Sims 2 Játéktipp

Sims 2 Jó utat! – Vudu baba, avagy Sunyi-Monyó

A Jó utat! kiegészítővel több titkos helyszín is érkezett, amelyek mind más-más meglepetést tartogatnak a simek számára. Ezek egyike a vudu baba, ami különféle célokra használható, pl. barátságokat vagy szerelmeket szökkenthet szárba, de más simek bosszantására is alkalmas. Megszerzéséhez el kell látogatnod a Twikkii szigetén található Boszorkány Harthoz.

A boszorkány a Titokzatos kunyhó nevű telken él, ahová csak akkor juthatsz el, ha előtte térképet szerzel hozzá. Ezt bárhol megteheted a Kincskeresés funkcióval, akár a saját kertedben is. Sok haszontalan tárgy lehet a jutalmad – pl. csontok, kövek – , de akár szobrokat is kiáshatsz, mielőtt rátalálnál a Titokzatos kunyhó térképére.

Ezután a számítógép segítségével utazz el vakációzni Twikkii-re, és jelentkezz be egy szállodába. Kattints a térképet birtokló simmel bármelyik telefonfülkére (ezek a közösségi helyszínek előtt szoktak állni), és válaszd ki a Séta… vagy Hívjon taxit opciót. A felugró Hova szeretnél menni? ablakban a közösségi területek listájában szerepelni fog a Titokzatos kunyhó, még egy kis kérdőjel is van előtte, hogy könnyebb legyen megtalálni.

Tipp: A térképet felakaszthatod a falra, vagy tekercsként pultra, polcra helyezheted, vagy beleteheted egy másik sim eszköztárába.

Miután megérkezel a helyszínre, a boszorkányt nem találod éppen a legjobb hangulatában. A lakásában sok eszköz elromlott, és sikertelenül próbálkozik a javításukkal.

Kattints rá, és Ajánlj neki segítséget! Ezután a boszorkány magadra hagy, és nekiállhatsz megszerelni az elromlott tárgyakat. Ezek a következők: mosogatógép, mikró, TV, kád. A pocsolyákat is fel kell törölnöd, hogy teljes legyen a műved.

Tipp: Az utazás előtt szerezz műszaki jártasságot, mert a simek vakáción is meghalhatnak áramütéstől.

Miután a boszorkány visszatér, rendszerint egy ideig még húzza az időt (tévét néz, fürdik, főz), de aztán megköszöni a segítséged, és ajándékot ad érte.

Ez lesz a Sunyi-Monyó, ami ezennel belekerül az eszköztáradba. Vigyázat! Ha a simed még mindig elfoglalt, és nem tudja átvenni a babát, a boszorkány megszakíthatja az interakciót. Akkor próbálja csak újra átadni, ha a sim egy ideig cselekvés nélkül marad.

 

Mire jó a Sunyi-Monyó?

A bosszúállás tökéletes eszköze, de használható jó célra is. Ahhoz, hogy használni tudd erejét, a sim eszköztárában kell lennie. Kattints a célszemélyre, akin varázslatot szeretnél alkalmazni, és a Vudu… interakciók közül válaszd ki, melyiket szeretnéd végrehajtani.

A következő hatások érhetők el:

  • Felmelegedés – Évszakok kiegészítő megléte esetén a sim testhőmérséklete felszökik. Más esetben a Kényelem szükséglete csökken.
  • Lehűtés – Évszakok kiegészítő megléte esetén a sim testhőmérséklete leesik. Más esetben a Kényelem szükséglete csökken.
  • Felpörgetés – Csökkenti a sim Kényelem szükségletét.
  • Felrázás – Csökkenti a Kényelem szükségletet, és a sim elrohanhat hányni.
  • Bűzölgés – Csökkenti a sim Higiénia szükségletét.
  • Telítődés – Csökkenti a sim Ürítés szükségletét.
  • Barátság – Az áldozat kapcsolatmutatóján 100 pontra ugrik a napi pontszám, és 20-szal emelkedik az állandó kapcsolati érték.
  • Románc – Az áldozat szerelembe esik a simmel, és elérhetővé válik az Ölelkezés interakció. A napi kapcsolati pont 100-ra ugrik, az állandó pedig 30-cal emelkedik.

Ha a vuduzás sikertelen, a baba szétpukkan, a varázslat pedig visszafelé sül el, de nem olyan mértékben, mintha a célszemélyt találta volna el.

Ha a babát elvesztetted, szerezhetsz újat, ha ismét meglátogatod Boszorkány Hartot. Ha gyakran teszel így, felesleges babáidat el is adhatod egy saját tulajdonú boltban.

A boszorkány maga immunis a vudu baba hatására. Ha megpróbálod rajta használni, a varázslat visszafelé sül el, a kapcsolatmutatótok csökken, ő pedig kinevet az ostoba próbálozás miatt. Valami olyasmit is mond, hogy lám, megmutatkozott a valódi jellemed.

Egy extra funkció is elérhető, ha összegyűjtesz öt Sunyi-Monyót egy szuvenírpolcon. Ha valamelyik sim a közelébe megy, és elkezdi nézegetni, az a hallucináció sújtja, hogy megtámadta egy méhraj.

Hogyan szerezhetsz vudu babát csalással?

Bonyolultan:

Keress egy térképet boszorkány Harthoz, utazz el Twikii szigetre, menj el a titkos helyre (Boszorkány Harthoz), és írd be ezeket a kódokat:

  • boolProp dormSpecificToolsDisabled false
  • MoveObjects on

Utána ajánld fel a segítségedet, majd cseréld ki az elromlott tárgyakat, sőt, még a tócsákat is eladhatod. 🙂

Egyszerűen:

Használd a boolprop testingCheatsEnabled true titkos kódot, kattints a simre, majd a Spawn menüpontra, és keress addig a Bővebben felirattal lapozgatva, amíg nem találkozol a vudu babával.

 

A tipp eredeti verzióját készítette: Mazsola, Galaxya. A kiegészítést küldte: Pálma.

Frissítette, kiegészítette és fotózta: Thea

További forrás(ok): SimsFandom

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.