Sims 2 Barkács

Rendezzük be! – Fürdőszoba, ahol ellazulhatsz

Az előző posztban említettem, hogy a fürdőszoba is mostohagyerek számomra. Ez nem jelenti azt, hogy utálnám, vagy megfeledkeznék róla, inkább csak nehezen megy a ráhangolódás. Itt mindig első sorban a funkció lebeg a szemem előtt, a dekoráláshoz idő kell.
Így történhetett meg, hogy Anita és Martin fürdőszobája is be volt már rendezve egy ideje, de csak mostanra sikerült otthonossá is tenni. Az emeletivel kezdtem, hiszen ott lesznek majd a legtöbbet. Már a hálószoba felújításánál be lett téve egy plusz ajtó, néhány jól elrendezett falszakasszal pedig elrejtettem egy zuhanyzót is. Ha nem kabint teszek, akkor többnyire a fallal ügyeskedek, így mégis csak valóságosabb, mint egy csap a fürdőszoba közepén. A falburkolat a konyhára rímel, a padló pedig vele érkezett.

01-2549054

Talán senkinek se kell mondani, hogy a fürdőszoba alap darabja a fürdőkád és/vagy a zuhanyzó. Hogy melyik mellett döntünk, azt sok minden befolyásolhatja. Ha csupán felnőttek laknak a házban és a hely se túl sok, akkor egyértelműen a zuhany a jó megoldás. Kádra akkor van szükség, mikor tipegő vagy kutya is van, (vagy lesz) a háztartásban, ugyanis őket csak így lehet fürdetni. Hely híján kétféle kád is rendelkezésünkre áll, hogy mindkét funkciót betöltse, de ha van hová tenni, akkor sokkal jobban mutat egy önálló fürdőkád, mint ez a csinos kis lábas.

02-5715305

A Konyhai és Fürdőszobai Cuccokkal, valamint a Vár az üzlettel is érkeztek különféle törölközőtartók. Ezek közül mindig leteszem valamelyiket, mert tényleg azt a hatást kelti, mint ha használnák. A kádhoz egy polcosat választottam, amire mutatóba még Anita köntösét is ráakasztottam. A zuhany mellé a falhoz simuló rúd volt a jó megoldás.

03-9308074

A szabad hely miatt került egy zuhany a sarokba, és persze feltétlen szükséges a toalett is, különben a legsürgetőbb dolgaikat nem tudják majd elvégezni. Ezt a funkciót akár külön helyiségbe is lehet szorítani, de ez csak akkor fontos, hogy ha sok a lakó, mert így majd senki sem fog összeszorított lábakkal várni, míg a másik habfürdőzik.

05-3356353

Sajnos még nem találtam meg a nekem tetsző zuhanyzót, viszont találtam dekorációt, ami szemrevalóbbá varázsolja a meglévőt. Polcocska, tisztálkodószerek és szivacs, mind egy helyen és külön-külön, hogy akár variálni is lehessen.

04-6356824

Fürdőszobán kívül és belül is nehéz dekorálni a WC-t, ezért aztán sosem viszem túlzásba. Egy WC papír tartó, esetleg egy kép a falra… Olyan kevés időt töltenek ott, hogy kár lenne sok pénzt költeni rá.

06-7549735

Ezzel szemben a mosdókagyló környékére mindig nagy hangsúlyt fektetek, pedig majdhogynem felesleges. A simek ugyanis sosem mosnak kezet mellékes ügyeik intézése után (ejnye-bejnye), viszont egy tisztességes fürdőszobában van csap, meg tükör, és hely egy hölgy minden piperecuccának! Lásd a helyes kis polcokat!

07-7464860

“Mennyi kacat” – mondaná egy férfi! Pedig ez csak púder, üvegedényben tárolt vattapamacsok, néhány illatos és mutatós parfümsminktermékek, kozmetikumok, na meg persze némi férfi pipere. A növénykét gondolom már senkinek sem kell bemutatnom. : )

08-3615315

Azért a pultra is fért még pár dolog, például egy cserép orchidea, vagy egy pár fogkefe és fogkrém. Ez jó, ha mindig kéznél van. Természetesen a törölköző itt is elmaradhatatlan, nehogy már a nadrágjukba töröljék a vizes kezüket…

09-9078950

A mosdó melletti törölközőtárolásnak más módja is van, mint felakasztani. Ez például a falon lévő polcos törölközőhalom, csak éppen állítottam a magasságán (Ő betű), hogy úgy tűnjön, mint ha közvetlen a pultra tettem volna.

10-8556936

Ennyi, kész is! Ilyenkor mindig elcsodálkozok, hogy igazából nem is volt ez olyan nehéz… Ugyan ez tényleg csak néhány kacat (még ha a saját fürdőszobánkban állna, akkor is), de mégis pont olyan lesz tőle, mint ha tényleg birtokba vette volna egy nő.

11-8195879

12-1370172

A földszinten is hasonló dolgok történtek. Ott első sorban a WC funkciója elengedhetetlen, de a jövőre gondolva egy zuhany is helyet kapott, hogy kényelmesebb legyen az esti rutin, mikor már több lakó lesz a házban.

13-5719013

14-5053716

A toalett mellé növényeket is tehetünk. Az sem árt, ha esetleg illatos… (Kac-kac)

15-3965401

A csap mellett a szappanok is a használat illúzióját kelthetik.

16-6263722

Világítás tekintetében a falikar és a szolid mennyezeti lámpa a legjobb választás. A függönyözést sem viszem túlzásba, szerintem az alumíniumredőny a legjobb választás. A vastag függönyök nem mutatnának jól, maximum egy elegáns, méretes fürdőszobában.

17-9960697

Ezzel a bejegyzéssel Anita és Martin egy időre pontot tettek a felújítás végére. Fogytán a megtakarított pénzük, ráadásul minden készen van, ami első sorban a kényelmüket szolgálná. Tervben van még egy dolgozószoba kialakítása, a hátsókert beépítése és a garázs kikupálása (amint sikerül venniük egy autót), na és persze idővel lehet szükség lesz egy gyerekszobára is.

Amíg ők gyűjtögetnek kicsit, mi más vizekre evezünk majd. Továbbra is a berendezés lesz a fő téma, tartogatok néhány letölthető házat, és szeretnélek titeket apránként körbevezetni EmVille városában és bemutatni nektek a lakóit. Remélem továbbra is velem tartotok majd!

NoAngelBrigi
Brigi’s Home Design