Sims 1 Játéktipp

The Sims Vacation – Koszt és kvártály

Ez a tipp a Sims 1 On Holiday kiegészítő új szomszédságának szálláslehetőségeit foglalja össze. Itt olvashattok még az étkezési, valamint a telkeken lévő egyéb, nem szórakoztató lehetőségekről is.

Szállodák

 

Minden típushoz (téli, erdei és tengerparti) tartozik egy olyan telek, amelyben nem a szabad ég alatt, hanem rendes szállodákban szállhatnak meg Simjeid. A kényelmes ágyakért 80 simoleont kell fizetni. Ezzel csak a szobában lévő ágyat bérled, a fürdőszobahasználat ebben nincs benne, azt ugyanis foglalás nélkül is lehet teljesen ingyen használni. Itt felhívnám a figyelmedet arra, hogy fizetéskor a Simjeid bankkártyája a főportásnál marad. Ezzel csupán arra akarok célozni, hogy ha nem lépsz ki a foglalás utáni napon 11 óráig, újra levonják a 80 simoleont. Pontosabban: ha éjfél előtt foglalod le a szobát néhány perccel, akkor is a következő napon 11-ig (ez 11 órányi bérlést jelent), ha éjfél után pár perccel, akkor is a következő napon 11-ig (ez 35 órát jelent)!

Most lássuk, hogy melyik típusnak hol találod meg a szállodáját.

Téli: 42. Old Volcano Way – Al Pine’s Winter Wonderland

Erdei: 43. Lagoon Moon Road – Bear Essentials Lodge

Tengerparti: 48. Lagoon Moon Road – Palazzo Palms Hotel

Szállásfoglalás folyamata szállodában

 

A bejelentkezéshez egyszerűen csak kattints a fogadópultra, majd a “Check In” lehetőségre!

Ezután Simed odasétál a pulthoz, udvariasan elcseverészik a személyzettel. Egy üzenetet is kapsz, melyben leírják, mennyire örülnek annak, hogy itt töltöd az éjszakát. Remélik, meg leszel elégedve díjnyertes szolgáltatásukkal. Felhívják a figyelmedet, hogy reggel jelentkezzél ki időben.

A hotelszoba kulcsa bekerül a készletedbe. Ez a kulcs mindegyik szobához való, tehát Simed bármelyik ágyban alhat, nincs megkötés. Akár külön szobákat is elfoglalhatnak, rajtuk kívül nem alszik ott senki sem.

A szobafoglalás lejárta előtt egy órával újabb üzenet figyelmeztet arra, hogy hagyd el a szállást.

Ha eddig még nem tetted meg, egyik Simeddel kattints a fogadópultra, válaszd a “Check Out” lehetőséget. Ezután a vendégkönyv aláírásával Simed kijelentkezett a szállodából.

Erről egy üzenetet is kapsz, melyben mégegyszer megköszönik, hogy itt töltötted az éjszakát, remélik, mindennel elégedett voltál. Minél hamarabb gyere vissza, itt mindig szívesen látnak!

Amennyiben nem jelentkezel ki időben, egy újabb üzenet érkezik, miszerint a szálloda menedzsmentje értesült erről, és úgy gondolják, ez azért történhetett meg, mert még egy napot maradni szeretnél. Ezért a következő éjszaka árát is levonták a számládról.

Kempingek

 

A többi telken kempingezni lehet, kivéve a 46. telket, mert ott semmiféle szálláslehetőség nincsen. Kétféle kemping létezik.

A téli tájakon iglut lehet bérelni.

Az erdőben, illetve a tengerparton pedig sátrat.

Mindkettőt a kölcsönzőben lehet bérelni, 79 simoleonért. Amikor sikerül a foglalás, üzenetet kapsz, ebben is figyelmeztetnek, hogy reggel jelentkezzél ki. Ez azonban annyira nem fontos. Sikeres kölcsönzéskor csak és kizárólag egy iglut/sátrat bérelsz ki, melyet a foglalás után Simed rögtön meg is szemlél. Innentől kezdve a fekvőhelyen elérhető a “Sleep” lehetőség. Ha nem jelentkezel ki időben, ezt a “Rent for a night” váltja fel. Nem vonnak le újabb éjszakáért pénzt.

Étkezési lehetőségek

 

Svédasztal – 25 simoleonért egy adag étel. Többféle fogás van, főétel, saláta, desszert. Azt sajnos nem döntheted el, hogy Simed ezek közül mit egyen, ez az ő magánügye! A szállodáknál érhető csak el.

Hot Dog – 15 simoleonért. A kempingezők kedvelt csemegéje.

Hamburgert 20 simoleonért csinálhatsz. Ezért a pénzért azonban 6 adag kaja jár, tehát nagyon megéri és eléggé kiadós is.

A tűző nyári napon jól fog esni egy pohár frissítő. Az áruk változó, 5-15 simoleon közötti.

Ruházkodás

Van lehetőség ruha vásárlására is. Kedvenc Simjeim a havas hegycsúcsok felé vették az irányt, de Mitch, a férj otthonhagyta a téli kabátját. A ruhás állványra kattintva három opció jön fel. A “Browse” választásakor Simem odamegy, és elkezdi turkálni a ruhákat.

A “Try” és a “Buy” ugyanazt a kisablakot hozza fel. Ekkor válogathatunk különböző téli ruhák között. A “Buy”-nál az OK gomb megnyomásával meg is vesszük azt. Szerintem jól fog állni Mitch-nek ez a kék overál.

Egyéb lehetőségek

 

Ajándékok

Az ajándékos állványról három tárgyat lehet vásárolni: egy diótörőt 35, egy plüsselefántot 88, és egy unicornist 115 simoleonért. Ezeket később ajándékba lehet adni (Give Gift). Sajnos ezek az ajándékozás pillanatában “megsemmisülnek”. Közeli képeket nem tudtam készíteni róluk, ajándékozáskor dobozba vannak csomagolva. Díszként nem lehet őket használni.

Képeslapok

Képeslapokat a képeslapos állványról lehet vásárolni. 5 simoleonba kerül a tengerparti, az erdei és a téli képeslap egyaránt. A készletedbe is bekerülnek, de látványban nincs különbség közöttük.

A képeslapokat fel lehet adni ismerősnek. Ehhez egy postaládát kell keresni.

A postaládára kattintva válaszd ki, melyik családnak szeretnéd elküldeni a képeslapot.

A családon belül a családtagot is ki kell választani, könnyítés képpen az arcképük megjelenik.

Miután a képeslap címzettjét kiválasztottad, Simed odabattyog a postaládához és feladja a lapot. Ha több képeslap is van a birtokában, akkor a telek típusának megfelelőt adja fel, annak hiányában egy szabadon válaszottat.

Etyepetye a kempingben

Mielőtt kiskorú látogatóink megijednének, szeretném leszögezni, hogy a Sims 1 játék korhatármentes. A Sims 2 “lónyerítése” és ugráló takarója már 12-es karikát kapott. A Sims 1-ben csak sejtetik azt, amit a 2-ben már hanghatásokkal és látványelemekkel már – természetesen a korhatárnak megfelelően – megpróbáltak utánozni.

Miután kedvenc házaspárom férfi tagja nyugovóra tért az igluban, felesége (párja) számára lehetővé válik a “Play with…” opció. Ekkor a párja odamegy az igluhoz, bekiabálva kérdezi meg férjét, hogy lenne-e kedve játszani egy kicsit. Mitch-nek azonban fáj a feje, és visszautasítja nejét.

Tiara nem adja fel. Megpróbálja megkörnyékezni a férjét a tengerparti sátrukban is. És… sikerrel jár. Férje egy szerelmes csókkal beinvitálja hálóhelyükre és csendben behúzzák a sátor cipzárját.

A többit már a képzeletetekre bízom…

 

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)