Sims 3 Modok

Lighting és Texture mod a legszebb képekért (Sims 3)

Modmatiné rovatunk második állomásán én rögtön két olyan modot is szeretnék bemutatni Nektek, amelyekkel akár játékhoz, akár forgatáshoz tökéletesíthetitek a kiválasztott város megvilágítását. Elmélyülő árnyékok, csodálatos tükröződés a víz felszínén, élettel teli fények a szikrázó napsütésben… Két egészen aprócska moddal mindez elérhetővé válik!
Kattintsatok a továbbra, és nézzétek meg, miről is van szó.

Picture

 Burntwaffles neve nem ismeretlen a játékosok és az illusztrátorok között – a fantasztikus lighting modjai hihetetlen népszerűségnek örvendenek, és nem is véletlenül. Az alapelv valójában nagyon egyszerű: fogta a kiegészítőkkel érkező, valamint a Store-ból letölthető világokat, megnyitott egy-két fájlt, átírt néhány értéket, kombinált ezt-azt, és tádááám, máris teljesen új megvilágításba helyezte az eddig megszokott világokat.
A legnagyszerűbb, hogy ezek a modok már az alapjátékkal is használhatóak, nincs szükséged hozzá a kiegészítők, vagy a Store világaira!

Lássuk, miről is van szó:

Picture

Mire jó a Lighting mod?

Felülírja a játékodban azt a fájlt, amely a fények és árnyékok alapbeállításait tartalmazza. Attól függően, hogy melyik modját töltöd le, akár Sunset Valleyhez is hozzáadhatod Aurora Skyes csodálatos északi fényeit, amelyek éjszakánként az égbolton tündökölnek, vagy éppenséggel Lucky Palms erőteljes megvilágításában tekinthetsz a városodra.
Az elv nagyon egyszerű, a végeredmény mégis csodálatosan látványos.
Külön örömet jelent, hogy ez minden egyes városba belépve azonnal megtörténik – szívből tudom ajánlani, teljesen más szemmel néz az ember Sunset Valleyre egy ilyen mod telepítését követően.

Picture

Hogyan kell használni? 

A használata éppen olyan egyszerű, mint maga a mod kialakítása – csak tölts le EGY kiválasztott fájlt (figyelj rá, hogy csak egyet válassz az alább linkelt modok közül!) -, és helyezd a Mods mappádba.
Személyes tapasztalataim a Fresh Cut Day moddal vannak – gyönyörű és imádom! -, de válaszd bármelyiket is, a meglepő eredmény biztosan nem marad el.
Fotózáshoz, esetleg tengerparti jelenetek forgatásához remek választás lehet az “Isla Paradiso water, No Aurora and Big Sun & Moon”, tökéletesen mutat a képeken a hatalmas telihold, ahogy a vízen tükröződik.

Válassz ki egy fájlt – de tényleg csak egyet, különben felülírják a játékodban egymást -, töltsd le, tedd a Mods mappádba, aztán gyönyörködj a városodban. A lényeg, hogy mindig a legfrissebb verziók közül válassz!

Picture

LETÖLTÉS

​Burntwaffles: Fresh Cut Day
​Burntwaffles: Clear Sunrise
​Burntwaffles: Dream Dimension


LIGHTING TWEAKS – A textúra mod

Azonban a mai matiné nem áll meg itt – ha már csodálatos fényeket adtunk a városunkhoz, illő volna, ha az eddigi textúrákat is elmélyítenénk, nem igaz? Ebben tökéletes segítséget nyújt Gelina Lighting Tweaks modja.

<Előtte

Utána>

Mit csinál a textúra mod? 
– Erőteljesebb napfény
– Intenzívebb árnyékok
– Árnyékok elmélyítése realisztikus részletekkel
LETÖLTÉS

Gelina: Lighting Tweaks

Hogyan kell használni? 
Két módja van.
Ha nem használsz lighting modot, akkor egyszerűen csak az alábbi kép alapján a bekarikázott linkre kattintva töltsd le, és tedd a fájlt a Mods mappádba.

Ha Lighting modot használsz, akkor opcionálisabb a kettőt ötvözni. Ennek módja nagyon egyszerű: nyisd meg az S3PE programot, majd a File -> New, aztán File -> Open lehetőséggel tallózd be a letöltött lighting mododat.
Ha ez megvan, akkor egyszerűen csak menj a Resource -> Import -> From file-ra, és keresd meg a textúra modot, majd kattints a Megnyitásra.

Pár pillanat alatt importálja a fájlt – a program megkérdezi, hogy az Importálás után egyből mentse-e. A válaszod Nem legyen!
Ha kész az importálás, menj a File menüre, és válaszd a Save As-t; majd az így elmentett fájlodat tedd a Mods mappába. (Ebben az esetben viszont ne legyen a Mods mappában másik lighting vagy textúra mod!)

Az eredmény: két aprócska fájllal csodálatos, részletes világok.