Sims 1 Játéktipp

The Sims – Egyedi tartalmak telepítése

Egyedi tartalmakkal izgalmasabbá válik a játék. A Sims 1-ben még nem volt olyan egyszerű ezeket a játékba beletenni, mint amilyen a Sims 2. és 3. részében.

A fájlok különböző kiterjesztésűek attól függően, hogy egy izgalmas tárgyat, egy csini ruhát vagy éppen egy jópofa tapétát töltesz le.

Miután a fájlt letöltötted (és esetenként kicsomagoltad), keresd meg a Sims mappádat. Ezt általában a következő helyen találod: C:Documents and Settings{Users}Program FilesMaxisThe Sims. A letöltött dolgokat az ebben lévő mappákban kell elhelyezni.

tapéták kiterjesztése .wll, ilyen fájlokat a GameDataWalls mappába tedd.

.flr a padlókat jelöli, a GameDataFloors mappában a helyük.

ruhák, arcok, frizurák helye a GameDataSkins mappában van. Ide kerülnek a következő kiterjesztésű fájlok: .bcf, .bmp, .cfp, .cmx, .jpg, .gif, .skn.

tárgyak és a házak egyforma kiterjesztésűek, .iff. A tárgyakat több helyre is teheted, a GameDataObjectsGameDataUserObjects és a Downloads mappában egyformán jó helyen vannak.

A házak elhelyezése a játékban még ennél is bonyolultabb. Válaszd ki a szomszédságot, amelyben szeretnél vele játszani. A szomszédságot a UserData(X) mappában találod, X a szomszédság számát jelöli. Az elsőnek nincs száma.

A szomszédságon belül keresd meg a Houses mappát.

Miután megvan, válaszd ki, melyik telekre szeretnéd tenni a házat. Írd át a letöltött ház nevét a kiválasztott telek nevére: Pl. House55.iff, a házat a 55. telekre fogod helyezni. Ezután másold a letöltött fájlt a meglévőre.

Sok helyen odaírják a ház leírásánál, hogy melyik telekre készült. Tapasztalataim szerint bármilyen nagyságú házat (és természetesen a telket is, amin áll) bármilyen nagyságú telekre rá lehet helyezni. A telek mérete innentől kezdve megváltozik, felveszi az új telek méretét.

Segítséget nyújtanak a következő képek. Az Evict or Rezone gombbal a fő- illetve a kibővített (Unleashed kiegészítővel, Old Town néven) szomszédságban változtathatod meg egy telek típusát: Residental (lakó) vagy Community (közösségi). Az főszomszédság telkeinek száma sárga színűek, míg a kibővítetté fehérek.

Pirossal a DownTown telkeit jelöltem, ehhez a Hot Date kiegészítő szükséges.

Ha az On Holiday (Vacation) kiegészítővel rendelkezel, a Vacation Island zöld telkeire is telepíthetsz házakat.

Világoskék a StudioTown színe, melyhez a SuperStar kiegészítő kell.

Egy dolgot ne felejts el. A DownTown, a Vacation Island és a Studio Town sem tartalmaz lakóépületeket, te se telepíts rá. Ezeken a helyeken ugyanis nem lehet lakni.

Magic Townba a Makin’ Magic kiegészítővel látogathatsz el. A lilával jelölt 90, 91 és a 92 telkek lakhatóak.

 

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)