Sims 1 Játéktipp

The Sims Vacation – Téli szünet

Amerikában ez a kiegészítő Vacation néven jelent meg, Európában azonban On Holiday-ként ismerik. Simjeink végre igazán kipihenhetik a dolgos mindennapokat. Csekély összeg befizetése után eldönthetik, hol kezdik nyaralásukat: a hegyekben, ahol hó és hideg várja őket; egy erdős kempingben, ahol egy laza hétvégét lehet eltölteni, vagy a tengerpartot választják a rengeteg napsütéssel, bikinis csajokkal és kigyúrt testű életmentőkkel.

Ez a tipp a “téli szünetről” fog szólni.

Akárcsak a Hot Date kiegészítőnél, itt is egy új szomszédság jár a játékkal. Mivel azonban sokkal személyesebbé szeretném tenni az ott látottakat, ezért nem választom most ki a szomszédság gombját, hanem egy család segítségével fogom bemutatni azt.

Amennyiben rendelkezel felesleges 500 simoleonnal (+ 2-300 simoleon a költségekre, pl. szállás, étkezés, szórakozás), kattints a telefonra, és azon válaszd ki a “Go on Vacation” opciót.

Néhány pillanat múlva meg is érkezik ez az autócsoda, ami azért az 500 simoleonért oda viszi Simjeidet, ahová csak akarod. Itt tehát nem kell külön fizetni azért, ha meggondolod magad, nem úgy, mint a Hot Date kiegészítő Downtown-jában.

Ekkor kezdetét veszi az utazás…

Pillanatokon belül megjelenik a képernyőn a vakációs szomszédság. 9 telek közül választhatsz. Ez a tipp a 40., 41. és a 42. telket fogja bemutatni, és minden olyan szórakozási lehetőséget, ami csak és kizárólagosan ezeken a helyeken található meg.

Ezeken a telkeken már feltűnik az idegenvezető, aki néhány kényesebb témában nyújthat segítséget. Ilyen NPC-vel még a Superstar kiegészítőben is találkozni fogunk.

A színessel jelölt gombok szűrők, melyek segítségével könnyebben megtalálhatod úticélodat. Az üröm az örömben, hogy csak azután használhatsz egy telekre szűrőt, ha azt egyszer már felkerested. A sárga gomb a vásárlási, a kék az étkezési, a piros a kikapcsolódási, míg a zöld a szállás lehetőségeket jelöli.

40. Old Volcano Way – Alpine Preserve

Egy átlagember talán sohasem tudja meg, hogy milyen egy igluban aludni. Egy átlagSim azonban akár rögtön ki is próbálhatja, persze mindez csak egy varázslatos éjszakára szól. A kölcsönzőben a Hot Date-ből már ismert piknikkosarat 99 simoleonért, valamint a fémdetektort 65-ért árulják, ha horgászni szeretnél, azért 45-t kell fizetni. Hóemberhez építési engedély kell, ez 35 simoleonba kerül, ehhez képest az igluban eltölthető éjszakáért a 79 simoleon már aprópénznek tűnik.

Az egymással szemben felhúzott hófalak kitűnő lehetőséget kínálnak egy kis hócsatához. Láthatóan ezt a felnőttek éppúgy élvezik, mint a gyerekek.

Amikor hóembert szeretnél építeni, egy hókupacot kapsz a 35 simoleonodért.

 

Az udvarias férj nem engedte, hogy felesége a hóember nehéz fejét a helyére tegye. A komoly fizikai munkától azonban úgy megfájdult a háta, hogy a feleségének kellett befejezni a díszítést. Lehet, hogy csak szimulált, úgy gondolta, az már nem férfiaknak való?

 

A kész hóember többféle is lehet.

41. Old Volcano Way – Penguin Acres Campground

Itt aztán ki lehet kapcsolódni. Ez a vidámparki játékokkal tarkított telek igazi paradicsom Simjeid számára. A kölcsönzőben az árak egyformák, horgászni azonban itt nem lehet, viszont a Robin Hood játékhoz bérelhetsz íjat és nyilat is 15 simoleonért.

Simem nagyon ügyesen snowboardozik, ráadásul ezt teljesen ingyen teheti.

Persze a profikkal is előfordulhat, hogy néha elveszítik az egyensúlyukat.

Az itt található egyéb játékok nem tájjellegűek, így ezekről itt most nem esik szó.

42. Old Volcano Way – Al Pine’s Winter Wonderland

Ha Simjeid öreg csontjai már nem bírják a hideget és a kemény fekhelyeket, vagy egyszerűen csak az iglu helyett inkább a kényelmes ágyat és a meleg kandallót részesítik előnyben, ez a hely akkor tökéletesen megfelel számukra. Itt kölcsönző helyett a hotel recepcióján kell bejelentkezni. Árban nincs lényeges különbség, ez 80 simoleonba kerül. De erről majd később. Hógolyózni és snowboardozni itt is lehet. Az újdonság azonban a …

HÓCSÚSZDA!!! Én rengeteget nevettem azon, hogy milyen bénán helyezkedtek el a Simek, mielőtt elindultak volna lefelé:D

Romantikusabb hangulatot a pezsgőfürdő tud teremteni. A feleség épp a lábát mossa…

 

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)