Sims 2 Játéktipp

Sims 2 Éjszakák – Sajtos melegszendvics életcél

Az ízletes, forró sajtos melegszendvics ikonikus étellé vált a Sims szériában, ami már a főzés jártasság 2. szintjétől elkészíthető. A Sims 2 Éjszakák kiegészítővel egy hozzá kapcsolódó rejtett életcél is érkezett, ami némi hókuszpókusz segítségével szándékosan is adható a simnek, hogy aztán minden gondolata a sajtos melegszendvics körül forogjon.

Ezt a szokatlanul földhözragadt életcél nem valamilyen sikeres küldetésért járó jutalom, hanem épp ellenkezőleg: mellékhatás, ami a Csiribú Cserebáj Masinéria helytelen használata miatt következik be. Eme találmány az Életcél-jutalmak között lapul, és csak arra vár, hogy legyen elég pontod, hogy megvedd. Pontosan 6,250 életcél-pontba kerül.

Minden Életcél jutalomtárgy leírásában olvasható egy figyelmeztetés, miszerint arany életcélszint alatt ne használjuk, mi azonban éppen ezt fogjuk tenni. A leírás alapján elég, ha a simünk életcél mutatója zöld színű, de hogy biztosra menjünk, legyen pirosban a mutató, hiszen mi pont ezt a mellékhatást szeretnénk kierőszakolni.

Túl magas a mutató? Az Életcél szint magától is esik, ahogyan telik az idő. Figyelj arra, hogy NE teljesüljenek a sim vágyai, ellenben teljesüljenek a félelmei, és akkor erőteljesen zuhanni fog. Ezenkívül a titkos kód segítségével is a veszélyes tartományba húzhatod a simed életcél szintjét.

Ha a szín problémák megoldódtak, nincs más, minthogy a simeddel rákattints a masinára, és kiválaszd a “Változtasson Életcélt” opciót. A megjelenő életcélok közül bármelyiket választhatod, a Sajtos melegszendvicset ne is keresd, azt nem fogod ott találni. Miután a sim bedugta a fejét, a masina iszonyatos hangokat ad ki, és még mozog is, úgy fest, hogy sim már-már bennreked, hiába próbál szegényke szabadulni. Nem kell megijedni, kiengedi, de Sajtos szendvics életcéllal… Igen, ez a mellékhatás.

 

Csalás

Ha nem szeretnéd végigcsinálni  a fenti procedúrát, csalással is kiválaszthatod az életcélt. A CTRL + SHIFT + C gombok együttes megnyomása után gépeld be a kódsávba: boolprop testingcehatsenabled true. Ezután a SHIFT nyomvatartása mellett kattints a simre, és a Spawn menüpontból válaszd a Sim Modder opciót. Az Életcélok között megtalálod a Sajtos melegszendvicset.

 

Sajtos melegszendvics életcél

Az ezzel az életcéllal rendelkező simek a nap bármely szakaszában elkészíthetik maguknak rajongott ételüket (a többi sim számára csak ebédként elérhető), méghozzá főzés jártasságtól függetlenül. Vágyai és félelmei ezután a Sajtos melegszendvicshez fognak igazodni. Nem lesznek túl változatosak: Egyen Sajtos melegszendvicset, Tálaljon Sajtos melegszendvicset, Vegyen rá valakit, hogy készítsen Sajtos melegszendvicset, Szerezzen egy főzés pontot, Beszélgessen a Sajtos melegszendvicsről valakivel (a Sajtos Melegszendvics Életcélú szimeknek ez egy sajátos opciója a Beszélgetés… menüpont alatt).

Az Életre szóló vágy ezeknél a simeknél az Egyen 200 Sajtos Melegszendvicset lesz. Minden elfogyasztott Sajtos melegszendvics után egy Melegszendvicset evett – emlék is megjelenik a memóriájában, így mi is utána tudunk számolni, hol is tart. Bár egyeseknek kissé unalmasnak tűnhet majd mindig ugyanazon vágyakat teljesíteni, de nem nehéz simünk életcél mutatóját arany vagy platina szintre felvinni (például egy adag Sajtos szendvics tálalása 3500 életcél pontot ér).

Ha a sim Életcélmutató szintje kritikusan alacsonyan van, kitörhet rajta a kétségbeesés. Ilyenkor nem fogad el semmilyen utasítást, és zavarodottan viselkedik. Lerajzolja Mr. Sajtos Melegszendvicset egy kartonpapírra, csókolgatja, és megpróbálja megenni.

Tipp: Technikailag elég, ha a sim megejti az első harapást a szendvicsen, és az utolsót is ő teszi meg. A fennmaradó részt megeheti bármelyik családtag.

Ha látni sem akarsz több sajtos melegszendvicset…

A sim életcélját bármikor megváltoztathatod ugyanúgy, mint bármelyik másik simét. Használhatod a CsiriBú CsereBáj Masinát, vagy beiratkozhat az egyetemre.

Szabadidő kiegészítő

A Szabadidő kiegészítővel megváltozott az életcélok rendszere. A sim az elsődleges életcél mellé egy másodlagosat is kaphat, amelynek mutatója a Befolyásmérő és Életcélmutató közé fészkelte be magát. Másodlagos életcélként kiválaszthatod a Sajtos melegszendvicset is, ami az Életcéljutalmak fülön a Hosszú távú életcél előnyök ikonra kattintva lehetséges.

A sim élete során a beteljesülő vágyaiért életcélpontokat gyűjt, amelyek aztán különféle hosszú távú életcél jutalmakra válthatók be. A Családkészítőben egy felnőtt sim automatikusan öt pontot kap, a gyerekek kettőt, a tinik hármat, a fiatal felnőttek négyet, az idősek pedig hatot. A panelen összesen 16 beváltható jutalom van, egymásra épülő rendszerben. A “Szükséglet” és “Munka” oszlop minden simnél elérhető, a további kettő azonban az elsődleges és másodlagos életcéltól függ.

Ha a masina mellékhatásaként sikerült a sajtos melegszendvics életcélt beállítanod, a harmadik oszlopban jelennek meg a hozzá tartozó jutalmak, ha másodlagos életcélként választottad, akkor pedig a negyedikben. Különbség, hogy másodlagos életcélként csak három jutalom választható, így szendvicset idézni a semmiből csak azok képesek, akik mellékhatásként tettek szert az életcélra.

Feneketlen bendő

A sajtfaló életmódot jelenleg nem támogatja egyetlen orvosi avagy táplálkozástudományi tanácsadó sem, és nem nehéz kitalálni, hogy miért nem. Ugyanakkor egy olyan valakihez mérten, akinek a két fő élelemforrása a sajt és a vajaskenyér, te meglehetősen karcsú tudsz maradni. Sokkal lassabban kapsz kövérség pontokat az ételtől, mint az átlagos simek. (A fitness pontok 50%-kal lassabban csökkennek.)

Lassabb szükségletromlás – Ürítés

Olybá tűnhet, hogy ébrenléted minden percét azzal töltöd, hogy sajtos melegszendviccsel tömöd a fejed. Hová tűnik vajon? Nem, inkább ne válaszold meg ezt a kérdést. Óriási lehet az Ürítésed, vagy csak bírsz azzal a különleges képességgel, hogy ignorálhatod a természet hívó szavát. (Az ürítés szükséglet 12%-kal lassabban csökken.)

Melegszendvics festés

Kevéssé ismert, ám vélhetőleg valós tény az, hogy az elsőnek felfedezett, legkorábbi barlangfestmények olvasztott sajtos szendvicset falatozó ős-simeket ábrázoltak. A sajtmániások az idő múlásával is fenntartották a dicső hagyomány, olyan mestermunkák segítségével, mint például a Gouda Lisa avagy Jan van Sayt művei. Most már te is beállhatsz a sorba, csak egy festőállvány kell a dologhoz. (Egy új interakció jelenik meg a vászonra kattintva, ami lehetővé teszi a sajtos melegszendvics megfestését.)

Sajtos szendvics idézése

Egy korról korra továbbadott titkos technika segítségével képes vagy a Tejút rejtélyes sajt-energiáit manifesztációra bírni – méghozzá egy sajtos pirítós szendvics formájában! Ez a a saját magadon érvényesíthető interakció létrehoz némi harapnivalót, amivel megtömheted a bendőd, de tudni kell, hogy megcsappantja némileg a kényelmedet és az energiádat. (Öninterakció, amelynek hatására egy tökéletes sajtos melegszendvics materializálódik a semmiből, amit a sim azonnal elfogyaszt. A művelet hatására a kényelem és energia szükséglet csökken.)

Érdekességek

  • Az Aholjóban élő Natasa Una az egyetlen eredeti sim, aki Sajtos melegszendvics életcéllal rendelkezik (Sims 2 Szabadidő)
  • A pletykák szerint az életcélt az ihlette, hogy a simek önállóan kezdtek sajtos melegszendvicset készíteni a játékban. Alapulhatott azonban azon a Maxis tradíción is, miszerint minden nagyobb mérföldkő elérésekor sajtos melegszendviccsel ünnepeltek az alkalmazottak.
  • Amikor egy sajtos melegszendvics életcélú sim randizni megy, a vágyai és félelmei megváltoznak úgy, hogy a randevúhoz és személyiségéhez kapcsolódjanak. A szerelem mindent legyőz!
  • A Feneketlen bendő jutalom kiváltása eredményezhet a lassabb súlygyarapodás helyett fogyást is, ha a sim túleszi magát sajtos melegszendviccsel.
  • Ez az életcél valószínűleg a családszerkesztőben kiválasztható lett volna, mert megtalálható az ikonja a játék fájljai között az életcél listában.

 

A tipp eredeti verzióját készítette: sEcret, Kovifec, Mazsola (My Sims)

Frissítette, kiegészítette és fotózta: Thea

További forrás(ok): SimsWiki

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.