Sims 1 Játéktipp

The Sims Makin’ Magic – Sárkányok

Simjeid unják a kutyákat, macskákat és egyéb kisállatokat? Szívesen vágynának valami különlegesebb háziállatra? Akkor itt van a megoldás! A The Sims Makin Magic kiegészítővel most már sárkányokat is lehet nevelni a Simek otthonában.

Beszerzése:

Kifejlett példányokat nem tudsz vásárolni, se örökbe fogadni. Ahhoz, hogy ilyen teremtményre tegyél szert, ki kell költened annak tojását. Vicki Vampiress-től vásárolhatsz Sárkány Tojást (Dragon Nest), csupán 49 Simoleonért. Miután megvetted, bekerül az eszköztáradban, majd hazaérve Simed automatikusan maga elé helyezi. Persze, ezt bármikor arrébb rakhatod.

Tojás gondozása:

A Sárkány Tojásoknak rengeteg szeretet kell ahhoz, hogy egy barátságos, fegyelmezett tűzokádó bújjon ki belőle.

Tojás alakban a következő interakciók érhetőek el:
– Rotate: Simed megfogja a tojás két oldalát, majd jobbra, balra lökdösi, mintha megölelni akarná.
– Play Music: Fejhallgatót rak a tojásra, amiből megnyugtató zene árad. Ilyenkor elhagyhatod a tojást, a zene addig folytatódik, míg nem állítod le a “Stop Music” paranccsal.
– Cradle: Felveszi, majd ringatni kezdi a tojást.

Mint előbb írtam sok szeretet kell neki, ez nem vicc, ugyanis attól függ, hogy milyen fajtájú sárkányod lesz, hogy mennyit foglalkoztál vele. Számolja a játék az interakciókat vele.
– Ha hat, vagy annál kevesebb opciót végeztél rajta, akkor vörös sárkány bújik elő a tojásból.
– Ha hét és 13 közt van az opcióid száma, akkor arany sárkány születik.
– Végül pedig, ha 14 vagy annál többet foglalkoztál a tojással, akkor lila sárkányod lesz.

Fajták:

Kinézet

Megnevezés

Jellemzők

Neve

Piros sárkány A vörös sárkányok nagyon fegyelmezetlen népség. Előszeretettel gyújtanak fel mindent, ezzel rengeteg fejfájást okozva Simednek. Burnie
Arany sárkány Ők már fegyelmezettebb társaság, de még mindig kedvelik a gyújtogatást, habár jóval kevésbé, mint piros társaik. Pyritie
Lila sárkány Nyugodt, barátságos, fegyelmezett népség. Ők nem gyújtják fel a házat annyiszor, mint két társa, viszont olykor előfordul nála is a pirománia. Torch

A kikelési idő, változó. Lehet három, de akár egy fél nap is, így jobb mielőbb elvégezni a szükséges számú interakciót.

Sárkány gondozása:

A már megszületett kedvenceknek is szükségük van a gondoskodásra. Etetni és játszani kell velük, mivel ha elhanyagoltnak érzik magukat, unalmukban bármikor bármit meggyújthatnak. A sárkányok fészekben alszanak, ezt már a legelején megkapod, mivel a tojás is ebben volt elhelyezve. Etetni Dragon Treat-el tudod, amit szintén Vicky-től tudsz megvásárolni, valamint van nekik egy külön baba, amit szívesen rágcsálnak. Szintén a vámpírhölgynél keresd. Amennyiben nem eteted, nem fog meghalni, hanem elmegy a családodtól.

A sárkányon elérhető interakciók:
– Give.: Ezzel a paranccsal kiválaszthatod, mit akarsz a sárkánynak adni. Így tudod megetetni, illetve a Sárkány Babát odaadni neki.
– Groom: Megkeféli Simed a sárkány hátát. Ez különösen hasznos, mivel megvan az esélye, hogy “Dragon Scales” hozzávalót nyerj.
– Set Free: Ha meguntad, szabadon eresztheted, s többé nem lesz vele gondod.
– Tickle: Csiklandozás. Szintén hasznos, mivel így megvan rá az esély, hogy “Dragon Tears” alapanyagot nyersz.
– Pet: Babusgatás.

Egyéb tudnivaló, érdekesség:

– A sárkányok előszeretettel eszik meg a kerti virágokat.
– Gyerekek is kapcsolatba léphetnek velük, így ők is nyerhetnek alapanyagot ki belőlük.
– Különleges csemege számukra a varangy. Így ha sárkány van a házban, és Simed egy másik Simen a Toadficition varázslatot alkalmazza jobb lesz vigyázni, ugyanis a házi kedvenced megeheti a vendéget ebben a formában, aki aztán soha nem tér vissza.
– Örökre bébi formába maradnak, nem nőnek tovább.
– Megeshet, hogy az áthívott Simeket felgyújtja a Sim sárkánya.
– Nem irányítható karakterek, a Sim panelen sem jelennek meg.

A tippet és a képeket Gábor3 készítette (My Sims tipptár)