Sims 2 Kihívás,  Sims 3 Kihívás,  Sims 4 Kihívás

Véletlenszerű Közösségi Telek-Építés Kihívás

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a legtöbbször én nem szoktam venni a fáradtságot arra, hogy a játékomba egyedi közösségi telkeket építsek: egyszerűen használom a játék által megadottakat. Ezen a téren ugyanis kevésbé van meghatározott véleményem arról, hogyan kéne kinéznie, működnie egy épületnek – nem úgy, mint a lakóházak esetén. Akik hasonló helyzetben vannak, azoknak most szolgáltatunk “határozott véleményt”, méghozzá a Véletlenszerű Lakóház-építés Kihívás mintájára: a véletlenre (avagy szerencsére…?) bízva a “megrendelők” kívánságait.

A feladat már ismert: kockadobás (vagy internetes véletlen szám generátor) segítségével sorsold ki a saját kihívásodat, amely összesen öt különböző kategóriából épül fel. A kategóriák a következők:

  • Stílus
  • Árkategória
  • Telekméret
  • Hangulat
  • Típus

Ötször kell tehát dobnotok, minden dobás egy-egy kategória adott feladatát jelenti. Nézzük is, mik ezek a feladatok!

Stílus

A stílus megkötése segíthet abban, hogy kimozdulj a komfortzónádból, és olyan jellegű épületet építs, amivel korábban nem mertél próbálkozni!

Mediterrán   Viktoriánus

Pinterest

Freshome

Modern Tudor

Distinctivehouseplans

Pinterest

Ázsiai Arab

Chinatouradvisors

Jumeirah

Árkategória

Ennél a feladatnál az is szempont, hogy az elkészült alkotás ne legyen se olcsóbb, se pedig drágább, mint amit az adott árkategória meghatároz. Ez talán a legnehezebb megkötés az összes kategória közül, de ha túlságosan könnyű lenne, nem neveznénk kihívásnak…

§0 – §80.000

§80.000 – §120.000

§120.000 – §200.000

§200.000 – §400.000

§400.000 – §800.000

§800.000 – §1.500.000

Telekméret

Azt, hogy melyik szomszédságban építed fel a házat, teljesen rád van bízva, az azonban, hogy mekkora terület áll ehhez rendelkezésre, már a szerencsédre van bízva. Természetesen ha egy gigantikus telket nyersz el, nem illik csak a töredékét beépíteni, így ez is rejt magában nehézséget…

15 x 20

20 x 30

30 x 40

40 x 50

50 x 50

64 x 64

Hangulat

A hangulat – vagy talán mondhatnánk arculatnak is -, meghatározza, ki a közösségi telked fő célközönsége, illetve hogyan érzik itt magad a simek, milyen tevékenységre alkalmas az épület.

Randihelyszín – tökéletes hely arra, hogy a simek kettesben legyenek valakivel, és jobban megismerjék egymást, esetlegesen az első csók is elcsattanhasson közöttük.

Félrevonulós – egy zegzugos, intim hely, ahová a zárkózottabb simek is szívesen ellátogatnak: közösségi telek a közösség élménye nélkül.

Oda vinnéd a nagyszülőket – talán te magad nem ezt a helyszínt választanád, ha mondjuk randizni mennél, de a nagyszülőket biztosan oda akarnád vinni, ha le szeretnéd nyűgözni őket.

Gyerekbirodalom – lehet, hogy első sorban felnőttek számára szólnak a közösségi épületek, de ez aztán biztosan nem: a gyerekek szórakozása és elfoglalása legyen a fő profil!

Természetközeli – mikor léptél be az épületbe? Vagy még mindig odakint vagy? Igazán nehéz megmondni ennyi növény közelségében…

VIP részleg – új épület várja látogatóit a szomszédságban. Ja, hogy te? Te nem jöhetsz be. Nem vagy eléggé nagy szám ahhoz, hogy a sztárok között töltsd el az időd!

Típus

Azt már tudjuk, milyet, mennyiért, és hová, azt viszont még nem, hogy pontosan mit! Már csak egyetlen sorsolás választ el attól, hogy megtudd, milyen típusú épületet kell készítened.

Étterem

Edzőterem/Uszoda

Bár

Könyvtár

Múzeum/Galéria

Park/Temető

Ha minden kategóriából kisorsoltál magadnak egyet, építsd meg a kombináció által adott közösségi telket, például egy arab stílusú, §80.000-nál olcsóbb, 30×40-es telken fekvő éttermet ami tökéletes randihelyszínként szolgálna.

Természetesen létezhetnek olyan kombinációk, amiket nem lehet megvalósítani, viszont javasoljuk, hogy ebben az esetben is próbáld megvalósítani a kapott kombinációt, a lehető legjobban betartva minden kategória megkötését.

Elkészült alkotásaitokra természetesen mi is kíváncsiak vagyunk: töltsétek fel az eredményt a Sims-re Fel! Facebook csoportba, és jelöljétek meg a Sims Addicts ottani profilját.

És természetesen egy épületnél nem kell megállnotok: összesen 7776 különféle kombináció létezik, szóval a határ a csillagos ég! Ha pedig ez sem lenne elég, akár saját lehetőségeket is megadhattok egy-egy kategóriában. Jó szórakozást!

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.