a Haladó opció.

Picture

Picture

Innen érhetjük el a CaS-t, vagy ha éppenséggel nincs már szükségetek egy simre, és a drasztikusabb megoldások hívei vagytok, a Megölni funkcióval itt akár véget is vethettek az életének. (Ezt nem tudom, pontosan hogyan működik, mivel én nem vagyok ilyen kegyetlen *ártatlanul pislog*)

Picture

Megváltoztathatjuk még egy sim valamilyen jártasságának a szintjét. Ilyenkor egy felugró ablakból kiválasztjuk, melyik jártassággal szeretnénk babrálni, majd megadjuk az értéket. Ez azért is hasznos, mivel az olyan rejtett képességeket is lehetőségünk nyílik befolyásolni, mint a természetfeletti lények mágiája (ezt jelöli az „R”).

Picture

Picture

Háztartás menü alatt a Család keresete gombra kattintva pénzt adhatunk a családi kasszához, az Összes megjavítása pedig helyrehozza az elromlott háztartási gépeinket.
A Sim hozzáadását használva adhatunk hozzá simeket a családunkhoz.

Picture

Ilyenkor feljön egy ablak, ahol mindenféle szempont szerint keresgélhetünk, vagy ha egyszerűen csak x-et nyomunk, akkor kilistázza az összes elérhető simet.

Picture

Végezetül a főmenüben a Sim aktívvá tétele segítségével a kijelölt sim és az ő háztartása válik aktívvá, így ha több családdal dolgoztok, egyszerűen navigálhattok közöttük.
Erre az esetre van a Beállításokban egy hasznos funkció: Álmok és lehetőségek megőrzése aktív háztartás váltásakor. A név magáért beszél. Ezt állítsátok igazra, és máris minden príma lesz!

Picture

Ezek voltak azok a főbb funkciók, amiket én a forgatás közben használni szoktam, hogy megkönnyítsék és meggyorsítsák a munkát. Remélem, segítettem, további jó játékot Nektek! 🙂

A tippet készítette: Gabett