Sims 3 Modok

Egyedi tartalmak ellenőrzése Dashboarddal (Sims 3)

Amikor telepítesz egy .sims3pack formátumú fájlt, azt a játék átkonvertálja .package formátumba. Eztán ez a .package fájl bekerül a DCBackup nevű mappádba, amelyet a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 3 főmappában találhatsz. Ha belépsz a DcBackupba, nem kell meglepődnöd, hogy számokból és betűkből álló halmazként látod a fájlokat – ez természetes, a játék automatikusan generálja. A lényeg: a DCBackup mappában van minden telepített .sims3pack tartalmad!

A Sims 3 Dashboard egy remek program, amivel megvizsgálhatjuk, hogy a telepített egyedi tartalmaink nem okoznak-e galibát a játékunkban, de a megfelelő használathoz nem elég, ha kizárólag a Mods mappánk tartalmát vizsgáljuk át – hisz éppenséggel a .sims3pack és .package fájljaink is ütközhetnek.
Éppen ezért, miután megnyitod a programot (és kivárod a betöltés idejét), menj a File menüre, válaszd ki a Scan Folder opciót, és tallózd be a Dokumentumok/Electronic Arts/The Sims 3 mappát!

Picture

Picture

Ezután nyomj az OK-gombra, és várakozz türelmesen, amíg a program újra átvizsgál – ezúttal mindent.
Az alul megjelölt színek alapján jelzi a hibás vagy egymással ütköző tartalmakat (és többnyire azt is, hogy mi mivel ütközik), amiket törölve biztonságosabbá és gyorsabbá, de főképp hibamentessé teheted a játékod! 🙂

Picture

Remélem, hasznosnak találtátok ezt a kis “minitippet”. 🙂 Ha igen (vagy éppen nem), kattintgassatok itt alul ezekre a kis ikonokra, vagy várjuk véleményeiteket, észrevételeiteket nagy szeretettel! 🙂

 

Carmilla