Sims 1 Játéktipp

The Sims Vacation – Nem játszható karakterek

Érdemes néhány szót ejteni a játék Nem Játszható Karaktereiről. Meg kell említeni azt is, hogy a játékban ez a szomszédság egy nagyon különleges helyként van számontartva. Egy olyan szigetként, ahol szélsőséges a hőmérséklet. Az északi részeken fagypont alatti értéket mutat a hőmérő, míg délen a csodálatosan tűző napsütéssel kerül szembe az ember.

Kana, az idegenvezető

Amikor megérkezünk úticélunk első helyszínére, ez az üzenet fogad minket. Ebben Kana üdvözli az új vendégeket, továbbá felhívja a figyelmünket arra, hogy ha több napig szeretnénk maradni, bejelentkezhetünk egy hotelbe vagy bérelhetünk egy sátrat. Ha kérdés merül fel, csak kérdezzük meg őt. Élvezzük a nyaralást. Emlékeztet arra is, ha jól szórakozunk együtt a többiekkel, különleges kitűntetésben lesz részünk.

A segítőkész hölgy minden telken megtalálható. Elkergeti a Tragikus bohócot, amennyiben az felbukkan valahol. Általában fel-alá sétálgat, beszélget a személyzettel vagy a vakációzókkal. Amennyiben információra van szükséged, őt kell megkérdezned.

A következő témákban tud felvilágosítást nyújtani:

1. Gyermekek magatartása: “Arra törekszünk, hogy egy kellemes, pihentető légkört hozzunk létre vendégeink számára. Mivel volt már néhány problémás esetünk azokkal a gyerekekkel, akik túl nagy szabadságot engedtek meg maguknak nálunk, ezért a szülőket megbírságoljuk, ha csemetéjük nehezen kezelhetőnek bizonyul. Köszönjük a megértést!

2. Hotel és kemping: “Meghívjuk Önöket, hogy töltsék nálunk az éjszakát. Csupán jelentkezzenek be a hotelek fogadópultjánál vagy béreljenek egy sátrat vagy iglut a közeli kölcsönzőből. Kijelentkezés a délelőtt folyamán történik. Nyugodalmas jó éjszakát! 

3. Kuponok: “A vidámparki játékainkon az ügyes játékosok kuponokat nyernek. Vigye ezeket az ajándékos standhoz és kérje meg a kedves vurstlist, hogy váltsa be őket különböző tárgyakra. Ezek az ajándékok emlékeztetik majd Önt erre a nyaralásra.

4. Ajándékok: “Vakációs ajándékokat kuponok beváltásával lehet szerezni. Néhány szerencsés Sim a fémdetektor használata vagy horgászás közben is rájuk találhat. A fémdetektort és a horgászbotot a közeli kölcsönzőben lehet kibérelni. Otthon pedig büszkén mutogahatja őket a vitrines szekrényében. Jó gyűjtögetést.

5. Vakációs díj: “A Speciális Díj programunk? Szeretnénk ösztönözni a pozitív hangulatot a szigeten! Azok a családok és egyedülálló vendégeink, akik kiemelkedő hangulatról és hozzáállásról tesznek tanúbizonyságot, jogosultak az “Arany Díjunkra”. Rajta fogjuk tartani a szemünket a látogatókon, szóval emlékezzen erre, állakat fel, élvezze a játékainkat és az általuk nyújtott lehetőségeket, és ne felejtsen el szocializálódni! Sok szerencsét!

6. Átjárás más helyszínekre: “Amennyiben szigetünk több helyszínére is el szertne látogatni, csak hívja fel egy közeli telefonfülkéből az ingyenes ingajáratunkat. Az udvarias sofórünk oda szállítja Önt, ahová csak szeretné. Borravaló nem szükséges!

7. Időjárás: “Ah, észrevette a hőmérsékletváltozásokat! Szigetünk a változékony időjárásáról híres. Ne viseljen fürdőruhát a téli tájakon, és bundát sem a tengerparton, ellenkező esetben nagyon kényelmetelnül fogja magát érezni! Élvezze a nálunk töltött időt!

Tanya, a takarítónő

A telek tisztaságára ügyel. Szabadidejében szívesen pihenget egy kénylemes padon.

Claudette, a szállodai recepciós

Szállodás telkeknél nála lehet szobát foglalni. A kijelentkezésnél is ő segít.

Marrion, a szobalány

Míg Tanya az utcát takarítja, Marion a szobák tisztaságáért felel. Sokszor nagyon bosszantó, mert 100 méterről is kiszagolja a … piszkot, és ha Simem az illemhely használata után egy gyors zuhanyra vágyik, rendszeresen meglepi őt.

Barney, az vurstlis

A vidámparkban nyert kuponokat nála tudod beváltani.

Jelmezes szórakoztatás

Minden telektípusnak megvan a maga kabalafigurája.

Betty yetinek öltözve szórakoztatja a vendégeket a hideg télben.

Archie, az íjász Robin Hood jelmezbe bújva jár-kél az erdő mélyén.

Marky cápajelmeze nagy feltűnést kelt a strandolók körében. Szerencsére senki sem veszi komolyan ennek a pörölycápának a fogsorát!

 

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)