Sims 2 Barkács

Rendezzük be! – Hívogató előszoba

Mikor a simek hazaérnek a munkából, az iskolából vagy a boltból, az előszobába lépnek be először, ahogy többnyire mi is. Itt fogadják a vendégeket és innen nyílnak a fontosabb helyiségek. Nincs szükségük túl nagy előszobára, vagy közlekedőre, de azért jól jön, ha nem rögtön a konyhába vagy a nappaliba lépnek be.
Mielőtt nekikezdünk a berendezésnek, írjuk be a gyakran használt kódokat. Erre vonatkozóan ITT találtok segítséget. A berendezés során használt segédelemekről pedig ITT olvashattok.

01-5751520

Elsőnek általában mindig a fal és a padló burkolatáról döntök, ez adja meg az alaphangulatot. Sokat dob egy egyszerű helyiségen is, mikor a különböző funkciókat a falburkolattal elkülönítjük vagy kihangsúlyozzuk. Itt például fát használtam a lépcsőfeljáróhoz, ami az emeleten is folytatódik. A belépéskor köszöntő világoszöld fal nem túl harsány, barátságos. A fehér padlón nem változtattam, tökéletesen harmonizál a nyugodt színekkel

02-1798571

Összesen két fontos eleme van egy sim-előszobának. Nem árt egy riasztó, mert a simek tökéletes világában is ólálkodnak sötét alakok az éjszakában. Ezt a főbejárat mellé érdemes tenni. A második fontos egy tárolóasztal, amire be tudják vinni az újságot. Persze ennek nem feltétlen kell pont az előszobában lennie, de számomra itt a legkényelmesebb, hiszen ez van az ajtóhoz a legközelebb, így biztosan nem pakolják majd el valami ismeretlen helyre, ahol csak napokkal később bukkanok majd rá.
Ezen kívül még gondoljuk végig, hogy mi van (vagy lenne jó) a saját előszobánkban. Többnyire van tükör, fogas, cipőtároló… Ezek közül bátran rakhatunk bármit a simek otthonába is. Jelen esetben a fogas passzol ide a legjobban, és mivel szekrényként is funkcionál, így nem kell majd mindig az emeletre küldenem őket, ha át kell öltözniük

03-8164020

A saját lakásunk bejárati ajtaja előtt elengedhetetlen a lábtörlő. A simek cipője ugyan sosem koszos, de a szőnyegek látványa szerintük is jót tesz a környezetnek. Az előszobában tároljuk még a táskákat és cipőket is. Nem árt figyelembe venni, hogy kik laknak majd a házban. Anita például nem cipeli az emeletre a kedvenc táskáját, a cipői közül viszont csak az éppen hordottakat hagyja elől. Martin ezzel szemben mindent nadrágja zsebében tárol, így a két darabból álló cipőkészlete* foglalja csak a helyet az előszobában.

04-5031706

Beljebb haladva érjük el a lépcsőt. A Vár az üzlet! belső szintemelőjével épített fordulóban se felejtsük el átszínezni a falat (és a padlót). Mivel az elképzeléseimhez jobban passzolt, így a lépcső mellé húztam még két szakasznyi falat és azt is zöld fával burkoltam. Így már sokkal mutatósabb a kép a fotel és az asztalka fölött. Valószínűleg nem sokat fognak a simek itt üldögélni, tehát a funkcióját tekintve elhagyható a fotel, de bennem mégis azt az érzetet kelti, hogy Martinnak rettentően jól fog majd jönni, mikor már vagy egy órája vár “öt perc múlva” menetkész feleségére. : )

05-7735142

Az asztalra Anita egyik orchideáját tettem, alá pedig magazinokat, hogy legyen mivel elütni azt a bizonyos “öt percet”. Itt is elfér – és jól is jön – egy lámpa. Az előszobába tökéletes lehet a mennyezeti és a falra szerelt világítás is, de jelen esetben a dekoráció részét is képezi a csinos kis fényforrás. Az egyetlen ablak csak egy reluxát kapott, hogy mégse legyen csupasz.

06-2407714

A folyosókat és közlekedőket többnyire hasonlóan rendezem és dekorálom, mint az előszobát. Itt is ugyan azok a színek, anyagok és bútorok jelennek meg. Mivel a helyiségre nem nyílik ablak, javasoltak a világos bútorok. Kicsi helyiségekben egyébként is csínján kell bánni a sötét színekkel. Funkciókat tekintve a közlekedő a legjobb hely, hogy a felső szinten is legyen egy telefon. Így a simek nem ébrednek fel rá, ha csörög, de nem is kell lemenniük a földszintre, hogy felvegyék. Itt kapott helyet Anita másik orchideája, és egy fehér keretes tájképpáros a falon.
Mivel a folyosó sötét, így elfér egy mennyezeti vagy falilámpa is. A lépcső mellé is szoktam tenni, de csak mert mindig eszembe jut, hogy mi mekkorákat esnénk-kelnénk, ha éjszaka nem látnánk, hová lehet lépni…

08-1816542

Az árakat figyelve nem volt olcsóság összedobni az előszobát és a közlekedőt, de úgy gondolom, megéri a pénzét. Félreértés ne essék, a fiatalok a képen nem a szolidan barátságos helyiségnek örülnek, csupán pár perce érkezett a telefon, miszerint a megrendelt konyhabútor elemeit méretre vágták, előkészítették és már a szekrénygombok is megérkeztek. A lényeg, hogy hamarosan összeszerelik a szekrényeket a helyszínen. Anita már nagyon izgatott, mindig is egy kényelmes konyháról álmodott!

09-8370243

A berendezés befejeztével kikapcsolhatjuk a kódokat és csodálhatjuk a takaros előszobánkat. Ha valaki kedvet kapott hozzá, akkor berendezheti velem szobáról-szobára EZT, vagy akár egy másik házat is. Kíváncsian várom a képeket!

*A Siply Styling oldal  sajnos nem tudok konkrétan linkelni. Az alábbiak szerint megtaláljátok a cipőket tartalmazó pakkokat: Objects > Objects with our meshes > Deco/Misc/Single objects > 14. és 19. oldal

NoAngelBrigi
Brigi’s Home Design