Sims 1 Játéktipp

The Sims – Karakter és személyiség

Családtagjaid megalkotásának legfontosabb rész a megfelelő karakter készítése, hiszen Simed személyisége alapvetően meghatározza a játék menetét.
Dyna tippjében már szerepel, hol és hogyan tudjátok a személyiséget megváltoztatni, de arról még nem készült tipp, hogy ez a változás Simed életében mit is jelent. Öt különböző tulajdonság van, ezek között kell szétosztanod 25 pontot.

1. Neat (Rendes): Ha az érték a maximumon van, Simed mindig takarít maga és mások után. Kezet mos vécéhasználat és az evést követően, elmosogat, kiviszi a szemetet és rendben tartja a környezetét. A minimum ennek az ellenkezője. Vécét nem húzza le és persze kezet sem mos, tócsák lesznek mindenhol, miután megfürdik. Fokozatai:
0-2 Slob (Trehány): Széthagyott tányérok és pizzás dobozok. A körülötte zümmögő legyek sem zavarják. Miért takarítana, amikor más majd megcsinálja?
3-7 Occassional Cleaner (Takarítgatós fajta): Csak ami feltétlen szükséges. Lehúzza a vécét. Ha a szemetes megtelik, kiviszi a kukába.
8-10 Neat Freak (Tisztaságmániás): Evés után elmosogat. Ha az újságot elolvasta, kidobja a szemétbe, amit rendszeresen ürít. Beágyaz maga után, és ha észreveszi, hogy valahol rendetlenség van, azonnal nekiáll takarítani.

2. Outgoing (Nyitott, társaságkedvelő): A maximumon Simed gyorsan barátkozik, könnyen beszédbe elegyedik másokkal, magasabb szintű szociális interakciók hamarabb válnak elérhetővé számára, és jobban reagál ezekre (például egy ölelést ritkábban utasít el). A Social mércéje azonban nagyon gyorsan csökken, ha nincs társasága. A félénk Simek számára is szükséges a társaság, de létfontosságú. Fokozatai:
0-2 Shy (Félénk): Befelé forduló, társaságkerülő Sim. Nehezen ismerkedik, még nehezebben köt barátságot.
3-7 Member of the Crowd (Átlagember): Zárkózott, társaságban nehezen oldódik fel. Egy buliban ne a zajos tömegben keresd, de a sarokban gubbasztani sem fogod látni.
8-10 People Person (Társasági lény): Rendkívül nyitott más Simek felé, imád velük beszélgetni. Igényli a társaságot. Hiányába szinte belebetegszik.

3. Active (Aktív): Maximumon Simed szórakozásként inkább kosarazik, táncol, úszik egyet, mint a tévét nézze. Minimumon ennek az ellentéte. Egy lusta Simnek azonban a Comfort mércéje gyorsabban csökken. Még valami: ez a tulajdonság határozza meg, hogy mennyi idő alatt tér magához Simed ébredés után. A maximumon azonnal, a minimumon pedig egy teljes játékóra is kell ehhez. Fokozatai:
0-2 Lazy (Lusta): Reggel nehezen kel fel, és mit meg nem adna egy puha és kényelmes fotelért, valamint egy tévéért…
3-7 Laid Back (Visszafekvős): Kis mozgásigénnyel rendelkezik. Őt is vonzza a kényelmes fotel, de mégsem akar egész álló nap benne ücsörögni.
8-10 Energetic (Energetikus): Egy perc nyugta sincsen. Imád nyüzsögni, mozogni.

4. Playful (Játékos): Ettől függ, hogy Simed a komoly vagy a játékos időtöltést részesíti inkább előnyben. Az előbbiek a könyveket és az újságot bújják, az utóbbiak viccelődnek, imádnak játszani pl. a flipperrel, a számítógéppel, de szívesen pancsikolnak is. Az Active tulajdonsággal van összefüggésben, ugyanis együtt hatással vannak arra, hogy Simed milyen tevékenységgel tudja hamarabb feltornázni a Fun mércét. De erről majd később. Fokozatai:
0-2 Serious (Komoly): Ki nem állhatja azokat a Simeket, akik egész nap vicceket mesélnek. Ennél sokkal szórakoztatóbbnak találja, ha egy könyvet olvashat.
3-7 Amused (Mókás): Szereti a vicceket, szívesen játszik bármit, vagy táncol a többiekkel, de nem határozza ez meg az életét.
8-10 Life of the Party (A partik lelke): A házában állandóak a partik. Imádja a vicceket, és nincs olyan játék, amit ne próbálna ki azonnal. Ezért a Fun mércéje nagyon hamar csökken, ha folyamatosan nem jut valami mókához.

5. Nice (Kedves): Az Outgoing tulajdonsággal van összefüggésben, a barátszerzésre és megtartásra van hatással. Fokozatai:
0-2 Mean (Nyers): Mindentől kiborul. Idegesítik a többiek, állandóan megbántja, kigúnyolja őket.
3-7 Easy-going (Alkalmazkodó): Alapjába véve jó természetű, jól kezelhető.
8-10 Compassionate (Együttérző): Szereti ölelgetni társait, bókolni nekik. Imád barátokat szerezni.

Már említettem, hogy a személyiség befolyásolja azt, hogy a Simek milyen tevékenységgel szeretik az idő nagy részét eltölteni. Lássuk most, ki mit kedvel:
Játékos: akvárium, számítógép, tengerimalac, zongora, flipper, biliárd. Gyerekek esetében a babaház és a kisvasút. Kedvenc tévéműsora: cartoon (rajzfilm)
Komoly: újság, könyv, sakk, festmények nézegetése
Aktív: kosárlabda, biliárd, rádió, medence. Kedvenc tévéműsora: action (akciófilm)
Lusta: számítógép. Kedvenc tévéműsora: bármi
Nyitott: Jakuzzi. Kedvenc tévéműsor: romance (romantikus filmek)
Nyers: Kedvenc tévéműsor: horror

Csillagjegyek

Kép
Csillagjegy
Neat
Outgoing
Active
Playful
Nice
Aries/Kos
5
8
6
3
3
Taurus/Bika
5
5
3
8
4
Gemini/Ikrek
4
7
8
3
3
Cancer/Rák
6
3
6
4
6
Leo/Oroszlán
4
10
4
4
3
Virgo/Szűz
9
2
6
3
5
Libra/Mérleg
2
8
2
6
7
Scorpio/Skorpió
6
5
8
3
3
Sagittarius/Nyilas
2
3
9
7
4
Capricorn/Bak
7
4
1
8
5
Aquarius/Vízöntő
4
4
4
7
6
Pisces/Halak
5
3
7
3
7

A táblázatban a játék által előre generált kombinációk találhatók. Természetesen ezektől eltérni lehet, de ezzel azért vigyázz! Minden egyes változtatás esély arra, hogy a csillagjegy is lecserélődjön egy másikra.

Csillagjegyek párosításai

Ebben a részben egy kis segítséget adok nektek abban, melyek az ideális párok az asztrológia szerint.

Jó párosítás Rossz párosítás Tűz-víz párosok
Kos – Bika Kos – Rák Kos – Ikrek
Ikrek – Halak Ikrek – Bak Rák – Bika
Skorpió – Halak Bika – Szűz Szűz – Vízöntő
Bak – Vízöntő Bak – Oroszlán
Skorpió – Mérleg
Skorpió – Vízöntő

 

A tippet készítette: Teteci (My Sims tipptár)