Sims 2 Kihívás,  Sims 3 Kihívás,  Sims 4 Kihívás

Véletlenszerű Lakóház-építés Kihívás

Ezúttal egy saját összeállítású kihívás elé állítjuk mindazokat, akik szeretnek építeni a Sims játékok bármelyikében, és esetleg kezdenek kifogyni a megvalósítandó ötletekből. Akkor is hasznos lehet számodra ez a kihívás, ha mindig ugyanabban a stílusban készíted el simjeid otthonát, most viszont egy kis vérfrissítésre vágysz ezen a téren! Lássuk is, miről szól maga a kihívás!

A feladat egyszerű: kockadobás (vagy internetes véletlen szám generátor) segítségével sorsold ki a saját kihívásodat, amely összesen öt különböző kategóriából épül fel. A kategóriák a következők:

  • Stílus
  • Árkategória
  • Telekméret
  • Lakók
  • Épülettartozék

Ötször kell tehát dobnotok, minden dobás egy-egy kategória adott feladatát jelenti. Nézzük is, mik ezek a feladatok!

Stílus

A stílus megkötése segíthet abban, hogy kimozdulj a komfortzónádból, és olyan jellegű épületet építs, amivel korábban nem mertél próbálkozni!

Mediterrán   Viktoriánus

Pinterest

Freshome

Modern Tudor

Distinctivehouseplans

Pinterest

Ázsiai Arab

Chinatouradvisors

Jumeirah

Árkategória

Ennél a feladatnál az is szempont, hogy az elkészült alkotás ne legyen se olcsóbb, se pedig drágább, mint amit az adott árkategória meghatároz. Ez talán a legnehezebb megkötés az összes kategória közül, de ha túlságosan könnyű lenne, nem neveznénk kihívásnak…

§0 – §60.000

§60.000 – §90.000

§90.000 – §120.000

§120.000 – §200.000

§200.000 – §400.000

§400.000 – §1.000.000

 

Telekméret

Azt, hogy melyik szomszédságban építed fel a házat, teljesen rád van bízva, az azonban, hogy mekkora terület áll ehhez rendelkezésre, már a szerencsédre van bízva. Természetesen ha egy gigantikus telket nyersz el, nem illik csak a töredékét beépíteni, így ez is rejt magában nehézséget…

15 x 20

20 x 30

30 x 40

40 x 50

50 x 50

64 x 64

 

Lakók

Az építkezések nagy része a megrendelőkről, azaz a leendő lakókról szól. Most helyetted is megmondjuk, ki, vagy kik fogják lakni az elkészült putrit vagy palotát; tégy meg mindent, hogy a beköltöző lakók a lehető legboldogabbak legyenek otthonukkal! (Külön kihívásként pedig akár el is készítheted a beköltöző simeket, és kipróbálhatod velük, milyen is ebben az álomotthonban)

Három generációs család (2-2 nagyszülő, szülő és gyerek)

Baráti társaság (5 különálló sim)

Kis család (2 szülő, 1 gyerek)

Egyedülálló sim (1 bármilyen korú sim)

Pár (2 felnőtt)

Baráti pár (2 felnőtt pár)

Épülettartozék

Ha már megvan, kik fognak beköltözni új otthonukba, ismerjük is meg kicsit őket! Mindenkinek van valamilyen hobbija, amihez szükség lehet egy otthoni kis helyiségre, ebben a kategóriában pedig ezek közül a lehetséges épületbővítések közül sorsolsz ki magadnak egyet! Természetesen ha olyan hatalmas házat dobáltál össze eddig magadnak, hogy nem tudod, mivel töltsd ki a felesleges tereket, nyugodtan beépíthetsz ezek közül egynél több bővítményt is, azonban a kockával kidobottnak mindenképp be kell épülnie a házba!

Edzőterem

Játékterem

Üvegház

Műterem

Medence

Kutatólabor

Ha minden kategóriából kisorsoltál magadnak egyet, építsd meg a kombináció által adott lakóházat, például egy modern stílusú, §60.000-nál olcsóbb, 30×40-es telken fekvő házat egy egyedülálló sim számára, amihez egy saját üvegház is tartozik.

Természetesen létezhetnek olyan kombinációk, amiket nem lehet megvalósítani, viszont javasoljuk, hogy ebben az esetben is próbáld megvalósítani a kapott kombinációt, a lehető legjobban betartva minden kategória megkötését.

Elkészült alkotásaitokra természetesen mi is kíváncsiak vagyunk: töltsétek fel az eredményt a Sims-re Fel! Facebook csoportba, és jelöljétek meg a Sims Addicts ottani profilját.

És természetesen egy háznál nem kell megállnotok: összesen 7776 különféle kombináció létezik, szóval a határ a csillagos ég! Ha pedig ez sem lenne elég, akár saját lehetőségeket is megadhattok egy-egy kategóriában. Jó szórakozást!

Ha pedig a lakóház mellett/után a közösségi telkekkel is szerencsét próbálnátok, ajánljuk figyelmetekbe a Véletlenszerű Közösségi Telek-építés Kihívást!

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.