Sims 1 Játéktipp

The Sims Unleashed – Kitárul a világ

A kiegészítővel az eddigi alapszomszédság kibővül, 31 új telekkel gazdagítva játékodat. Ezek közül lesznek közösségi területek és üres telkek is, de megjelennek a játszható családok is, amelyre eddig még nem volt példa.

A tipp első felében a közösségi területek eléréséről kaptok némi információt, majd a második felében az egész szomszédságot részletezem.

Hogyan tud eljutni Simed a közösségi területekhez? Vakációzáshoz hasonlóan itt is telefont kell ragadnia Simednek.

A telefonon a megfelelő opció kiválasztásával kezdetét veszi a régi városrész felfedezése. Azért megkérdezik, hogy biztos vagy-e a dolgodban. Ha igen, válaszd a “YES”-t, ha nem, a “NO”-t.

Nemsokára jön is érted a busz. Ekkor újra felteszik a kérdést, hogy tényleg el akarod-e hagyni az otthonod. Ha úgy döntesz, mész, akkor nemcsak Simed, hanem az EGÉSZ HÁZTARTÁS elhagyja az otthont, tehát a gyerekek és az állatok is!

Ezután kell kiválasztanod az úticélt. Csak és kizárólagosan ekkor a közösségi területeket fedezheted fel. A szomszédokhoz nem mehetsz el így!

A szomszédság térképének tetején több kis ikon segíti a döntést. Vagyis ha konkrétan tudod, mit szeretnél vásárolni vagy éppen kikapcsolódnál, megmutatja, hol, mi érhető el. Az alábbiakban ehhez kapcsolódó képeket láttok.

Ha kiválasztottad a helyet (egyébként az egered buszformájú, amikor választás elé állsz), a következő betöltő képernyő után meg is érkeztél:

Persze nemcsak közösségi területekről szól a régi városrész, hanem más telkekről is. Csak úgy teljes a tipp, ha mindenről részletesen beszámolok:D

Az alábbi térkép fog segíteni az eligazodásban, segítségül még a színekkel is játszottam egy picit. Sárgával jelöltem az önálló, üres telkeket, pirossal a közösségi területeket, kékkel a játszható családokat és zölddel pedig azon telkeket, ahol lakatlan házak várnak rád.

A közösségi területekről külön fénykép is készült.

A tipp következő részében részletes listát kaptok az újdonságokról.

1. 50 Ridge Road
Üres telek, ára 4.500 simoleon

2. 51 Ridge Road
Üres telek, ára 3.500 simoleon

3. 52 Ridge Road
Üres telek, ára 4.000 simoleon

4. 53 Ingleside Road
Lakatlan ház, ára 14.944 simoleon
The Blackpoint Cottage – kicsi, de hangulatos (egy hálószoba + egy fürdőszoba)

5. 54 Ridge Road
Lakatlan ház, ára 19.151 simoleon
The Walden Estate – bár csupán egy hálószobája és egy fürdőszobája van, ez azonban nem lehet gond, hisz hatalmas terekről beszélünk. Emellett még egy kis virágoskert, valamint egy nagy zárt veranda is tartozik hozzá, ahol akár étkezni is lehet.

6. 55 Ingleside Drive
Lakatlan ház, ára 30.239 simoleon
The Porte Rouge Villa – A Walden Estate-hez hasonlóan itt is óriási szobaméretekről beszélhetünk. Itt két hálót és egy fürdőt találsz, de emellett medence, veranda, terasz is tartozék még a házhoz.

7. 56 Ingleside Drive
Játszható család, indulótőke 1.529 simoleon
The Kat Family – Ginia, az idősödő tanárnő és négy macskája (Waggles, Boots, Scout, Maggie)

8. 57 Ingleside Drive
Lakatlan ház, ára 13.347 simoleon
The Somerset House – bár a ház beosztásán lenne mit javítani, két hálószobája és két fürdőszobája ilyen ár mellett verhetetlen

9. 58 Ingleside Drive
Közösségi terület

Simcentral Park

Szórakozás kicsiknek, nagyoknak, négylábúaknak, kétlábúaknak!

A kicsiket játszótér, kosárpálya várja. Van medence is, illetve aki megéhezik, számára sütemény vásárolható az egyik standnál. A négylábúak számára külön játszótér épült, valamint ez a közösségi terület ad otthont a Pet Show-nak, erről majd egy másik tippben.

10. 59 Ingleside Drive
Lakatlan ház, ára 20.283 simoleon
The Sunflower Home – három hálószobája, két fürdőszobája, valamint nagy terasza, medencéje és kandallója is van ennek a kék álomnak.

11. 60 Happy Trail
Lakatlan ház, ára 17.720 simoleon
The Meadowlark Home – ebben a három hálószobás, egy fürdőszobás, verandás házban nem fogsz csalódni. Élhető terek olcsó áron! A ráadás egy tavacska a kert végében.

12. 61 Happy Trail
Közösségi terület

Custer’s Market

Kertészek paradicsoma. Magokat és zöldségeket is lehet vásárolni, illetve eladni a learatott termést. A kertészkedésről szintén külön tippben olvashattok majd bővebben.

13. 62 Old Farm Circle
Lakatlan telek, ára 17.653 simoleon
The Oak Villa – bár medence és egy nagy tó is tartozik a házhoz, a két hálószobához és az egy fürdőhöz ezt az árat kissé magaslom, bár a berendezett konyhát és fürdőszobát meg kell fizetni.

14. 63 Gunther Goth Highway
Játszható család, indulótőke 4.167 simoleon
The Burb Family – a szülők, Brad és Tiffany Johnny nevű fiúkkal és annak Tucker kutyájával élnek kicsi, de szerethető otthonukban, ahol az anya a családfenntartó.

15. 64 Gunther Goth Highway
Lakatlan ház, ára 7.580 simoleon
The Morris Cottage – pont arra elég, amire egy egyedülálló Simnek szüksége van. Viszont remek helyen fekszik és a maradék pénzből néhány luxuscikkre is telhet. (egy háló, egy fürdő)

16. 65 Gunther Goth Highway
Üres telek, ára 3.500 simoleon

17. 66 Gunther Goth Highway
Lakatlan ház, ára 15.792 simoleon
The Appleview Farm – nevét a hatalmas almaültetvényről kapta. Három hálószobája és egy fürdőszobája van a háznak. Külön érdekessége (a hatalmas tó mellett) a veteményeshez tartozó kis raktár helyiség.

18. 67 Old Farm Circle
Üres telek, ára 3.500 simoleon

19. 68 First Avenue
Lakatlan ház, ára 12.203 simoleon
The Vanilla Home – bár csak egy háló és egy teljesen berendezett fürdő tartozik ehhez a házhoz, de egy félkész konyha árát is belefoglalták az árba

20. 69 First Avenue
Játszható család, indulótőke 1.373 simoleon
The Charming Family – egy tó mellett lakik Claire és kutyája, Luna

21. 70 Elm Street
Közösségi terület

Pet Paradise

Itt lehet állatokat örökbefogadni.

22. 71 Elm Street
Közösségi terület

Old Town Quarter

Kikapcsolódás felnőtteknek. Van billiárd, lehet kávézni, sütizni és ajándéktárgyakat vásárolni.

23. 72 Elm Street
Közösségi terület
A Side Walk Walk-About

Mivel ez egy teljesen üres közösségi terület, így fényképet nem készítettem róla. Szárnyaljon a fantáziád és döntsd el te, mi legyen az, ami majd odavonzza majd a Simeket:D

24. 73 Elm Street
Közösségi terület

McArthur Square

A park a csaholó állatok és a kacagó gyerekek hangjától zajos. Játszóteret ugyanis mindegyikük talál.

25. 74 Maple Street
Közösségi terület

Lake Barrett

Ez a tó melletti kis terület remek hely egy kis szórakozásra; van lehetőség biliárdozni, flipperezni is.

26. Maple Street
Közösségi terület

The Gothic Quarter

Hozzuk össze a temetőt egy kis biliárddal? Számomra elképzelhetetlen, de a Simek életében bármi lehetséges.

27. 76 Gunther Goth Highway
Játszható család, indulótőke 1.522 simoleon
The Hick Family – Mama mosogatásból tartja el munkanélküli fiát, Eldent és három kutyájukat (Duke, Bobo, Leroy). Ha ezzel a családdal szeretnél játszani, egy megjegyzést fűznék hozzá: annyira kicsi a ház, hogy a tűzhely az udvaron van!!!

28. 77 Maple Street
Játszható család, indulótőke 5.400 simoleon
The Goth Sr. Family – egy vérbeli Sims-játékosnak ugye nem kell bemutatnom Gunthert és Cornelia-t? A történetben talán az egyedüli ismeretlenek a macskáik: Hecuba és Menelaus.

29. 78 Maple Street
Lakatlan ház, ára 32.415 simoleon
The Courtyard Villa – a többgenerációs álomotthonnal csupán egy problémám volt: nem tudtam rájönni, vajon hány hálószobát is rejt. Készülj fel rengeteg lépcsőre, kb. 5-6 hálószobára és 2 fürdőre.

30. 79 Crumplebottom Court
Üres telek, ára 3.500 simoleon

31. 80 Crumplebottom Court
Lakatlan ház, ára 26.974 simoleon
The Mango Manor – kétgenerációs otthon, két lépcsővel, három hálószobával és két fürdőszobával. Egyszerűen tökéletes.

 

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)