Sims 2 Játéktipp

TS2 Házi Kedvenc – Állati munkák és feloldható tartalmak

Ha megvan a Házi kedvenc kiegészítő, akkor állatainkat munkába küldhetjük, s ezzel ők is hozzájárulhatnak a háztartás vagyonának növeléséhez. S ha ez önmagában nem lenne elég jó, akkor az alapból elérhető nyakörveken, bundaszíneken és- mintázatokon kívül újakat is feloldhatnak számunkra minden előléptetésükkor, melyeket bármelyik szomszédságban elérhetünk. Ezek a cuccok megszerezhetőek kódok segítségével is.

Tippemben először a kedvencek munkavállalásáról és az előléptetés feltételeiről írnék, majd kitérnék a már említett felszabadítható jóságokra. Végezetül egy-egy összefoglalót találhattok a karrierekről és az állati tartalmakról.

No, de miért is dolgozunk? Itt láthattok néhány színes bundát, ízelítőként:

Álláskeresés állatoknak

Ahhoz, hogy pénzt keress vagy cuccokat oldj fel, először állást kell találnod kedvencednek. Ezt az újság vagy a számítógép segítségével teheted meg, hasonlóan a simek álláskereséséhez. Értelemszerűen, válaszd a „Keressen állatos állást” opciót, azon belül annak az állatnak a nevét, akit dolgozni küldenél, majd a kártyákon felbukkanó lehetőségek közül válogathatsz.

Ha megtaláltad azt a szakmát, ami leginkább illik a szőrös kis barátodhoz, akkor hasonlóan kell megküzdened az előléptetésért, mint a simek esetében. Jó hangulatban kell állatodat munkába küldened, és – ahogy a simeknek a jártasságait szokott kelleni fejleszteni, úgy – a kedvencednek parancsokat kell betanítanod. Ha felmegy a mutató, az állatodat előléptetik.

Ha mindent jól csináltunk, előléptetik kedvencünket, s ezzel együtt egy új tartalommal is gazdagodhatunk. Tipp Cica esetében ez egy macskáknak való kék csontos nyakörv.

Minden állati karriernek 4 szintje van, azaz háromszor fognak előléptetni, míg elérsz a karriered csúcsára. Ez azt is jelenti, hogy három tartalmat tudsz felszabadítani egy állattal, egy karrierrel. De bármikor dönthetsz úgy, hogy felmondasz kedvenced nevében, majd újra jelentkezel ugyanarra, vagy egy másik állásra – így lehetőséged van ugyanazzal az állattal még több cuccot elérhetővé tenni.

Ha szeretnél felmondani, kattints a telefonra, és válaszd a „Hívás…”, azon belül az „Állat munkahelye…” opciót, s ott kedvenced nevét. Simed odasétál a telefonhoz, majd felugrik egy ablak, ahol megteheted.


Tipp: Érdemesebb egy munkára újrajelentkezni, mint újba kezdeni, mert így nem kell újabb parancsokat tanítani, állatodnak mindössze annyi a dolga, hogy bemegy a munkahelyére, és elő is fogják léptetni.

Tartalmak feloldása kóddal

Mint már a bevezetőben is említettem, a jópofa cuccok nem csak állatok munkába küldésével oldhatóak fel, hanem kódok segítségével is. Ehhez be kell lépned a Beállításokba (), azon belül a Játékbeállítások (fogaskerék) panelen a kulcs ikonra kattintani.


Ezzel egy újabb panelt nyithatsz fel, ahol megtekintheted a feloldott tartalmaidat. Az új panelen látható, nullákkal és egyesekkel ellátott kulcs ikonra kattintva hozhatod fel azt az ablakot, ahol beírhatod a kódokat.


Értelemszerűen, a „Kód…” helyére kell beírnod a kiszemelt bunda vagy nyakörv kódját, és a pipa gomb megnyomásával fogadtathatod el. Ha valamit elírtál, azt hibaüzenet jelzi.


Karrierek

Kedvenceid háromféle területen vállalhatnak munkát: rendfenntartás, szolgáltatás és szórakoztatóipar. Ebben a táblázatban összefoglaltam a karrierekkel kapcsolatos információkat.

Rendfenntartás:

Szint Állás neve Munkanapok Munkaidő Napi fizetés macskáknak Napi fizetés kutyáknak Tanulandó parancsok
1 Tolvajriogató

(Snooper Department)

H, Sze, Cs, Szo, V 19:00 – 02:00 130 $ 113 $ Marad!
2 Őrállat

(Guard Pet)

H, Sze, Cs, Szo, V 17:00 – 00:00 230 $ 200 $ Beszél!
3 Csempészelhárító

(Contraband Sniffer)

Cs – V 12:00 – 18:00 406 $ 353 $ Tetszhalott!
4 Állat-alakulati tiszt

(Pet Corps)

H, K, Cs 08:00 – 13:00 770 $ 370 $

Szolgáltatás:

Szint Állás neve Munkanapok Munkaidő Napi fizetés macskáknak Napi fizetés kutyáknak Tanulandó parancsok
1 Rágcsálóvadász

(Vermin Chaser)

H, Sze, P, Szo, V 18:00 – 01:00 123 $ 107 $ Pacsit!
2 Terapeuta állat

(Therapy Pet)

H – P 08:00 – 15:00 218 $ 190 $ Gyere ide!
3 Vakvezető állat

(Seeing-Eye Pet)

H, K, Sze, V 08:00 – 14:00 385 $ 335 $ Hempergés!
4 Mentő állat

(Rescue Pet

P – V 20:00 – 01:00 731 $ 636 $

Szórakoztatóipar:

Szint Állás neve Munkanapok Munkaidő Napi fizetés macskáknak Napi fizetés kutyáknak Parancsok
1 Statiszta

(Extra)

H – P 09:00 – 16:00 144 $ 125 $ Beszél!
2 Beugró

(Understudy)

H – P 10:00 – 16:00 253 $ 220 $ Hempergés!
3 Kaszkadőr

(Stunt Double)

H, K, Cs, P 08:00 – 13:00 446 $ 388 $ Tetszhalott!
4 Sztár

(Star)

H, Sze, P 12:00 – 16:00 847 $ 737 $

Feloldható tartalmak

Összesen 46 különleges állatos holmi érhető el munkával vagy kódok beváltásával. Ezek között, mint ahogy a tipp első bekezdésében is említettem, találhatunk bundaszíneket, bundamintázatokat és nyakörveket, kutyáknak és macskáknak egyaránt.

Az állatok külsejének átalakításakor és új állatok készítésekor a menüben egy nyitott lakat különbözteti meg ezeket a cuccokat az alapból elérhetőektől.


Ha minden tartalmat feloldottál, akkor a legutolsó olyan előléptetéskor, amikor ajándékot kapsz, egy üzenet is jelzi, hogy ez volt az utolsó.

Ha nincs kedved az állataidat munkába küldeni, és inkább beírnád kézzel a kódokat, vagy csak kíváncsi vagy a feloldható cuccok listájára, itt láthatod őket:


Remélem, hasznos volt a tippem néhány Sims 2 játékos számára. Köszönöm annak, aki elolvasta. Kafka legyen veletek!

 

Köszönet, kreditek, megjegyzések

A tippet írta és a képeket készítette: Greg Samsa.
A karrierikonokért köszönet a My Sims Tipptárnak és Aragorn83-nak.
A kutyák fizetéséért és a karrierek angol elnevezéséért köszönet a My Sims Tipptárnak.
A tippbe engedéllyel belevettem a My Sims TipptárFelszabadított dolgok” című, rövid tippjének tartalmát.
A tippben szereplő állatok és simek Greg Samsa (rögtönzött) alkotásai. Nem letölthetőek.
A tippben látható ház Greg Samsa alkotása, mely INNEN tölthető le. Az eredeti épület a „Dennis, a komisz” című filmben látható.

7 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
Ruby
5 évvel ezelőtt

Awww, ettől a tipptől totál kezdem lett Sims 2-t játszani. 😀
Nagyon szerettem ezt a szériát, és tökre tetszett anno, hogy az állatok is dolgozhattak. 🙂

Ruby
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Szerintem tök jó, hogy minden széria más egy kicsit, így emlékezetesek tudnak lenni. 🙂

Thea
Admin
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Ruby

Ezen a tippen felbuzdulva én is előhúztam a régi Sims 2 tipptárat, hogy azzal is haladjunk valamerre:D És egek, mennyi minden volt benne, amire nem is emlékszem! Pl. az állati munkákról azt hittem, olyan zseniális ötlet, ami az én fejemből pattant ki, erre már a Sims 2-ben is volt, csak én akkor nem játszottam vele/elfelejtettem… Szóval van mit felfrissíteni, az biztos. Ez az igazi nagy baj egyébként a Sims szériákkal, hogy nem gyúrhatjuk egybe azokat a dolgokat, amik egyikben-másikban tetszenek.:(

Thea
Admin
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Gregoretta

Nem direkt volt, és köszi, hogy szóltál! Feloldottam a beállítást.