Sims 2 Barkács

Iskola berendezése Sims 2-ben

Ahogy az életben, úgy a történetekben is eljön néha az ősz és becsengetnek a diákoknak. Főként az ifjúsági történetekre jellemző, hogy a szereplők még tanulnak, és néhány jelenethez szükségünk lehet egy osztályteremre, vagy csak egy folyosóra, hiszen a fiatalok életének legmeghatározóbb színtere az iskola. A fent említett két helyiség megépítésével és berendezésével kapcsolatban olvashattok most pár tippet.

Először is ne feledjük, hogy ha megfontoltan forgatunk, akkor esetenként teljesen felesleges egy egész épületet megépíteni, pont elég annyi helyiség, amennyire szükségünk van. Természetesen ha valaki udvari, illetve suli előtti jeleneteket is írt, akkor valóban szükséges egy épület. Most viszont nézzük azt az esetet, mikor elég csak a díszlet.

Kezdjük az osztályteremmel. Hogy ne legyenek méretbeli gondok, elsőnek azt kell átgondolnunk, hány diák fog járni az osztályba. Ennek megfelelően kell megszabni a helyiség méretét, jelen esetben egy nagyon alacsony, 12 fős osztállyal számoltam.

Picture

A legfontosabb elemek egyértelműen a padok, a székek, a tanári asztal és a tábla. Letöltések nélkül is kiválóan be lehet rendezni egy osztálytermet, szimpla asztalokkal és székekkel. Természetesen hagyhatunk nagyobb helyet is, de a túl nagy tér sem biztos hogy előnyös, mert annál több dekoráció kell majd, hogy ne tűnjön üresnek.

Picture

Alap lehet még a barátságosabb és valósabb kinézethez pár szekrény, függöny (itt épp egy roló) és mennyezeti lámpa. A bútorok kiválasztásánál a saját iskolátokat, osztálytermeteket is vehetitek alapul.

Picture

A szabad falrészeket képekkel, növényekkel, faliújsággal lehet dekorálni. Akár tantárgyakra hagyatkozva is lehet dekorálni, egy biológiateremben hasznos lehet a csontváz, földrajzterem esetében a térképek, vagy irodalomhoz akár egy könyves polc.

Picture

A táblát sem feltétlen kell letöltéssel megoldani. Egy megfelelő méretű festmény, és az elkészült képeken némi szerkesztés is megoldhatja a problémát.

Picture

Tádá! Íme a jó öreg zöld krétatábla.

Picture

A folyosók méreténél figyelembe kell venni, hány diákkal kívánunk egyszerre forgatni. Pár szekrény előtti beszélgetéshez, és folyosós sétához éppen elég a képen látható méret. Amint látjátok, a helyiség mindkét végén zsákutcába fordul, nem véletlenül. A választott telkem nem elég nagy egy egész iskola megépítéséhez, ám a folyosós jelenetekhez nem is szükséges. A két forduló épp elég ahhoz, hogy a folytatás illúzióját keltsék. De ilyen például a semmibe vezető ajtó is, ami bentről nézve úgy fest, mint ha egy másik osztályterembe vezetne.

Picture

Az iskolai folyosók nem épp izgalmas helyszínek. Első sorban szekrények segítségével lehet elérni, hogy ne tűnjön túl üresnek, de persze itt is elhelyeztetünk növényeket, posztereket, hirdetőtáblákat és padokat. Az itt látható tárolók például az Egyetem kiegészítővel jöttek, de kifejezetten erre a célra készítetteket is le lehet tölteni.

Picture

A beltéren felül fontos még figyelnünk arra, mit látunk az ablakon át. Hiába szép egy helyiség, hogy ha a szereplők mögött a nagy kékség látszik csak… A legjobb az, hogy ha városképet látunk. Esetemben egy parkra és bérházakra néz az egyik ablak.

Picture

Ám a másik mögött csak egy nagy ház volt, és sok szabad tér. Ilyen helyzetekben jótékonyan takar egy kerítés vagy pár fa és bokor.

Picture

Szappanbuborék a szerelem iskolai jelenetei az alábbi helyszíneken játszódnak:

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

A folyosót egy saját készítésű vitrinnel is feldobtam. Ehhez szükségetek lesz a Vár az üzlet kiegészítő egyik üzleti polcára. Erre kell felpakolni mindazt, ami szerintetek jól mutatna egy iskolai vitrinben (díjak, érmek, képek), ezt követően minden oldalról körbe venni fallal, a lehető legnagyobb méretű ablakokat tenni köré, és végül megvilágítani egy-két lámpával.

Picture

Iskolát berendezni nem nagy ördöngösség, bárki képes rá, aki már látott ilyet közelről. 😛 Ha valaki mégse elégedne meg a játék adta alap lehetőségekkel, akkor az alábbi linkeken számos hasznos és szép holmit talál épületekről egészen a ceruzákig:

The Sims 2
Mod The Simsen elég nagy a választék üres és berendezett iskolákból. ITT egy apró kisvárosi általános. ITT egy jóval nagyobb, többféle tanteremmel. EZ és EZ tipikus amerikai középiskolák, EZ pedig egy komor hangulatú bentlakásos. Táblákat találtok ITTITT és ITT. Folyosószerkények és faldekoráció ITT. Kisiskolásoknak teljes szett ITT, valamint további faldekorációk ITT találhatóak. A legnépszerűbb tanteremszett INNEN tölthető le, valamint az Egyetemmel jött faliújságok átszínezését megtaláljátok ITT és ITT.

The Sims 3
Kompletten letölthető épületeket nem nagyon találtunk, de ITT van például egy katonai iskola, ami némi felújítás és átalakítás után tökéletes gimnázium vagy általános lehet. Táblákat és padokat találtok ITTITT és ITT. Komplett testiöltöző szettet tölthettek le INNEN. Vagány folyosószekrények ITT. Általános iskolásoknak szánt teljes tanteremszettet tölthettek le INNEN.

A legátfogóbb szettet ITT találjátok meg. A táblától kezdve a padokon át az utolsó füzetig és tollig minden fontos, ami egy tanteremben elengedhetetlen.