Sims 3 Játéktipp

Sims 3 Életcélok

Az életcél a sim életének álma, ezt szeretné elérni, mielőtt az utolsó homokszem is lepereg a Kaszás homokóráján. Vannak könnyebben és nehezebben teljesíthetőek, valamint több és kevesebb életre szóló boldogságpontot érő is. Utóbbiakat életre szóló jutalmakra lehet beváltani.

Fontos: amelyik célnál az van, hogy az összeset össze kell gyűjteni, megtanulni, stb. abba beleértendőek a kiegészítővel érkező újdonságok is, pl. új receptek.

Alapjáték

A barkácsolás mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Zseni, Ezermester
Cél: Tökélyre csiszolni a barkácstudását és a logikáját
Leírás: A logika és a barkácstudás kéz a kézben járnak, nélkülük nincs találmány és felfedezés. A logikának a világ olyan nagyszerű felfedezéseket köszönhet, mint például a hátborzongatóan sejtelmes csillagködök, míg barkácsolással érdekes fejlesztéseket hajthat végre az ember az otthona tárgyain. Mindez része lehet simed jövőjének, noha az elektromos berendezések babrálása sosem teljesen biztonságos elfoglaltság.
Életre szóló boldogságpont: 30000


A Gonosz császára
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Rosszindulatú, Ambiciózus, Gonosz
Cél: Elérni a bűnözői hivatás 10. szintjét (gonosztevői ágazat)
Leírás: Simed egy szép napon a világ legördögibb szervezetének vezetőjévé válhat. A sikerhez elengedhetetlen a gazság többi eminenciásával való szoros kötelék, valamint a megfelelő fizikai kondíció, hogy az ember idejében le tudja kapcsolni a kormány tolakodó ügynökeit. És persze a legfontosabb, galád barátom: éberség!
Életre szóló boldogságpont: 32500


A művészetek mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Virtuóz
Cél: Tökéletesíteni a festőtechnikáját és a gitártudását
Leírás: A művész virtuóz módon forgatott ecsetje nyomán olyan képek születnek, amelyek a sótlant nevetésre, a szótlant pedig ékesszólásra ingerlik. Ha simed emellett még a gitárt is meg tudja szólaltatni, az egész közösség a csodájára jár majd! A siker nem garantált, de meghozhatja az eredetiség és némi szerencse.
Életre szóló boldogságpont: 30000


A szabad világ vezetője
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Karizmatikus, Barátságos, Talpnyaló, Ambiciózus
Cél: Elérni a politikai hivatás 10. szintjét
Leírás: A szabad világ vezetője csakis szenvedélyes és karizmatikus politikus lehet, aki képes elképesztő összegű kampánytámogatás összegyűjtésére. A helyzete nem túl irigylésre méltó, hiszen folyamatosan újabb és újabb nehézségekkel kell szembenéznie. A világnak nagyszerű vezetőkre van szüksége… épp olyanokra, mint a simed!
Életre szóló boldogságpont: 30000


A tökéletes kert
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Született szakács(nő), Természetbolond, Maximalista
Cél: Elültetni és felnevelni 8 növényfaj tökéletes példányait
Leírás: A legfinomabb zöldségek és gyümölcsök a tökéletes növényeken teremnek. Ezek a pompás növények pedig csakis a legjobb minőségű magokból sarjadnak ki, amelyek a generációk óta gondosan ápolt és szeretgetett növények ágairól hullanak a földre. Csak a fanatikusan türelmes kertészek képesek ilyen kertet ültetni.
Segítség: Ültess el minél jobb minőségű növényeket, majd ápold őket, gyomláld, trágyázd rendszeresen.
Életre szóló boldogságpont: 32500


Aranyásó
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Őrült, Elkötelezettségi problémák, Rosszindulatú, Csóró/Kéregető, Sznob, Gonosz
Cél: Látni a dúsgazdag házastárs szellemét
Leírás: A vagyonszerzésnek sok módja van, noha némelyike körmönfontabb és önzőbb a többinél. Az ún. aranyásók igyekeznek frigyre lépni dúsgazdag társaikkal, és őszintén reménykednek a házastársuk – lehetőleg idő előtti – elhunytában. Hiszen csak így lehet igazán örülni a pénznek: magányosan és gazdagon, miközben a hitves alulról szagolja az ibolyát.
Segítség: Akár be is segíthetsz… Házasodj össze egy dúsgazdag simmel, építs úszómedencét, küldd be úszni párodat. Ezután húzz falat a medence köré, hogy ne tudjon kijönni. Vigyázat, peches simnél nem működik, mivel a Kaszás megsajnálja és visszaadja az életét!
Életre szóló boldogságpont: 20000


Családi körben
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Barátságos, Családközpontú
Cél: Felnevelni 5 gyereket a csecsemőkortól a tinédzserkorig
Leírás: A családcentrikus simekkel az apró léptek tipegése feledteti a gyereknevelés minden küzdelmét és nehézségét. Egy gyerkőcökkel teli ház ugyan gyakran egyet jelent a szoros költségvetéssel, a kevés önmagunkra fordítható idővel és a fényűzés szinte teljes hiányával, de mindig lesz valaki körülöttünk, akivel játszhatunk vagy akinek valami újat taníthatunk.
Segítség: Ezt a legegyszerűbb megcsinálni. A családkészítőben készíts öt tinédzser gyereket, és a szülőnek máris teljesül a vágya. Ha már simednek tinédzser korba lépett a gyermeke, teljesen mindegy, hogy örökbefogadta, vagy a CAS-ben kreáltad, mindenképpen beszámítódik.
Életre szóló boldogságpont: 35000


Egy mamutvállalat ügyvezető igazgatója
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Karizmatikus, Vesztes, Talpnyaló, Sznob, Ambiciózus
Cél: Mássz fel a vállalati ranglétra csúcsára: válj ügyvezető igazgatóvá az üzleti pályán!
Leírás: Simednek üzleti pályára kell lépnie, ha minden vágya, hogy a kellően magas haszonkulcs elérésével előcsaljon egy-egy mosolyt az igazgatótanács tagjaiból. Elengedhetetlen továbbá, hogy szüntelen pedálozásával elnyerje a kollégái és a mindig jelenlévő főnök jóindulatát – ha elég rafinált, meg sem áll majd a vállalati ranglétra csúcsáig!
Életre szóló boldogságpont: 27500


Édes szavak, fürge ujjak
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Virtuóz, Karizmatikus, Csókkirály, Jó humorú
Cél: Tökélyre csiszolni a vonzerejét és a gitártudását
Leírás: A kedves szavak és a lágyan pengetett húrok azonnal utat találnak a simszívhez, így nagyon könnyű barátokat szerezni általuk. A karizma a társas lények sajátja, míg a gitározás azoknak való, akik szeretnek tanulni és zenélni. Ha valaki mindkettőnek mestere, ellenállhatatlanul népszerű tagja lesz bármely társaságnak.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Élőlény-robot keresztező kutatóvá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Őrült, Pecás, Ezermester
Cél: Elérni a tudományos pálya 9. szintjét
Leírás: Az áramkörök összetettsége és a szerves anyag bonyolultsága időtlen idők óta ámulattal tölti el a tudományos közösséget. Simednek komoly barkácstudásra lesz szüksége az elektromos ketyerék irányításához, emellett elegendő kertészeti és horgászati tapasztalatra kell szert tennie, hogy tudja, mire van szükségük a gépekkel keresztezett szerves élőlényeknek, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.
Életre szóló boldogságpont: 29000


Ép testben ép lélek
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Zseni, Sportos, Természetbolond, Maximalista
Cél: Tökélyre csiszolni a logikáját és elérni az erőnlét maximumát
Leírás: A tökéletességre törekvés a szigorú mentális és fizikai edzés eszközeivel nemes cél, és egyben élethosszig tartó kihívás. Simed egy szép napon talán eléri a sim teljesítőképesség csúcsát, de csak akkor, ha kész kemény szellemi munkát és sok verejtéket áldozni a cél érdekében.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Fényűző élet
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Csóró/Kéregető, Sznob, Ambiciózus, Kleptomániás
Cél: 100000 simoleon nettó háztartási vagyon
Leírás: A fényűző életet kényelem és kiváltságok jellemzik, és persze az elégedettség érzése. Fontos, hogy az ember képes legyen élvezni a kemény munkája gyümölcsét. Ha simed mesésen berendezett álomotthonban lakik, és elég pénze van ahhoz, hogy minden földi jóval elkényeztesse magát, az elégedettség garantált.
Segítség: Nettó háztartási vagyon = ingatlan értéke + készpénz
Életre szóló boldogságpont: 32500


Filmzeneszerző
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Zseni, Virtuóz, Reménytelenül romantikus
Cél: Elérni a zenészi hivatás 10. szintjét (szimfonikus ágazat)
Leírás: A zeneszerző szerepe néha egyszerű és letisztult, mint egy finom decrescendo, máskor pedig összetett, mint egy eget-földet megrengető finálé. Fontos, hogy szeressék a szimfonikus zenekar tagjai, hogy a kisujjában legyen a muzsika, és hogy kellően jártas legyen a logikában, így valóban felfoghassa a hangzás tudományát.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Hírolvasó sztár
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Könyvmoly, Karizmatikus, Barátságos
Cél: Elérni az újságírói hivatás 10. szintjét
Leírás: A hírek körülöttünk vannak, csak arra várva, hogy felfedezze őket egy éles szemű újságíró, aki méltó arra, hogy ő tudósítson az évtized legjelentősebb eseményeiről. Az újságírás gyors tempójú világában való érvényesüléshez elengedhetetlen az ellenállhatatlan karizma és a nagyszerű íráskészség.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Hivatásos író
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Könyvmoly, Naplopó, Magányos farkas
Cél: Heti 4000 § jogdíjat kapni
Leírás: Míg egyesek számára csupán a kreatív önmegvalósítás egy formája, a legjobb és legkitartóbb szerzők képesek tisztességesen megélni az írásból. A jogdíj azonban nem nő a fán, így simed kénytelen lesz átvészelni pár szűk esztendőt, mire eleget keres majd, hogy kényelmesen megéljen belőle.
Segítség: Egy könyv után 6 hétig kapsz csak jogdíjat, erre figyelj oda!
Életre szóló boldogságpont: 32500


Két lábon járó szakácskönyv
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Született szakács(nő), Vegetáriánus
Cél: Megtanulni minden receptet
Leírás: Receptek egész armadája várja, hogy a konyhában szívesen forgolódó simek elkészítsék őket korgó gyomrú családtagjaik vagy éhes vendégeik számára. Ha simed tökélyre csiszolja főzőtudását és elolvassa a könyvesboltban kapható összes receptet, két lábon járó szakácskönyvvé válhat.
Segítség: Minden receptet! Ha rendelkezel kiegészítővel, annak a receptjei is ide tartoznak!!!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Kiváló szerző
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Könyvmoly, Magányos farkas
Cél: Tökélyre csiszolni az íráskészségét és tökéletesíteni a festőtechnikáját
Leírás: A mesterek művei ámulatot keltenek a szemlélődőben. Azonban minden sikeres művészre több tucatnyi kudarc és bukott nagyság jut, akiknek a könyvei és vásznai fájdalmasan rosszak vagy nyomasztóan érdektelenek. Simed minden vágya, hogy ecsetje és írópennája a csúcsra juttassa, ám ez nem lesz könnyű.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Közönségkedvenc
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Karizmatikus, Barátságos, Csóró/Kéregető, Buliőrült, Talpnyaló
Cél: Összebarátkozni 20 simmel
Leírás: A népszerűség nem csupán egy olyan jellemző, amelyre minden gimis vágyik, hanem egyben annak a jele, hogy a közösség tagjai örömmel barátkoznak simeddel. A hátsó szándékok nélküli ismerkedés megéri a fáradtságot. Ne feledd azonban, hogy a világban számolatlanul járnak az unalmas és goromba fráterek, így valószín, hogy az ismeretségi köröd is tele lesz a társaság krémjével és iszapjával egyaránt.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Létrehozni a tökéletes magánakváriumot
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Pecás, Természetbolond, Maximalista
Cél: Legalább 13 különböző halfajta tökéletes példányait tartani gömbakváriumban
Leírás: Az igazi horgászok pompás példányokat képesek kifogni; hatalmas behemótokat, melyek majd’ szétfeszítik pikkelygúnyájukat. A horgászat elkötelezett szerelmesei órákon át görnyednek a víztükröt figyelve, újra meg újra kivetve horgukat, míg elő nem csalják a kék mélység lakóit. Simed pazar magánakváriumot hozhat létre, ha kifogja a legszebb példányokat a gyűjteménye számára.
Segítség: Használd az adott halfaj csaliját, hogy minél többet foghass ki belőle, ezáltal egyre jobb minőségű hal akad horgodra!
Életre szóló boldogságpont: 32500


Mestertolvajjá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sportos, Kleptomániás
Cél: Elérni a 10. szintet a bűnözői pálya tolvaj ágazatában.
Leírás: Villámgyors, edzőteremben tökéletesített reflexekkel és kifogástalan csapatmunkával sokra viheti a simed, de csak a macska ügyességű enyveskezűek érhetik el a mestertolvaji rangot. A tolvajlás ösvénye a helyi bűnszövetkezettől indul, és a világ legértékesebb ékszereinek fosztogatása felé vezet.
Életre szóló boldogságpont: 32500


Nemzetközi szuperkém
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Bátor, Sportos, Gyerekes
Cél: Elérni a 10. szintet a rendfenntartói hivatásban (titkosügynöki ágazat).
Leírás: Az igazság és a rend erőinek rettenthetetlen hősökre van szükségük, akik megállítják a jámbor polgárok ellen szervezkedő gonosztevőket. A fizikailag csúcsformában lévő simek, akik képesek a puszta logika eszközeivel győzedelmeskedni rázós helyzetekben, emellett dögösen festenek estélyi öltözékben, jelentkezzenek a rendőrkapitányságon!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Polihisztor
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Őrült, Elkötelezettségi problémák, Munkamániás, Gyerekes
Cél: Elérni az 5. szintet legalább 4 különböző hivatásban
Leírás: Egyetlen hivatásnak szentelni minden energiánkat – ez nem mindenkinek az álma, különösen azoknak nem való, akik szeretnek új dolgokat tanulni és kalandokat keresni egy új íróasztal mellett. Simed polihisztor lesz: szeretné felküzdeni magát legalább négy hivatás ranglétrájának közepéig.
Életre szóló boldogságpont: 35000


Reneszánsz sim
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Elkötelezettségi problémák, Munkamániás, Ambiciózus, Fegyelmezett
Cél: Elérni 3 különböző jártasság 10. szintjét
Leírás: Az igazi tudósok nem elégednek meg azzal, hogy egyetlen terület szakértőjévé válnak, sem azzal, hogy számos témába belekapva csak a középszerűségig jutnak. Annyi szellemi, fizikai és kreatív elfoglaltság közül választhatsz! Érd el számos jártasság legmagasabb szintjét, és válj valódi reneszánsz simmé!
Életre szóló boldogságpont: 35000


Rocksztár
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Virtuóz, Buliőrült
Cél: Elérni a zenészi hivatás 10. szintjét (rock ágazat)
Leírás: A rock ösvénye vonzó lehet sok ifjú sim számára, ám a zene veszélyes utazásán kevesen érnek célba. Simednek munkát kell vállalnia a zenészi hivatásban, túlélni az első évek lélekölő gürizését, és tökélyre csiszolnia a gitárjátékát, hogy ő lehessen a valaha ismert legnagyobb rocksztár.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Sakklegenda
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Zseni, Naplopó, Ambiciózus
Cél: Tökélyre csiszolni a logikáját és sakknagymesterré válni
Leírás: A logika hideg és számító – bevehetetlen erőd, amelyet nem aknázhat alá semmiféle, szenvedélyektől fűtött locsogás. Szerelmesei a sakktáblán mérik össze erőiket. Azokra a simekre, akik tökélyre csiszolják a logikájukat, ráadásul elnyerik a hőn áhított sakknagymesteri címet, örökké emlékezni fog az utókor.
Segítség: Miután az első logikai jártasságpontot megszerezted, a telefonon elérhetővé válik a “Hívja át a rangsorban utána következő sakkellenfelet” lehetőség. Fejleszd a logikádat, győzd le az ellenfeleket és érd el az 5. szintet!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Szívtipró
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Elkötelezettségi problémák, Csókkirály, Flörtölő, Buliőrült
Cél: Együtt járni 10 különböző simmel
Leírás: Miért is horgonyoznál le egy hosszú távú kapcsolatban, ha egyszer annyi vonzó sim van, akikkel randizni lehet? Simed nagyon szeret lubickolni a randevúzás izgalmaiban. A vándorélettel nincs is semmi baj, amíg a volt szeretőket sikerül biztonságos távolságban tartani, nehogy a féltékenység, a zöld szemű szörny felüsse rút fejét.
Segítség: Mivel a játék nem engedi, hogy egyszerre több párja legyen simjeidnek, így miután eggyel összejött simed, szakítania kell vele, hogy a következővel is járhasson.
Életre szóló boldogságpont: 35000


Szupersztár sportolóvá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sportos, Buliőrült
Cél: Elérni a profi sportolói hivatás 9. szintjét
Leírás: A bajnoki mezt csak azok a sportolók hordhatják, akik a rajongóik és a sporttársaik szerint is valódi szupersztárok. Akkor nyerhetik el ezt a jogot, ha a tökéletességig fejlesztik az erőnlétüket, szoros köteléket alakítanak ki a csapattársaikkal, és még akkor is mindent megtesznek a győzelemért, ha a meccs elveszettnek látszik.
Életre szóló boldogságpont: 29000


Törvényszéki szakértő: dinamikus DNS-modellező
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Számítógépzseni, Jó
Cél: Elérni a 10. szintet a rendfenntartói hivatásban (törvényszéki szakértői ágazat)
Leírás: A terepen dolgozó titkosügynököknek a lehető legjobb adatokra van szükségük, hogy fülön csípjék a jómadarakat, ezért csak a legcsiszoltabb analitikus elme érhet el sikereket ezen a pályán. A bűnözők igyekeznek eltüntetni a nyomaikat, így ez a munka igazi kihívás. A logika szorgos diákjaiból kivételesen jó törvényszéki szakértő válhat, különösen, ha van érzékük a festészethez.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Úszni a pénzben
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Csóró/Kéregető, Sznob, Ambiciózus, Takarékos
Cél: 50000 simoleon a családi kasszában
Leírás: A pénz tartja mozgásban a világot, és pár anyagias Sim számára ez jelenti a személyes boldogság kulcsát is. A takarékosság, a garasoskodás, a kemény munka és a jövedelmező mellékállások idővel hozzásegítik a simedet, hogy – legalábbis metaforikus értelemben – lubickolhasson a pénzben.
Segítség: Ez csak a készpénzvagyonra vonatkozik
Életre szóló boldogságpont: 35000


Űrhajóssá válni
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Ezermester, Sportos, Bátor, Fenegyerek
Cél: Verekedd fel magad a katonai pálya csúcsára, és válj űrhajóssá!
Leírás: Az űrhajósok fantasztikus pilóták, akik évekig tartó szigorú kiképzésen estek át. Ők a hivatás elitje. Egy asztronauta kalandszomját csak egy vakmerő űrmisszió olthatja, amely a csillagközi találkozásoknak és az űrhajósok velük született barkácstudásának köszönhetően kitörölhetetlenül beleírja a nevüket a történelem nagykönyvébe.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Ünnepelt ötcsillagos szakács
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Született szakács(nő), Vegetáriánus
Cél: Elérni a konyhaművészeti pálya 10. szintjét
Leírás: Forróságot árasztó tűzhelyekkel és gőzölgő ételekkel teli, nyüzsgő konyha várja azokat a simeket, akik az ötcsillagos szakács pozíciójának megszerzését tűzték ki célul. Simednek ügyesen kell lépdelnie a gasztronómia forró és fűszeres talaján, jó kapcsolatokat építve ki a konyha személyzetével és folyamatosan fejlesztve főzőtudását, hogy méltó vetélytársa legyen a világ legnagyobb szakácsainak.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Világhírű sebész
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Könyvmoly, Barátságos, Jó, Munkamániás
Cél: Elérni a gyógyászati hivatás 10. szintjét
Leírás: Simednek képesnek kell lennie arra, hogy logika szempontjából briliáns döntéseket hozzon a műtőasztalnál, méghozzá a másodperc törtrésze alatt. Csak a legnagyszerűbb sebészeknek sikerül hatékonyan szembeszállni a betegségekkel, félelemmel töltve el a legmarconább vírusokat is. Az orvosi szakma csak a rendkívül elkötelezett, szellemileg messze az átlag felett álló simeknek ajánlott.
Életre szóló boldogságpont: 32500


A világ körül

A harcművészetek mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sportos, Bátor, Fenegyerek, Fegyelmezett
Cél: Elérni a harcművészet tizedik szintjét és megszerezni a nagymesteri rangot
Leírás: A harcművészet mesterévé csak az elszánt kevesek válnak – de világszerte nagy tiszteletnek örvendő, legendás harcossá lenni csak képzettséggel, elszántsággal és kitartással lehet. Simednek el kell látogatnia a Shang Simla Akadémiába ahhoz, hogy szigorú edzéssel felkészüljön a bajnoki tornákra, melyen megszerezheti a nagymesteri rangot.
Segítség: Harcművészetek mestere a logika jártasság sakknagymesteréhez hasonlóan lehetsz. Szerezd meg az első jártasságpontot, majd hívj át egy ellenfelet egy kis öklözésre.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Kiapadhatatlan Nektárospince
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Született szakács(nő), Sznob
Cél: 10000 simoleon értékű nektárgyűjtemény, valamint legalább 50 palack nektárt összegyűjteni a nektárpincében
Leírás: A minőségi nektár bizony sokba kerül, de a kifinomult ízlésű simek tudják, hogy a nedű megéri az árát. A nektármániás simek a legfinomabb, legízesebb italokkal szeretik feltölteni pincéiket, olyan nektárokkal, melyek a legédesebb gyümölcsökből készültek – szeretnék, ha barátaik a jó nektár igaz híveként ismernék őket.
Segítség: Az életcél leírásánál nem számolja az elért eredményedet, ez ne tévesszen meg! Ettől még teljesül az életcél, ha a feltételeket teljesítetted!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Látnok
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Természetbolond, Tehetséges fotós
Cél: Elérni a festészet és a fényképészet 10. szintjét
Leírás: A művészi munkák – készüljenek bár azok lassan, az ecset finom munkájával vászonra, vagy a kamera pillanatot csapdába ejtő, mesteri szemével – lenyűgözhetik szépségükkel a simeket; haragot, izgalmat, örömöt ébreszthetnek bennük. A festészet és a fotóművészet mesterévé válni… biztos út ez a boldogsághoz mindazon simeknek, akik mindennél többre tartják az alkotóművészetet!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Magánmúzeum
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kalandor, Sznob
Cél: 20000§ értékű aktuális ereklyekollekció az otthoni telkeden
Leírás: Az ősi művészetek gyűjtőinek és szállítóinak jó szeme van a szépséghez, a részletekhez és az értékhez. Mindenféle ereklye érdekli őket, és aktívan keresik az újdonságokat a sírokban, piacokon és ásatásokon, hogy bővíthessék a gyűjteményüket. Csak a legelszántabb, legkitartóbb simeknek van Magánmúzeuma.
Életre szóló boldogságpont: 32000


Nagy felfedező
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kalandor, Bátor, Fenegyerek
Cél: Felderíteni 6 sírt minden helyszínen
Leírás: A tudásszomj és a tapasztalat utáni vágytól fűtött felfedezők mindig a következő nagy kalandot hajszolják. Bár kimondhatatlan nehézségekkel és számtalan veszéllyel néznek szembe, semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy bejárják a világ legmélyebb, legsötétebb sírjait!
Életre szóló boldogságpont: 35000


Testi tökéletesség
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sportos, Bátor, Fegyelmezett
Cél: Elérni a harcművészet és az atlétika 10. szintjét
Leírás: A harcművészet mesterévé váláshoz vezető úton a simeknek testüket és elméjüket egyaránt ki kell művelniük a kihívások és a szigorú edzések segítségével. Simednek fel kell keresnie Shang Simla Akadémiáját az alapok elsajátításához. Csak kemény munkával és elszántsággal tudja majd elérni simed, hogy tökéletesre faragja testét, s elsajátíthassa mindazt a tudást, ami a harcművészet mesterévé emelheti.
Életre szóló boldogságpont: 27500


Világlátott utazó
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kalandor, Maximalista
Cél: Elérni a maximális vízumszintet mindhárom helyszínen
Leírás: A sokat utazó, kifinomult simek, akik hosszú időt töltenek külföldön, esélyesen nagy tudásúak és bölcsek lesznek – de csak azok érhetik el a sokak által irigyelt, maximális vízumszintet Kínában, Franciaországban és Egyiptomban egyaránt, akik keményen megdolgoznak a helybéliek bizalmáért és tiszteletéért! A különféle lehetőségeknek és kalandoknak hála simed összebarátkozik majd másokkal, és mindenütt szeretettel fogják fogadni.
Életre szóló boldogságpont: 60000


Világszínvonalú galéria
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Tehetséges fotós
Cél: Egy legalább 25000 simoleon értékű fotógyűjtemény, valamint legalább 10 fénykép minden országból, a telkeden elhelyezve
Leírás: A kifinomult esztétikai érzékkel megáldott simek minden méretű és tárgyú fotót tudnak értékelni. Legyen szó akár egy gyönyörű, messzi tájról vagy az utcán lekapott lesifotóról, a gyűjtőknek jó szeme van a szépséghez és az értékhez. Világszínvonalú galériát azok a simek hoznak létre, akik páratlan gyűjteményre szeretnének szert tenni.
Életre szóló boldogságpont: 32500


Álomállások

A birtoklás fél egészség
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kleptomániás
Cél: 50000 simoleon értékű lopott holmi összeharácsolása
Leírás: Míg más simek abban a szellemben nevelkedtek, hogy a hosszú, kemény munka gyümölcseként némi pénzmagra tehetnek szert, simed rájött, hogy ha “kölcsönveszi” mások tárgyait, ugyanaz lesz a végeredmény, méghozzá verejték és könnyek nélkül. Akár ötletszerűen lovasított meg valamit a parkban, akár elemelte, amikor egy ismerőse nem figyelt oda, a szajré értéke nézőpont kérdése: ami szemét az egyik sim számára, az kincs a másiknak. Ha pedig simed véletlenül épp valódi kincset csent el, annál jobb…
Életre szóló boldogságpont: 30000


A divat földi helytartója
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sznob, Karizmatikus
Cél: Elérni a divattanácsadói hivatás 10. szintjét
Leírás: Vétek lenne, ha a remek ízléssel és stílusérzékkel megáldott simek csak a saját javukra használnák istenadta tehetségüket! Ha simed mások megszépítéséről álmodik; ha legszívesebben arra tenné fel az életét, hogy hattyút faragjon a rút kiskacsából, akkor a divattanácsadói pálya tökéletes választás lesz számára. A divatvilág törekvő napszámosai csak akkor jutnak a csúcsra, ha makulátlan ízléssel rendelkeznek, és jól kiismerik magukat a smink- és frizuratrendek, illetve a különféle kelmék között.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Belsőépítészek gyöngye
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész
Cél: 100 tökéletes pontszám elérése belsőépítészként
Leírás: Mindenki számára az otthona a világ közepe, és egy igazán ízlésesen berendezett szoba hosszú évekre boldoggá teheti gazdáját. Dolgozz az ecsetkezeléseden, tanulmányozd a legújabb kárpitozási technikákat, ismerkedj meg a legnépszerűbb szőnyeg- és padlólap-mintákkal! Csakis a minden apró részletre odafigyelő, makulátlan ízlésű simek végezhetnek tökéletes munkát a felújítások vagy átalakítások során, és ők is csak akkor, ha megtanulják meghallgatni és tiszteletben tartani az ügyfeleik kívánságait. Munkára fel!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Lánglovag
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Bátor
Cél: Megmenteni 30 sim életét
Leírás: Egy másik Sim életének megmentése a lehető legnagyszerűbb és legfelemelőbb cselekedet, amely magában hordozza jutalmát. Csak kitartó kiképzéssel és az izmai fáradhatatlan acélozásával szerezheti meg simed az erőnlétet, ami ehhez a nemes hivatáshoz szükséges. A lánglovagnak szegődő simeket emellett éles elméjük, bátor szívük és szélsőséges körülmények között is megőrzött nyugalmuk segíti a katasztrófák elleni örök küzdelemben.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Modern da Vinci
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Született szobrász
Cél: Tökélyre csiszolni a feltalálói jártasságát, valamint a festő- és szobrásztechnikáját
Leírás: Azt mondják, a polihisztorok igazából egyik területnek sem a mesterei, de simed példája az ellenkezőjét bizonyítja. Zseniális művész, aki kifinomult festőtechnikájával, lenyűgöző szobrászművészetével és fantasztikus találmányaival bizonyítja, hogy sokoldalúsága nem ismer határokat. Legyints a külvilág csábítására, és töltsd napjaidat a vászon előtt, éjszakáidat pedig vésővel a kézben! Miért is hagynál magad mögött csupán egy életművet, ha több tucatnyira való műremeket is alkothatsz?
Életre szóló boldogságpont: 40000


Parádés parafenomén
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Különc
Cél: Elérni a kísértetvadászi hivatás 10. szintjét
Leírás: Legyen szó akár kóbor kísértetekről, jelenésekről, lidércekről vagy különös árnyakról, a kósza szellemek túlvilágra küldése remek érzés! A bonyolult paranormális jelenségek megfejtéséhez és értelmezéséhez elengedhetetlen a fáradtságot nem kímélő kutatómunka és a részletekre való odafigyelés. Simednek pengeéles logikára lesz szüksége, ha halandó ésszel akarja felfogni a szellemvilág különös és összetett törvényeit.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Szörnygyáros
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Zseni, Ezermester
Cél: 3 szörny létrehozása
Leírás: Egyes simek számára nincs nagyobb öröm, mint az új életformák fáradhatatlan kutatása. Akár rejtélyes, akár laboratóriumi körülmények között, akár öpedig a kettő keverékéből jönnek létre, az okkult teremtmények megszületését csodálatos eredménynek tekintik azok a simek, akik szeretnek az élet ismeretlen területeire merészkedni. Egyesek szörnyetegnek tekintik ezeket a lényeket, a teremtőjük számára viszont ők is családtagok.
Segítség: 3 SimBot készítése, de ha megvan a Világ körül kiegészítő, ez múmiával is helyettesíthető.
Életre szóló boldogságpont: 25000


Szuperszimat
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Jó megfigyelő
Cél: 35 eset megoldása detektívként
Leírás: Éjszakai megfigyelés, ujjlenyomat-keresés, számítógépes behatolások, nyomok felkutatása – a magándetektívek életét folyamatos túlórázás, veszélyes intrikák és megfejthetetlennek tűnő rejtélyek jellemzik. A bűnüldözés rohanó világában elengedhetetlen a pengeéles logika és az állhatatosság. Vedd fel a legjobb álruhád, ragadd meg a nagyítót, ugorj be a helyi rendőrőrsre, és rajta! A szuperszimatok ösvényét választó simek számára nincs is nagyobb öröm, mint egy rejtély megoldása.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Leszáll az éj

A gazdagok és szépek élete
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sztárnak született
Cél: 5. csillagszint elérése, legalább 100000 simoleont elérni
Leírás: Az előkelő és kifinomult hírességek olyan életet élnek, ami csak keveseknek adatik meg. A hírnévhez vezető út nem könnyű, de ha szorgalmasan dolgozol simed ismertségén, és kellőképpen impozáns vagyont halmozol fel, idővel lubickolhatsz a sikerben és a gazdagságban.
Életre szóló boldogságpont: 40000


A románc mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Csókkirály
Cél: Egyepetye 5 különböző helyen, 5 különböző simmel
Leírás: Egy tapasztalt simszerető tudja, hogy milyen édes szavakkal hálózhatja be szíve aktuális választottját. A szívek kalandora a lepedőakrobatika helyszínét tekintve is kedveli a változatosságot – jelszava a bárhol és bármikor. Gyűjtögesd csak a trófeákat, hogy a romantika művészetének felkent mesterévé válhass!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Direktorok gyöngye
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Sztárnak született
Cél: A 10. szint elérése a filmiparban (rendezői ágazat)
Leírás: Egy igazán jó rendező úgy játszik a közönség érzelmeivel a képek és szavak erejét felhasználva, ahogy csak akar. A kiváló filmekhez kiváló forgatókönyvekre van szükség, így a törekvő direktorjelöltnek meg kell tanulnia bánni a pennával, hogy könnyeket fakaszthasson, boldogságot ébreszthessen és torokszorító izgalmat kelthessen szavaival. Ha pedig szeretné, hogy érdemeit elismerje a filmipar, nem rejtőzhet az árnyékban: meg kell ismertetnie a nevét a világgal.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Egyszemélyes együttes
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Művész, Virtuóz
Cél: Tökélyre fejleszteni a bőgő-, gitár-, ütős- és zongorajátékát
Leírás: A zene virtuózai egyik kezükkel a gitárhúrokat pengetnek, míg a másik a zongora billentyűin balettozik – a simed nem elégszik meg egyetlen hangszerrel, az összeset ki szeretné tanulni! A sok-sok órányi zenebona nem tesz ugyan jót simed népszerűségének a szomszédok körében, de csakis így válhat igazi virtuózzá.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Filmsztár
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Karizmatikus, Sztárnak született
Cél: A 10. szint elérése a filmiparban (színész ágazat)
Leírás: Sok csillag tündököl a vásznon, de csak kevesek nyújtanak olyan alakítást, amelyet az eljövendő nemzedékek emlékezete is megőriz. Ha simed valódi szupersztárrá szeretne válni, ki kell tűnnie az önjelölt csillagocskák tömegéből. Kiemelkedő karizmára és nem kevés reflektorfényben eltöltött időre lesz szükség, hogy valóban a filmipar legfényesebb csillagai közé emelkedhessen!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Mixermester
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Kertész, Karizmatikus, Sztárnak született
Cél: Teljesen kitanulni a mixerkedést, valamint saját bár
Leírás: A mixerkedés művészetének felkelt tudorai a különféle gyümölcsnektárok megfelelő arányú vegyítésével káprázatos koktélokat kevernek, amelyek csiklandozzák az ízlelőbimbókat és sohasem látott tájakra repítik a simlelket. A koktélkeverés tudományának elsajátítása nem könnyű: simednek hosszú órákat kell gyakorlással töltenie a bárpult mögött. Végül, de nem utolsósorban: egyetlen mixerzseni élete sem lehet teljes saját bár nélkül, ahol a saját tervezésű italkölteményeivel kápráztathatja el a nagyérdeműt.
Életre szóló boldogságpont: 40000


Házi kedvenc

Állatmentő
Főbb kapcsolódó személyiségjegy: Állatbolond
Cél: Fogadj be 6 kóbor állatot
Leírás: Minden rendű és rangú állattól azonnal ellágyulsz. Megszakad a szíved, ha azt látod, hogy rosszul bánnak velük, bántják vagy elhanyagolják őket: ezért is választottad személyes küldetésedül, hogy annyi állatot befogadj, amennyit csak lehet, és így tedd jobbá a világukat.
Életre szóló boldogságpont: 20000


Az ebek nagy barátja
Főbb kapcsolódó személyiségjegy: Kutyabolond
Cél: Összebarátkozni 15 kutyával
Leírás: Ismered a mondást, miszerint a kutya a Sim legjobb barátja? Nos, te nem csupán hiszel ebben, de e mottó szerint éled az életedet! De miért is elégednél meg egyetlen legjobb baráttal? Te annyi ebbel szeretnél összehaverkodni, amennyivel csak lehetséges, hogy megmutasd a világnak: a kutya nem csupán a Sim legjobb barátja, de az egész világ legcsodálatosabb állata is egyben!
Életre szóló boldogságpont: 25000


A macskapásztor
Főbb kapcsolódó személyiségjegy: Macskabolond
Cél: Összebarátkozni 15 macskával
Leírás: Mindenért rajongsz, aminek csak köze van a macskákhoz. Nem meglepő hát, hogy életed egyetlen célja összebarátkozni annyi cicával, amennyivel simileg csak lehetséges! Előző életedben macska lehettél – ez meg is magyarázná az irántuk való, szűnni nem akaró rajongásodat!
Életre szóló boldogságpont: 25000


Bárkaépítő
Főbb kapcsolódó személyiségjegy: Állatbolond
Cél: Szerezz két macskát, kutyát, lovat, madarat, gyíkot, teknőst, rágcsálót, kígyót, lepkét és bogarat!
Leírás: Olyan nincs, hogy valakinek túl sok háziállata lenne. Minél több bundás, tollas vagy pikkelyes lény vár otthon, annál boldogabb vagy, és ez a kedvenceidre is igaz. Neked is, nekik is külön öröm, ha újabb jószág csatlakozik növekvő nyájadhoz. Néhány Sim szerint ez egészségtelen mánia, de számodra a Simek és az állatok egyaránt fontos, megbecsült tagjai gyarapodó családodnak.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Tündérmesék valóra váltója
Főbb kapcsolódó személyiségjegy: Lovas
Cél: Fogadj be egy egyszarvút
Leírás: Miért elégednél meg egy hagyományos háziállattal, ha megszerezheted a történelem egyik legrejtélyesebb, legkülönlegesebb, legmisztikusabb vadját is? Az egyszarvú puszta jelenléte nyugalmat és misztikumot áraszt. Kevés Sim mondhatja el magáról, hogy egyáltalán láttak egyszarvút, hát még, hogy ez a kivételes teremtmény családtaggá vált! Tehát ha valaha találkozol vele, érdemes tenni érte, hogy ez a pompás egyszarvú csatlakozzon a családodhoz.
Életre szóló boldogságpont: 20000


Zoológus
Cél: Gyűjts össze 20 kedvencet a vadonban! (csak kis testű állatokat)
Leírás: Bár sokféleképpen tudsz állatokat szerezni, egy igazi állatbarát számára nincs nagyobb öröm, mint a vadonból hazahozni egy őshonos jószágot. A vadon született és nevelkedett állatok más kihívásokkal, más felelősséggel járnak, mint a hagyományos kedvencek, de ez nem törheti le lelkesedésedet!
Életre szóló boldogságpont: 25000


Zsoké
Főbb kapcsolódó személyiségjegy: Lovas
Cél: Érd el a lovaglás jártasság 10. szintjét, nyerj/keress 40.000 § összeget a lovaid segítségével
Leírás: A pehelykönnyű, fürge zsokék a lovassportok főszereplői – nemes hátasaik mellett, természetesen. A zsoké státusz eléréséhez az ambíciózus lovasnak egész életét arra kell feltennie, hogy eggyé váljon lovával, és minden szinten együttműködjön vele, illetve edzőivel. A feladat tehát nem könnyű: a sztárzsokévá váláshoz kitartó és intenzív gyakorlásra, kőkemény versenyzésre és határtalan győzni akarásra van szükség.
Életre szóló boldogságpont: 40000


Vár a színpad

A mágia mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Született előadó
Cél: Érd el a bűvészi hivatás 10. szintjét
Leírás: A mágia és illúziók világát szinte minden Sim egzotikusnak és rejtélyesnek találja. Ha szeretne bűvészként sikereket aratni, Simednek számos trükköt kell elsajátítania az apró tárgyak elővarázslásától a bonyolult halálcsapdákból való kiszabadulásig. Veszedelmek garmadájával kell farkasszemet néznie, de ha sikerrel veszi az akadályokat, világhírű illuzionistaként hírnév és dicsőség lesz az osztályrésze.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Az akrobatika mestere
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Született előadó
Cél: Érd el az akrobata hivatás 10. szintjét
Leírás: Az ifjú Simek a bukfencezésben elért sikereiken felbuzdulva gyakran ugranak fejest az akrobatika világába, azt remélve, hogy merész döntésükkel megtették az első lépést a teltházas előadásokhoz és hű rajongók seregeihez vezető úton. Éveken át tartó kemény munka várja őket sok-sok izomlázzal, zúzódással és égési sérüléssel, de a kivételes erőnlét és a lankadatlan kitartás végül meghozza gyümölcsét, és Simed az akrobatika mesterévé válhat.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Legendák dalnoka
Főbb kapcsolódó személyiségjegyek: Díva, Született előadó
Cél: Érd el az énekesi hivatás 10. szintjét
Leírás: Mindenki arról álmodik, hogy ő lesz a következő bálvány, akit Simek milliói imádnak szerte a világon. De vajon képes leszel elviselni a stressz és a teljes ismeretlenség éveit, hogy végül a legnagyobb sztárok közé emelkedj?
Életre szóló boldogságpont: 30000


Természetfeletti erők

A misztika mestere
Cél: Érd el a jövendőmondó hivatás 10. szintjét (misztikus ágazat)
Leírás: Miért vagyunk itt? Mit tartogat a jövő? Fog-e fájni? Ezek olyannyira nagy horderejű talányok, hogy kizárólag költői kérdésként szoktak felmerülni, mégis újra meg újra merengeni kezdünk rajtuk. Mi történik, ha különleges tehetségednek köszönhetően épp te leszel az, aki megtalálja a válaszokat? Ha egyedi képességeid továbbfejlesztésével meglátod a logikát az univerzum káoszában? A misztika legfőbb mesterévé válhatsz!
Életre szóló boldogságpont: 30000


A zombik mestere
Cél: Változtass 10 különböző simet zombivá, feltámasztó rituálé vagy zombiszérum használatával
Leírás: A zombik mesterei számára nem is létezik elragadóbb barát, mint egy botladozó, agyvelőre áhítozó zombi. De mit lehet tenni, ha egyszer annyira édesek! A többi Simnek persze rögvest az inába száll a bátorsága, amikor megpillantanak egy könyörtelen élőhalottat felbukkanni a távolban… A zombik mesterének lenni azt is magába foglalja, hogy az ember vállalja a felelősséget egy zombiapokalipszis esetén.
Életre szóló boldogságpont: 35000


Átváltoztatni a várost
Cél: Inni 20 Simből, 5 simet vámpírrá változtatni
Leírás: Egyes vámpírok szerint az átváltoztatott simek száma a vámpír nagyságának egyetlen igazi mércéje. Pihenj nappal, hogy a hosszú éjszakákat a plazma iránti szomjad oltásával és az arra érdemesek átváltoztatásával tölthesd! Kihívások garmadájával kell szembenézned, mielőtt átváltoztathatnád a várost, de a jutalmad busás lesz: semmihez sem mérhető a dicsőség, hogy tűhegyes szemfogaid nyomot hagytak a település történelmén.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Az alkímia mestere
Cél: Érd el az alkímia jártasság 10. szintjét, használj 50 alkímia elixírt
Leírás: Amikor a séfek alapanyagokat kevergetnek össze, abból mindig valami nagyon ízletes dolog sül ki. Ha az alkímia mesterei kevergetnek, az az emberi létezés alapvető törvényeit fogalmazza újra. Az alkímiát nem könnyű elsajátítani, de az elszánt tudósokat elképesztő hatalom és felfedezések sokasága várja. Csakis állandó gyakorlással, óvatos kísérletezéssel és a legkülönfélébb elixírek széles körű alkalmazásával válhat egy Simből az alkímia mestere.
Életre szóló boldogságpont: 35000


Falkavezér
Cél: 5 simet vérfarkassá változtatni, találj 40.000 simoleonban értékelt tárgyakat, miközben falkával vadászol.
Leírás: Bárki lehet egy falka tagja, de annál kevesebb Sim alkalmas a falkavezéri tisztség betöltésére. Ehhez elengedhetetlen akemény munka, a fegyelem és a remek kincskereső szimat. Persze egyedül a legrátermettebb vezéregyéniség sem ér célt: egy hűséges vérfarkascsapatra is szükség van ahhoz, hogy megmutathasd a helyieknek, kik a város valódi nagykutyái. A falkavezérré váláshoz hosszú és rögös út vezet – ha nyúlszívű vagy, nem is érdemes elindulnod rajta!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Misztikus gyógyító
Cél: Gyógyíts ki 10 különböző átváltozott simet napfénybűbáj vagy extra erős gyógyelixír használatával
Leírás: Manapság mindenféle fura dologgá átváltoztathatók a Simek, a varangyaktól a zombikig és a szomorú bohócokig. Még a buslakodó és a belső szépséggel rendelkező Simeket sem hagyják nyugodni! Egy önzetlen, mások gondjára-bajára igencsak érzékeny Simre van szükség ahhoz, hogy ezek a szegény párák kigyógyulhassanak az őket kínzó nyavalyákból. Nem sokan állnak készen a misztikus gyógyítói hivatás kihívásaira, de akik készek elkötelezni magukat a nemes célnak, elégedetten, önnön jóságuk tudatában térhetnek nyugovóra éjjelente.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Ünnepelt látnok
Cél: Érd el a jövendőmondó hivatás 10. szintjét (szélhámos ágazat)
Leírás: Azt mondani az embereknek, amit hallani szeretnének – ez rendkívül jövedelmező üzletág lehet, feltéve, hogy megtaláljuk a megfelelő célszemélyeket, és sikerül megtippelnünk, mire vágynak. Az ezotéria szélhámosai mind azért gürcölnek, hogy egy szép napon ünnepelt látnok váljék belőlük – ebben a pozícióban a homályos ígéretekért és kétértelmű jóslatokért méltatják az embert. Épp olyan, mint a politikusi karrier, csak épp ebben az esetben a balekok önként adják át a pénzüket!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Varázslatos megszépülés
Cél: A virághozó varázslattal felgyorsítani 20 növény fejlődését, érd el a karizma jártasság 10. szintjét
Leírás: A legtündéribb tündérek tisztában vannak vele, hogy egy kis belső szépség mindenkire ráfér. Ahhoz azonban a vonzerő mibenlétét is ismerniük kell, hogy pontosan tudják, mit is fed ez a kifejezés. Nem lesz egyszerű kiokosítani a Simeket a belső szépség tárgykörében, de mindenképpen érdemes megpróbálni… Terjeszd a szépség üzenetét, és mindenkinek bearanyozod a napját!
Életre szóló boldogságpont: 25000


Zöldebb kertek
Cél: A virághozó varázslattal felgyorsítani 20 növény fejlődését, érd el a kertészet jártasság 10. szintjét
Leírás: A tündérek született kertészek, mesés gyepszőnyegeiknek és buján zöldellő kertjeiknek mindenki a csodájára jár. De még a számukra sem könnyű megszelidíteni a gyepet és igazán birtokba venni azt. Rengeteg gyakorlásra és még több türelemre van szükség ahhoz, hogy az ember olyan kertet alakítson ki, amelynek láttán az összes környékbeli sárgul az irigységtől!
Életre szóló boldogságpont: 25000


Egyetemi évek

Az utca hőse
Cél: Elérni a graffiti jártasság 10. szintjét, 7 mesterműszámba menő fali- vagy talajfestményt készíteni
Leírás: Egy festékes flakonnal felfegyverzett graffitisnek az egész világ a vászna, amely csak arra vár, hogy színekkel töltse meg. Jó szem és ügyes kéz kell ahhoz, hogy az ember valódi értéket hozzon létre a falakon és a flaszteren, de egy graffitis nem cserélné el ezt a hobbit semmiért.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Blogművész
Cél: Elérni a közösségi kapcsolatépítési jártasság 10. szintjét, Ötcsillagos blogot írni
Leírás: A sikeres blogger magával ragadja a közönséget, és mindig eléri, hogy olvasói tűkön ülve várják a következő bejegyzését. Nem egyszerű az elmés megfigyeléseket kifogástalan időzítéssel kombinálni, de valakinek szórakoztatnia kell a webpolgárokat. Aki megteszi, idővel elnyeri a blogművész címet.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Minden közösségben maximális befolyást szerezni
Cél: Minden közösségben maximális befolyást szerezni
Leírás: Már egyetlen közösség befolyásos tagjává válni sem egyszerű feladat, hát még mindháromban maximális befolyást szerezni! Ez egy olyan kihívás, amelyet minden társaságkedvelő sim örömmel elfogad. Nem lesz könnyű, és rengeteget kell pedáloznod érte, de ha sikerült, bajtársakkal találkozol majd minden sarkon!
Életre szóló boldogságpont: 35000


Mintadiák
Cél: Egyetemi diplomát szerezni kitűnő átlaggal.
Leírás: Az egyetemi diploma megszerzése már önmagában is jelentős teljesítmény, ha pedig ráadásul kitűnő átlagot szeretne az ember, ahhoz nem csupán éles ész, de komoly mennyiségű akaraterő is szükséges. Éjszakába nyúlóan kell bifláznod érte, és persze egy kis szerencse sem árt a vizsgákon, de a tökéletes átlagért megéri igyekezni.
Életre szóló boldogságpont: 25000


Szakirányhalmozó
Cél: Három diplomát szerezni
Leírás: Egyesek nem ismernek korlátokat: az ismereteket szivacsként szívják magukba, és az órákra járás öröme és izgalma újabb és újabb diplomák szerzésére sarkallja őket. Ők a szakirányhalmozók. Tankönyvekkel teli hátizsákokkal és egy koffeintartalmú itallal felfegyverkezve ők az egyetem harcosai, akik mindig készen állnak a tanulásra!
Életre szóló boldogságpont: 35000


Tudományos szakember
Cél: Elérni a tudományos jártasság 10. szintjét, elérni bármely tudományos, gyógyászat vagy üzleti hivatásterület 10. szintjét
Leírás: Az univerzum rejtélyes hely, amelyet még rejtélyesebb szabályok irányítanak. Kevesek reménykedhetnek benne, hogy valaha is megértik ezeket, de akik a minták gyűjtögetésének és elemzésének szentelik az életüket, idővel tudományos szakemberré válnak, és elmagyarázzák nekünk, a szájtáti tömegeknek, hogy miként is működik a világ.
Életre szóló boldogságpont: 30000


Szigetvilág

Mélytengeri búvár
Cél: Tökéletesíteni a búvártechnikáját, 40.000 simoleont keresni a búvárleletek eladásával
Leírás: Az óceán mélye szárazföldi Simek által sosem látott kincseket és teremtményeket rejt. Csak a legbátrabb és legbolondabb Simek képesek túlélni a halálos mélyben zajló kincskeresést. Ne felejtsd el magaddal vinni az oxigéntartályodat!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Nagy felfedező
Cél: Megszerezni az összes feltérképezetlen szigetet
Leírás: Számos rejtélyes sziget várja, hogy valaki végre felfedezze. Simed csak akkor bukkanhat rájuk, ha vitorlát bont, bátran szembenéz hét tenger veszélyeivel, és lemerül az óceán legmélyére. Keresd őket kitartóan, és ha rájuk bukkantál, foglald el a feltérképezetlen szigeteket!
Életre szóló boldogságpont: 65500


Tengerparti megmentő
Cél: Megmenteni 50 simet vízimentőként
Leírás: Bárkiből lehet vízimentő, de az olyan Simek, akik fuldoklókat mentenek ki, igazi hősök! Légy a városod hőse!
Életre szóló boldogságpont: 30000


Üdülőbirodalom
Cél: Egy ötcsillagos üdülőhely tulajdonosává válni, 40.000 simoleon használt termelni egy vagy több üdülőhellyel
Leírás: Ha szeretne valódi hotelmágnássá válni, a Simednek alkalmazottak hadait kell irányítania, és minden körülmények között gondoskodnia kell a nyereségességről, illetve a vendégei elégedettségéről. Ha sikerült kiépítenie a tökéletes üdülőbirodalmat, a világ minden tájáról özönlenek majd az utazók, hogy az ő fényűző komplexumában szállhassanak meg.
Életre szóló boldogságpont: 32500


Előre a jövőbe

A csúcstechnológia gyűjtője
Cél: Elérni a modern technológia jártasság 10. szintjét, rendelkezni egy Szélhasítóval, egy álomkapszulával, egy ételszintetizálóval, egy holokoronggal és egy hátirakétával
Leírás: Sok Sim használja a technológiát, páran talán meg is értik, de kevesen értékelik úgy, ahogy te. A kedvenc masináid felhalmozásával mintha élő múzeumot hoznál létre a szívednek legkedvesebb gépek tiszteletére.
Életre szóló boldogságpont: 30000


A lehető legtöbbet kihoztam az időmből
Cél: Megtapasztalni az összes alternatív jövőt, életműszobrot kapni
Leírás: Olyan kevés Simnek adatik meg az időutazás lehetősége, de te elhatároztad, hogy a lehető legtöbbet hozod ki belőle. Az alternatív idővonalakkal való ügyeskedés magától értetődő választás, de mit szólnál hozzá, ha a simközösség örökké tartó tiszteletének elnyerésével a halhatatlanság is a tiéd lehetne?
Életre szóló boldogságpont: 30000


Több mint gép
Cél:
Elérni a botépítési jártasság 10. szintjét, tudattal ruházni fel egy plumbotot
Leírás: A fáradhatatlan tanulásnak köszönhetően nagyszerű plumbotok kerülnek majd ki a kezed alól. Különleges inspirációra van ahhoz szükség, hogy a Sim tudattal ruházza fel őket! Ezek a két világot összekötő kapocsként szolgáló, kiváló állampolgárok a Simek és botok számára egyaránt példát mutatnak: a közös civilizáció jelképei ők.
Életre szóló boldogságpont: 30000

A tippet készítette: Galaxya, Teteci (MySims)
Szerkesztette: Thea


Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments