Sims 2 Kihívás,  Sims 3 Kihívás,  Sims 4 Kihívás

Barbie kihívás

Az alábbi kihívás azért kapta a Barbie nevet, mert ő a tökéletesség jelképe, és a kihívásnak az a lényege, hogy legyen egy tökéletes simed egy tökéletes élettel.

CREATE A SIM

Természetesen a simednek nem kell úgy kinéznie, mint Barbie. Ajánlott egy vonzó simet csinálnod, aki a te szemedben tökéletes, legyen akármilyen is. Csináld olyan tökéletes kinézetűre és öltözetűre, amennyire csak tudod, persze úgy,  hogy neked legyen megfelelő, és ne a világ tökéletességről való sztereotípiájának feleljen meg.

Ami a személyiségjegyeket illeti, kettő szabály van.

 • Az egyik a Perfectionist/Maximalista legyen. A másik kettőt kedved szerint választhatod.
 • De ez a kettő nem lehet olyan, amik könnyebben növelik a jártasságokat.

Ez nem szabály, de ajánlott pozitív tulajdonságokat választani, csak hogy beleilljen a kihívásba.

Ami simed életcélját illeti, lehet bármi, amit szeretnél, de a legegyszerűbb olyat választani, amit szerinted – a kihívás elolvasása után – könnyen elérhet, ezekből van egy pár. Néhány életcélt garantáltan el fog érni a kihívás menete miatt.

Úgy nevezed el simed, ahogy szeretnéd, de fiatal felnőttnek kell lennie.

Nem csinálhatsz másik simet, akivel egy háztartásban élhet!

KEZDETEK

Amint elhelyezted simed egy városban, szabadon használhatsz bármilyen pénzzel kapcsolatos csalást és ez ajánlott is. (Ennek az az oka, hogy a kihívás természetéből adódóan nem lesz időd rendes állásra, különben örökké tartana.) Költözz be álmaid házába vagy építsd meg magadnak, ahogy csak szeretnéd! Mindenképpen legyenek olyan eszközeid, amik segítenek a jártasságok fejlesztésében, például futógép, számítógép, gitár stb.

Megjegyzés: Ha nagyon lassan haladsz a kihívással, kikapcsolhatod vagy lassíthatod öregedést simednél, amíg egyedül él, hogy tudd teljesíteni a feladatokat.

ELSŐ RÉSZ

Tökéletesen nézel ki, tökéletes házban élsz, most ideje tökéletes emberré válni. Barbie-t csak a hibátlanság érdekli, és addig nem áll le, ameddig annyira közel nem kerül a tökéletességhez, amennyire emberileg (simileg) lehetséges.

Ennek érdekében, Barbie-nak fejleszteni kell a képességeit. A simednek a következő jártasságokat kell teljesen elsajátítani:

 • főzés,
 • atlétika,
 • festés,
 • karizma,
 • logika,
 • bármelyik hangszer,
 • kertészkedés vagy mixerkedés,
 • ezermesterség,
 • valamint két másik jártasság, amit te választasz.

Igen, ez összesen tíz jártasság. Azért ezek, mert Barbie-d szemében ezek kellenek ahhoz, hogy tökéletes legyen (tökéletes művész, barát, feleség, anya stb.).

Száz pontot kapsz minden teljesen elsajátított jártasságért, ha az a kötelező nyolcba vagy általad választott kettőbe tartozik. Ha úgy döntesz, maximálisan elsajátítasz még többet ezek mellett, 50 pontot kapsz minden 10-es szintű jártasságért.

Az életed első részének a leírt feladatról kell szólnia. Nincsen egyéb megszorítás, csak annyi, hogy a pénz kivételével semmire sem használhatsz csalást, valamint az életcélok teljesítésével szerzett pontokból nem vásárolhatsz olyan jutalmat, ami előnyt jelenthet a jártasságok fejlesztésében.

Megjegyzés: teljesen elfogadható és ajánlott, hogy a simed elhagyja telkét és kapcsolatot létesítsen másokkal, amikor szeretnéd. Minden megszerzett barát 100 pontot jelent.

Nem muszáj teljesítened a kihívás első részét a második előtt, azonban ajánlott, mivel akkor nem biztos, hogy lesz időd dolgozni a jártasságokon.

MÁSODIK RÉSZ

Most, hogy gyakorlatilag tökéletes vagy, ideje találni egy másik simet, aki pont ugyanolyan hibátlan, mint te vagy, hogy családot alapíthass vele. Megismerheted a játékban vagy akár te is megcsinálhatod, de az utóbbi mínusz 500 pontot jelent. Ennek a simnek is tökéletesnek kell lennie. Vagyis csak pozitív tulajdonságokkal rendelkezhet. Ha ez az eset áll fenn és összeköltözöl vele, 100 pontot kapsz (kivéve, ha te magad alkottad meg a simet). Ha csak egy rossz személyiségjegye van, 50 pontot kapsz. Egynél több negatív tulajdonság 500 pont veszteséget jelent.

Megjegyzés: Amikor ez a sim már veled él és te irányítod, akkor is az eredeti simed lesz a főszereplő és csak rá vonatkozik a kihívás. Ajánlott mindenkit, kivéve az első simedet teljesen autonómmá tenni, hogy ne kelljen mindig irányítani őket, de ez egyéni preferencia kérdése.

Amikor te és a másik sim együtt éltek barát és barátnőként, szabad az eljegyzés és a házasság. Rendezz esküvőt barátokkal: plusz 100 pontot érdemelsz, ha arany minősítést kap az esemény.

Megjegyzés: minden aranyminősítésű parti 100 pontot ad. Hiszen Barbie szereti a barátokat és a bulikat, és a legjobb házigazda akar lenni.

HARMADIK RÉSZ

Megvan mindened: tökéletes élet, tökéletes férj, a következő a tökéletes gyerekek! A család nagyon fontos Barbie-nak, és nagy családot szeretne sok gyerekkel.

Életed során legalább 5 gyerekednek kell születnie (csakis házasságon belül). 100 pont jár minden gyerekért. Valamint 50, ha még születik 5-nél több.

Barbie gyerekeinek nagyon fontosak a tökéletes jegyek. Ennek a pontrendszere a Csodagyerek/Wonder Child kihíváson alapul. Figyeld, hogy hány nappal a tinédzserré válás előtt szerez a gyereked ötöst (a játékban “A”-t), tegyél a szám mögé egy nullát és annyi pontot kapsz. Például, ha a gyereked 6 nappal a születésnapja előtt szerzi meg a legjobb jegyet, 60 pontot szerzel. De ha nem tartja meg ezt a jegyet, elveszted a pontokat. Ugyanez vonatkozik a tinikre is.

Megjegyzés: Miután Barbie együtt él férjével és gyerekei is vannak, Barbie-t fiatalon kell tartanod, hogy eljusson a kihívás végére, viszont a többi családtagnak öregednie kell. Mivel a játék beállításai ezt nem teszik lehetővé, valamilyen módot kell találnod, hogy Barbie simed halhatatlan legyen, vagy hogy halál esetén fel tudd támasztani. Ezekről bővebben a halálnemekről szóló tippben olvashatsz.

VÉGE

A kihívásnak gyakorlatilag akkor van vége, ha teljesítetted a lentebb felsorolt feladatokat.

 • Érd el a tíz felsorolt jártasság maximum szintjét!
 • Házasodj meg!
 • Legyen legalább öt gyereked!

Ha simed ezeket nem érte el, elvesztetted a kihívást.

BÓNUSZ

Egy kis extra kihívásért, megpróbálhatod elérni egy általad választott karrier legfelső szintjét, kivéve a bűnözőit. Minden ilyen karrierért 200 pont jár. Csalás ezeknél nem engedélyezett.

Fáradhatatlan fordító és elhivatott simmer, a kihívásokban Tim kihívója. A Sims 4 széria avatott mestere, gondos játéktesztelő, a legfrissebb hírek és információk közvetítője.