Sims 1 Játéktipp

The Sims Vacation – Szórakozás

Az eddigi tippekből kimaradtak azok a szórakozási lehetőségek, amelyek több telken is megtalálhatóak. Itt ezeket foglalom össze.

 

Vidámpark

 

Vidámparki elemeknek nevezem azokat a szórakozásra alkalmas játékokat, amelyek több telken is megtalálhatóak, kuponokat lehet velük nyerni és a közvetlenül az igénybevétel előtt kell értük fizetni, melyhez nincs szükség a kölcsönzőre. A nyerési esélyeket befolyásolja az erőnlét jártasság nagysága.

Lássuk őket egyenként.

Tyúk a levesbe

A játék lényege, hogy ha elég erősen üt rá Simed az előtte lévő piros gombra, akkor a tyúk a fazékba pottyan. Az ára 6 simoleon, ügyes célzás esetén 10 kupon üti a markod.

Lufi darts

Darts nyilakkal kell a lufikat kipukkasztani. 5 simoleon az ára, három próbálkozásod van. Minden helyes találatért 3 kupon jár, tehát ha ügyes vagy, maximálisan 9-et nyerhetsz.

A készítők nem kímélik Sunny-t, a síró bohócot sem. Két játékban is megbosszulhatod minden egyes keserves percet, amit okozott.

Bohócfej

A vízipisztollyal a kék labda közepét kell célozni. Ha ügyes Simed, akkor a bohóc feje nőni kezd, majd egy idő után nem bírja tovább és kipukkad. A játékot 5 simoleonért lehet játszani, és 8 kupon jár, ha Sunny feje eldurran.

Bohócos erőmérő

Fogalmam sincsen, az ilyen játékot hogy mondják magyarul. A lényege, hogy a kapáccsal üss egyet, és ezt minél nagyobb erővel teszed, annál magasabbra jut a mérce. A cél akkora erő kifejtése, hogy Sunny-t orrba nyomd. 4 simoleont fizetsz egy menetért, ha sikerült Sunny orrát eltalálni, 6 kupont kapsz.

Kölcsönző

 

A kölcsönzőben is bérbe vehető néhány olyan szórakoztató eszköz, amellyel néhány önfeledt órát ajándékozhatunk Simünknek.

Fémdetektor

Minden kölcsönzőben kapható, az ára 65 simoleon. A bérlés után Simünk elrejtett kincsek után kezd keresgélni, majd egy csipogó hang jelzi a kincs helyét. Elég hosszadalmas és unalmas dolog, ráadásul nem is éri meg. Négy órán keresztül keresgélt Simem, és háromszori találat után 21 simoleonnal (9-6-6) lett gazdagabb.

Horgászás

A 40., a 43., a 44., a 46. és a 47. telken lehet horgászni. A kölcsönzőben 45 simoleonért lehet felszerelést bérelni. A Sim ezután a stégre megy, és bedobja a horgot a vízbe. Aztán vár. Mitch irigykedve veszi tudomásul a szomszéd srác ügyes fogását, de aztán érezte, rándult egyet a zsineg. Csillogó szemekkel gyűjti be a hosszú órák eredményét… egy nagy zöld békát. A Simek állatbarátok, ezért a kifogott halat visszadobják a vízbe.

Röplabda

Mivel télen nem szoktak röplabdázni, így téli telkeken nem is lehet bérelni 20 simoleonért. Három telken van lehetőség játszani, a 43., a 46. és a 47. helyeken. A Simek még estélyiben is beállnak röplabdázni, Archie pedig oldalról lelkesíti a csapatokat.

Íjászat

Az egyedüli olyan kölcsönözhető játék, amivel kupont lehet nyerni. 15 simoleonért bérelhető, ezért 5 nyílvesszőt kapsz. Pontosságtól függően 0-3-6 kupon a nyeremény. Szintén három telken lehet vele játszani: 41, 43, 44. A röplabdával ellentétben ezt nyáron nem játszák, viszont az erdei kempingek mellett egy téli telken kipróbálhatod.

Kuponok

 

Miután elég kupont gyűjtöttünk össze, beválthatjuk őket különböző emléktárgyakká. Ehhez meg kel keresned Barney, a vurstlis standját.

Rákattintva két lehetőséget kapsz: Redeem (beváltás) és Browse (válogatás). A Redeem-re kattintva kapsz egy listát azokról a tárgyakról, amelyeket a rendelkezésedre álló kuponmennyiségből megvásárolhatsz.

A Browse menü az összes kapható tárgyat kilistázza, azokra kattintva egy kis szöveget olvashatsz róluk, valamint megtudhatod, mi mennyibe kerül.

Az árlista:

Coconut Monkey Majom
68 kupon
Baby Doll Baba
85 kupon
Wooden Squirrel Fa mókus
99 kupon
Chicken Cookie Jar Csirkés sütitartó
115 kupon
Lava Idol Láva szobor
153 kupon
Quartz Skull Kvarc koponya
172 kupon
Stuffed Guinea Pig Plüss tengerimalac
220 kupon
Stuffed Penguin Plüss pingvin
238 kupon

Amikor Simed külföldről hazaérkezik, üres felületekre elhelyezi a vakációs emléktárgyakat. Lehet vásárolni fali polcokat, vitrineket, amelyeken szépen mutatnak majd ezek az emlékek. Mindegyiken elérhető egy “Remember” opció, amivel a Simek a múltba révednek, és az átélt élményekre gondolnak. Ha csak a földön hevernek a “Put Away” paranccsal lehet őket a helyükre tenni, természetesen akkor, ha van. A két plüssfigurán ez nem elérhető, helyette a “Kick” opcióval elkezdi a tárgyat rugdosni, így szabad utat engedve a haragjának.

 

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)