Sims 2 Kihívás,  Sims 3 Kihívás

Tökéletes genetika / Perfect genetics kihívás

Egyszer volt, hol nem volt, a Hatalmas Játékos elküldte simjét, hogy egy olyan világban éljen, amelynek minden teremtménye boldog. Ám ez a sim más volt, mint a többiek. Olyan szemei voltak, mint előtte soha senkinek, és hajának színe lenyűgözött mindenkit, aki csak egy pillantást is vetett rá. Arra rendeltetett, hogy olyan utódoknak adjon életet, akik végigviszik az ő génjeit egészen a tizedik generációig. Ám a Teremtő nem könnyíti meg a dolgukat! Ugyanis azok, akik tökéletes génekkel rendelkeznek, talán örökké féltékenyek lesznek saját utódjaikra.

Légy üdvözölve a Tökéletes Genetika kihívásban!

“Ez egy Sims 3-as próbatétel, amelyet én, Gurra és egy barátom, Henkla hoztunk létre. Dióhéjban, a játéknak egyetlen célja van: készíts egy egyedi kinézetű simet, játssz vele és utódaival a tizedik generációig, anélkül, hogy elveszítenék az ő különleges „génjeiket”. Semmilyen csaláskód nem megengedett, kivéve a moveobjects-et, resetsim-et és az építkezéshez használt kódokat, amennyiben szükséged van rájuk.”

Alkosd meg a simed!

Ez a sim lesz a generációd „alapítója”, akit kedved szerint alkothatsz meg, mindössze néhány kritérium mellett:

  • Fiatal felnőttnek vagy Felnőttnek kell lennie
  • Egészen különleges hajszínnel kell rendelkeznie (pl. hófehér, lila, neonzöld)
  • Egészen különleges szemszínnel kell rendelkeznie (pl. vörös, rózsaszín, sárga)
  • Gyermekkerülő személyiségjeggyel kell rendelkeznie, a többi tulajdonságát pedig a játéknak kell kisorsolnia

Tuti tipp: Ruházd fel a simed még több extra tulajdonsággal! Adj rá például a haj-és szemszín sémájával megegyező, vagy csak szimplán furcsa ruhákat.

Költöztesd be!

E tekintetben nincsenek szabályok, oda költözhet, ahová csak akarod.

Tuti tipp: Ha azt akarod, hogy simed mellett a háza is különleges legyen, építs nekik például egy palotát vagy akár egy kempingházat, de egy teljesen átlagos lakásban is élhet. Halott családtagokat tartani a kertben viszont így is, úgy is, kifejezetten jó móka.

Partnerek, Gyerekek és Örökösök

Simed bármilyen más simmel összeházasodhat, és annyi gyereke születhet, amennyit akar. Néhány szabályt azonban itt is követni kell:

  • Simed partnerét te is elkészítheted a Családkészítőben, de tilos ugyanolyan, vagy hasonló génekkel rendelkeznie, mint a kihívást teljesítő simednek
  • A személyiségjegyek kiválasztása véletlenszerűen kell, hogy történjen
  • Az Örökösödnek, aki a különleges gént továbbviszi, haj- és szemszínében is egyeznie kell felmenőjével, és ugyanúgy Gyermekkerülő személyiségjeggyel kell rendelkeznie
  • Simed adoptálhat is, de az örökbe fogadott gyerek nem lehet Örökös (ugyanis így nem rendelkezik a „tökéletes génkészlettel”).
  • Örökösnek születni kell, nem lehet egy másik Gyerek szem- vagy hajszínét Örökös-irányba befolyásolni

Tuti tipp: Az Örökösök kezdjenek el minél hamarabb próbálkozni a gyermekáldás érdekében, mert sose tudhatod, hány gyereket kell szülnöd, míg eljutsz az Örökösig.

A kihívás célja

A játék akkor ér véget, mikor a tizedik generációban is születik egy Örökös. Sok szerencsét, és ne feledd: ez elsősorban egy játék, amit csak élvezni kell! 😊

 

*Megjegyzés: A kihívás Sims 4-gyel ebben a formában nem játszható, mert a nem természetes hajszínek nem öröklődnek a szériában.

Fordította: Kiss Kiss

4 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
blanka
blanka
5 évvel ezelőtt

Lehet kopasz az örökös?

Thea
Admin
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  blanka

Hm, a kihívás lényege a szem- és hajszín továbbörökítése, de a szülők frizuráját is hasonló valószínűséggel sorsolja a rendszer a gyermekhez, mint a hajszínt. Szerintem játszhatod kopasz simmel, bár a nőnemű örökösök talán nem fognak annyira felhőtlenül örülni.:)

Totko95
4 évvel ezelőtt

EZ nagyon jónak tűnik :3 viszont egy kérdésem van, ha megvan a természetfeletti kiegészítőm, lehet természetfeletti lény a párom? vagy akár a gyerekem, vagy csak akkor ha mondjuk én pl boszorkány vagyok akkor a gyereknek is annak kell lennie a hajszín,szemszín megegyezésén túl?

Thea
Admin
4 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Totko95

Nincs ilyen szabály, hogy a fajt is örökölnie kellene a gyermeknek, úgyhogy szerintem nyugodtan vágj bele! Viszont érdemes lehet elolvasni ezt a tippet, ha Sims 4 játékos vagy, mert kicsit másképp megy az öröklődés, mint a 3-ban: https://simsaddicts.info.hu/sims-4-jatektipp/gyermekvallalas-es-terhesseg-a-sims-4-ben/