Sims 2 Barkács

Lakberendezés – Színekről és harmóniáról

Ahogyan már észrevettétek, emberként kezelem a simeket, igyekszem olyan otthonokat berendezni nekik, ami egy hús-vér lakó számára is kényelmes, praktikus és szimpatikus lehet. Ezért aztán mikor valaki beköltözik egy új házba, mindig elgondolkodom a berendezés előtt, milyen is ő (sőt, már a költözés előtt is végiggondolom, hiszen a házat/lakást is annak megfelelően választom ki). A játékon túl is személyiséggel és stílussal ruházom fel őket, ami látszik a megjelenésükön, frizurájukon, öltözékükön.

Anita és Martin esetében például egy ifjú házaspárról volt szó, akik friss, laza, fiatalos családi fészek alapjait szerették volna felépíteni a kertvárosban. Imádják a zöld színt, a világos fa bútorokat, az IKEA és úgy általánosságban a skandináv stílust és ezt szívesen keverik olyan vagány loftos elemekkel, mint a bontott téglafal. Legalábbis ezt mondja a lakberendező… 😀

Kerülve a stílusokat, szakszavakat és komolyabb jelzőket, lecsupaszítva a dolgot, egészen egyszerűen csak rájuk nézek és eldöntöm, hogy ők most fiatalosat, komolyabbat, elegánsabbat vagy modernebbet szeretnének. Ezek után választok pár fő színt, többnyire kettőt vagy hármat és elindulok a házban ezen a vonalon. Na de inkább képeket mutatok, hogy lássátok, miről beszélek.

Elsőnek rögtön egy zöld hálószoba. Ez egy középkorú (elképzelésem szerint negyvenes), de fiatalos gondolkodású házaspár hálószobája. Az uralkodó szín a zöld, többnyire hasonló árnyalatban, és ezt töri meg a világos fa padló, ágykeret és asztalkák. Sokszor csak egy bútor vagy kiegészítő dönti el, hogy milyen irányba mozduljon a szoba. Itt a mintás takaró adta meg az alapot.

1-5115671

Ugyan ennek a házaspárnak a nappalija látszik a következő képen. A ház közös helyiségeit a lila és a világoskék uralják, az egyforma fa burkolatok kötik össze a szobákat egymással.

2-6070586

Az alábbi konyha egy keletről érkezett fiatal lányé, aki vőlegényével él egy aprócska családi házban. A hölgy kedvenc színei a piros és a fekete. Ez az összeállítás akár fehér szekrénnyel is jól mutatna.

3-7551468

A kissé sötét, de annál elegánsabb hálószoba tulajdonosa szintén egy fiatal lány, aki nővérével és annak lányával él együtt. A saját szobája teljesen elüt a ház többi részétől. Imádja a kék árnyalatait és a türkiz színt, és ezeket elegánsan lehet párosítani a feketével.

4-5283633

Fiatal, de klasszikus stílust kedvelő pár tetőtéri lakásában található ez a nappali. A zöld mintás tapéta megadja a szoba alap hangulatát, ehhez választottam a sötétebb barna fából készült parkettát és bútorokat. A fekete helyett akár a rézszínű lámpák is jól mutatnának.

5-6812325

Utolsóként egy idős házaspár nappalirészletét hoztam. Főként lágy, krémes és világosabb színeket választottam, mint például a mályva. Náluk az egész lakáson végigvonul ez az árnyalat.

6-3540548

Ezzel a bejegyzéssel arra szerettelek volna bátorítani titeket, hogy használjátok és keverjétek a színeket! Szinte bármelyik párosítás nyerő lehet, csupán a mértékre kell figyelni. Két-három fő szín és azok árnyalatai tökéletes harmóniát teremtenek bármilyen térben.

NoAngelBrigi
Brigi’s Home Design

Ne maradj le semmiről!
Kérj értesítést minden friss cikkünkről, vagy állítsd be, milyen típusú tartalmakról küldjünk hírt neked! A feliratkozással elfogadod adatvédelmi tájékozatónkat.

Hozzászólás

Kérjük, jelentkezz be a hozzászóláshoz
  Feliratkozás  
Visszajelzés