Sims 1 Játéktipp

The Sims – Nem játszható karakterek

Szobalány – Brigit the Maid: A telefonra kattintva rendelheted meg ezt a szolgáltatást. A Szobalány naponta jön, és kitakarítja Simjeid otthonát. Ezért 10 $-t kér óránként. Két interakció lehetséges: Dismiss és a Fire. Az elsővel hazaküldöd, a másodikkal kirúgod Brigit-et.

Szerelő – Repairman Bruno: Szintén telefonon keresztül érhető el. Amennyiben Simjeid otthonába elromlott valami, nyugodtan hívd Bruno-t, ő mindent megjavít. Az órabére 50 $. Ezt az összeget akkor is ki kell fizetned, ha Simed háztartásában nincs javítanivaló tárgy.

Kertész – Gardener Gloria: Ha szeretnéd, hogy Simjeid kertje gyönyörű legyen, de nincs idejük arra, hogy maguk gondozzák azt, kérj telefonon segítséget. Gloria háromnaponként jön, meglocsolja a virágokat a házon belül és kívül. Órabére 10 $, az interakciói a szobalányhoz hasonlóak.

Postás – Carrie the Mail Carrier: Minden harmadik nap hozza a számlát, melyet a Simek postaládájában helyez el. Amikor Simjeid megnézik a postájukat, a csekket egy üres felületre helyezik el. Az egeret a számlára mozgatva láthatod annak teljes összegét. Ha nincs elég pénz Simjeid “bankszámláján”, nincs gond. 10 Simnap van az összeg kiegyenlítésére. A csekk színe segít abban, hogy mennyire sürgős a fizetés. Három nap után a fehér számla sárgára változik, hatodik nap után narancssárgára, a kilencedik után pedig piros lesz. Ha a 10. nap sincs kifizetve a csekk, Simjeid számlíthatnak a behajtó látogatására.

Behajtó – Bud the Repo Man: A számlákat ki kell fizetni. Ha Simjeidet nem utasítod erre, és letelik a 10 nap, megjelenik Bud. A teljes összeg ellenében elkobozza Simjeid értékeit. Vigyázz, mert a behajtó nem a vételi, hanem az aktuális áron számol!

Újságos – Nancy the Paper Girl: Minden reggel, 9 óra körül, füttyszó kíséretében megjelenik Nancy, az újságokihordó kislány, és elhelyezi Simjeid kertjében a friss újságot. Ezt Simjeid bevihetik a házba (BRING IN), elolvashatják (READ), sőt még egy álláshirdetést (FIND JOB) is találnak benne. Amikor már nincs rá szükség, kidobhatják a kukába (RECYCLE). Ha ezt nem teszik meg, és 5 újságot felhalmoznak, Nancy nem hoz addig frisset, amíg a régiből ki nem dobnak egyet.

Amennyiben rendelkezel SuperStar kiegészítővel, az újság mellé kapod a StudioTown Insider című magazint is. Hasonló lehetőségeket kínál, min a sima újság azzal a különbséggel, hogy álláshirdetés helyett ügynököt kereshet Simed benne (FIND AGENT), és így azonnal a szupersztárrá válás rögös útjára léphet. A magazin tartalmaz még egy 10-es listát is (Who’s Hot), amelyen az aznapi nagy csillagok olvashatók.

Pizzakiszállító – Pizza Delivery Dude: A srácot éjjel-nappal hívhatod, 40 simoleonért hozza ki a pizzát. Amennyiben nem hívod be (GREET), egy órát vár, majd elhagyja Simjeid otthonát.

Tűzoltó – Fire Fighter Freddy: Komoly tüzek főzés közben keletkeznek, illetve akkor, ha a Simek begyújtanak a kandallóba (LIGHT FIRE). De mindez megelőzhető. Taníts meg egy Simet főzni, hisz a 3. szint elérése után már elég rutint szerez ahhoz, hogy ne gyújtsa fel a konyhát, miközben a vacsit készíti a családnak. A kandallótüzek megakadályozásának legegyszerűbb módja, ha a kandalló közeléből mindent elpakolsz, ami lángra gyulladhat. Tűz esetén Freddy rohan, és eloltja a lángokat. Ahhoz azonban, hogy a problémáról a tűzoltóságon tudomást szerezzenek, Simednek telefonálnia kell, ebben az esetben elég lassan érkezik ki a tűzoltó, ennyi idő alatt akár az egész konyha lángra kaphat. 50 simoleonért megvásárolható a tűzjelző (BUY MODE – ELECTRONICS – OTHER – FIREBRAND SMOKE DETECTOR), mely azonnal riasztja Freddy-t tűz esetén. Ez a szerkezet nem túl drága, érdemes minden tűzveszélyes helyiségbe tenni egyet. Ha a tűzoltóságot Simed tévesen riasztja, 100 simoleon büntetést kell fizetnie.

Betörő – Some Sneaky Sim: Miközben Simjeid alszanak, a betörő beosonhat a házukba, és elviheti a legdrágább tárgyaikat.

Rendőr – Police Officer Michelle: Ha Simjeid házukban betörőt találnak, értesítsék a rendőrésget. Michelle kijön, elkapja az illetőt, visszaszolgáltatja az ellopott tárgyakat sőt, még jutalmat is ad a veszélyes bűnöző kézrekerítésére. Ez így szépen hangzik, de ha Simjeid házában nincs felszerelve a riasztó (BUY MODE – ELECTRONICS – OTHER – SIMSAFETY IV BURGLAR ALARM), melynek ára 250 simoleon, mire telefonon értesíted a rendőrséget, időbe telik míg kiérnek, ez alatt a betörő már rég meglógott az értékeiddel együtt. Ha a rendőrség téves riasztást kap, Michelle nagyot veszekszik a vele szórakozó Simmel, de pénzbüntetéssel – ellentétben a tűzoltósággal – ez nem jár.

Szociális munkás – Social Worker Sylvia: Mikor Simjeidnek bébijük születik, három napon keresztül etetni-altatni kell, ja és persze nem árt, ha néha játszanak is vele. Azonban, ha nem gondozzák, kapnak egy figyelmeztetést, hogy jobban oda kellene figyelniük csemetéjükre. Ha ennek ellenére továbbra sem törődnek vele, eljön Sylvia, és elviszi a porontyot.

 

A tippet Teteci készítette (My Sims Tipptár)