Sims 2 Kihívás,  Sims 3 Kihívás,  Sims 4 Kihívás

Állati Családfa Kihívás / Pet Pedigree Challenge

Bár még időnk sem volt megunni a Sims 4 legújabb kiegészítőjét, a legelhivatottabb játékosok máris újabb Cats and Dogs kihívásnak vethetik alá magukat. Ez pedig nem más, mint a Pet Pedigree Challenge!

Számtalan több generációs öröklődéses kihívás létezik már, és pont ez inspirálta a Pet Pedigree Challenge-t is, azzal az eltéréssel, hogy itt a kiskedvenced szaporulatával kell boldogulnod a simedé helyett.

Előkészületek

Lépj be a CAS-ba, és hozz létre egy fiatal felnőtt simet. Bármilyen életcélt, nemet és jellemvonásokat választhatsz számára. Akár űrlény is lehet, vámpírt azonban nem alkothatsz. Ez a sim lesz a kihívás során a gondozó.

Miután elkészültél a simeddel, adj hozzá a háztartáshoz egy kisállatot. Lehet akár macska, akár kutya, bármilyen fajta, bármilyen jellemvonásokkal, egyedül az fontos, hogy kölyök stádiumban legyen. Ez az állat lesz az “ős”.

Ha mindkettejükkel elkészültél, költöztesd be őket bármelyik telekre, és pénzcsalás segítségével állítsd be a család egyenlegét 5.000 simoleonra. Ebből 1.000 simoleon értékben vásárolj kisállatod számára játékokat, etetőtálat, fekhelyet, stb. A maradék 4.000 simoleon lesz a kezdőtőkéd a kihívás során.

Az élettartamot állítsd normálra.

Cél

A célod, hogy az ős segítségével 10 generációt tartalmazó családfát hozz létre.

A gondozó sim megházasodhat, lehetnek gyerekei, de munkát nem vállalhat, mivel az ő feladata, hogy gondját viselje az állatoknak. Festésből és írásból azonban szerezhetnek bevételt.

Az első feladat, hogy megerősítsd a gondozó és az ős közötti kötődést, és felnőtt korig neveld kiskedvenced.

Amint az állat eléri a felnőtt kort, ideje, hogy part keress számára. Ezt a következő módon teheted:

  • Fogadj örökbe egy újabb kedvencet az örökbefogadási központból
  • Barátkozz össze egy kóbor állattal és fogadd be
  • Adoptálj a szomszédság egy másik családjától

Ha az ős első kölykei megszületnek, elvégezte feladatát, és ideje “nyugdíjaznod”: vidd el ivartalanítani!

Eljött az idő, hogy kiválaszd, melyik kölyök fogja továbbvinni a vérvonalat. Dönts okosan, mert a többi kölyköt mind ivartalaníttatnod kell. Ha az alom csak egyetlen utódból áll, ő lesz az örökös.

Ha egy állatod elszökik, és vemhesen tér vissza, az így születendő kölyök nem használható, mint örökös.

Ezután az örökös viszi tovább a géneket, a feladat pedig innentől ismétli önmagát: neveld egészen felnőtt koráig kiskedvenced, fűzd vele szorosra a gondozó kapcsolatát, majd ha eljön az ideje, válassz neki társat, hogy újabb szaporulat jöhessen létre.

Ha eléred a háztartás maximális méretét, a kihívás szempontjából nem fontos simeket és állatokat (tehát az örökösön és a gondozón kívül mindenkit) költöztess ki.

Mivel esélyes, hogy a gondozó nem éli meg a 10. Generáció születését, gondoskodnod kell arról, hogy valaki átvehesse a helyét. Új gondozót egy fiatalabb simmel kötött barátság utáni beköltöztetéssel, adoptálással, házasság útján, vagy saját gyerek segítségével is hozzáadhatsz a kihíváshoz.

Ha megszületik a 10. Generáció első kölyke, megnyerted a kihívást.

Szabályok

Csalások használata nem megengedett (kivéve a beragadt simeket, vagy más formán bugos viselkedést kijavító kódok, illetve a háztartás egyenlegének csökkentéséhez használt kódok).

Nem költözhetsz ki a játék elején választott telekről.

Ha az ős/örökös meghal, mielőtt kölykei születnének, elveszíted a kihívást.

Ha a gondozó meghal a 10. Generáció elérése előtt, és nincs más, aki átvegye helyét, elveszíted a kihívást.

Ha bármelyik állatodat elveszik tőled, szintén veszítesz.

Pontozás

3 pont jár minden ősért/örökösért, amelyik eléri a felnőtt kort.

1 pont jár minden további állatért, amely eléri a felnőtt kort.

3 pont jár minden barátságért a gondozó és az örökösök között.

1 pont jár a gondozó és valamelyik más állat közti barátságért.

1 pont jár minden kölyökért, amely az örökös almából származik.

2 pont jár, ha az örökösnek találsz egy párt.

4 pont jár, ha a pár kóborállat.

15 pont a jutalmad, ha teljesítetted a kihívást.

Nehezítések

Ha valamiért nem találnád elég nehéznek az eddigieket, kicsit nehezíthetsz az alábbi szabályok segítségével. Minden nehezítés egyúttal egy szorzót is jelent a kihívás során szerzett pontokhoz, melyek hatása összeadódik!

  • Felnőtt sim (1.5-szeres pontszorzó): fiatal felnőtt sim helyett felnőttel kezded a kihívást, megsürgetve ezáltal, hogy a gondozónak is gondoskodj örökösről.
  • Csak kóbor állat párok (2-szeres pontszorzó): A kihívás során csakis kóbor állat lehet az örökösök társa.
  • Fajtiszta vérvonal (2.5-szeres szorzó): Csakis az örökössel megegyező fajtájú állatot választhatsz társként, ezen kívül az állat készítésekor a fajtához tartozó jellemvonást nem módosíthatod, ahogy a kölyköknél sem változtathatsz az előre beállított tulajdonságon.
  • Csökkentett pénzmennyiség (1.5-szeres szorzó): 5.000 simoleon helyett 1.500 simoleonnal kezded a kihívást, ebből pedig továbbra is 1.000 simoleont a kisállatodra kell költened.
  • Állat-adó (1.5-szeres szorzó): Minden hét végén vonj le 500 simoleont háztartásod egyenlegéből, mint állatok után számolt adó.
  • 5 további generáció (2-szeres szorzó): 10 generáció helyett 15 generációt kell teljesítened.

Akár nehezítéssel, akár a nélkül vágsz bele ebbe a kihívásba, sok sikert és jó szórakozást kívánunk hozzá!

Az eredeti kihívást itt érhetitek el a Simcommunity oldalon.

 

A barkácsolás avatott mestere, ígéretes írópalánta, egyedi tartalom készítő. A Sims konspirációs teóriák lelkiismeretes közvetítője. Elhivatott fordító, Sims 3 és Sims 4 játékos, pótolhatatlan lektor.