Sims 1 Játéktipp

The Sims Makin’ Magic – A varázslatok alapjai

A The Sims Makin’Magic segítségével simjeink már varázsolni is tudnak. Miután beköltöztettél egy családot a telekre, jön Mistery Man, aki egy csomagot hagy a bejárati ajtód előtt. Ebben a csomagban van egy varázspálca, elektronikus varázskönyv, egy kisebb fajta üst, egy varázsvilágba vezető lyuk, néhány varázs összetevő és pár MagiCion-t.

Ebben a tippben a varázskönyvről, varázspálcáról és az üstről írok nektek.
A játékban két varázskönyv van. Van egy elektronikus, és egy hagyományos.

Mistery Man a csomagban ad neked egy elektronikusat, de ha neked a hagyományos tetszik, akkor nyugodtan megveheted a Vásárlás menüben.

Egy fajta üst van a játékban. Itt tudod varázspálcádat feltölteni az adott varázslattal.

A varázskönyvben bal oldalon lehet látni, hogy egy varázslathoz vagy mágikus kristályhoz milyen összetevők kellenek, hogy használhasd a varázslatot. Ha az egyik alapanyagra viszed az egeret, akkor kiírja az alapanyag nevét. Jobb oldalon pedig a varázslat leírását találhatod, és azt, hogy mivel tudod elkészíteni a varázslatot. Amíg viszont nem készítettél el egy varázslatot vagy kristályt, addig még a varázskönyvben is rejtély marad az ereje.

Szerencsére Mistery Man hagyott nekünk itt néhány alapanyagot, amit ha berakunk az üstbe és vele feltöltjük a varázspálcánkat akkor tudunk varázsolni egy adott varázslatot.
Ha már te olyan családdal akarsz varázsolni, akivel játszol egy ideje, de azt a csomagot eldobtad, akkor az üstre kattintva az “Add to Inventory”, majd a “Magic Wand” paranccsal készíthetsz magadnak egy varázspálcát. A többi felszerelést a vásárlás módban megtalálod. Ha segítségre van szükségünk, akkor a varázskönyvön az “Ask About”-ra rá kell kattintani, majd kiválasztani mit magyarázzon el a játék.

Miután ez megvolt, így már varázslatokkal is feltölthetjük pálcánkat. Szerencsére Mistery Man éppen elhozta az első varázsrecepthez való alapanyagokat. Válasszuk ki újból az üstöt, kattints az “Add to Inventory”-ra majd dobjuk bele alapanyagainkat. (Butter, Toad Swead, Toadshoot). Most megjelenik 3 parancs az üstön. Az “Empty out” parancsal kiüríted az üstöd és az alapanyagaid visszakerülnek az eszköztáradba. A “Read Label”-al megnézheted milyen alapanyagok vannak az üstben. Minden varázslathoz 3 alapanyag kell, többet nem lehet az üstbe rakni. Majd marad a “Charge Wand” amivel feltöltheted a pálcád varázserővel.
Kattints rá erre, ilyenkor a sim feltölti pálcáját.

Ha kész van menjünk az eszköztárba a mágikus részekhez, majd láthatunk egy béka jelet. Ebből már sejthetjük milyen varázslat ez. Alatta van egy szám, ami azt jelzi hányszor süthetjük el a varázslatot. Ha elfogy, akkor újra be kell szerezni az alapanyagokat majd feltölteni a varázslattal a pálcánkat.

Láthatjuk is a varázskönyvben már az első varázslat ismert. Ez a Toadification varázslat, amit előbb készítettünk.

Most már csak egy áldozat kell. Keressél egy simet majd kattints rá, és kattints a “Cast” parancsra, azon belül pedig arra a varázslatra amit alkalmazni szeretnél rajta. Ilyenkor simünk elvarázsolja a másik simet. Jól és rosszul is elsülhet egy varázs.

Most pont rosszul sült el a varázs, és láthatjuk, hogy a simem békává változott. Egy ideig béka marad, majd visszaváltozik. Ha jól sül el a varázs, akkor a másik sim lett volna béka, és abban az alakban alakban 1 dolgot tudsz csinálni vele. Ha rákattintassz válaszd a “Kiss” parancsot, így a sim felveszi a békát és megcsókólja. 🙂
Viszont nem fog ettől visszaváltozni hamarabb, csupán a simünk ízlelheti meg a béka ízét. 🙂

Szóval a varázskönyvben lévő recepteket feloldhatod, és számos varázslat szabadul fel, ami jól és rosszul is elsülhet.

Varázslatok listája:

Toadification: Békává változtató varázs.
Ha jól sül el békáváváltoztatja a célpontot, ha rosszul sül el, akkor te leszel béka.
Összetevői:Butter, Toadstools, Toad Sweat.

Relationship Boost: Barátoddá teszi a másik simet.  Nincs rossz oldala.
Összetevői:Honey, Honey, Pixie Dust.

Enchat: A kertitörpét, flamingót, hűtőt ideiglenesen élővé varázsolja.
Kertitörpe:Rendberakja a kertet.
Flamingó:A társaságodat növeli.
Hűtő:Nem enged enni.
Rossz esetben meggyullad a célpont.
Összetevői:Butter, Toadstools, Pixie Dust.

Get Happy: Boldoggá teszi a célpontot. Nincs rossz oldala.
Összetevői:Honey, Grapes, Pixie Dust.

Smiley face: Ellenséggé teszi a célpontba vett simet.
Összetevői:Honey, Garlic, Toad Sweat.

Banish: Eltünteti a célpontba vett simet. Rossz eseteben téged tüntet el, de csak ideiglenesen.
Összetevői:Butter, Snake Venon, Garlic.

Lovestruck: Szerelmeddé teszi a célpontba vett simet. Rossz esetben beléd csap a villám, és a sim se fog kedvelni.
Összetevői:Honey, Dragon Tears, Pixie Dust.

Hypnotize:Hipnotizálja a célpontba vett simet, és 3 dolog közül válaszhatsz, hogy mire kényszerítsd.
1. Táncoljon veled.
2. Öleljen meg.
3. Csókoljon meg.
Rossz esetben magadat hipnotizálod és a másik sim elhiteti veled, hogy kutya vagy. (ideiglenesen)
Összetevői:Butter, Toad Sweat, Clown Confetti.

The big Question:Azonnal összeházasít a célpontba vett simmel. Rossz esetben megutál és kicsi zöld átlátszó szellem leszel ideiglenesen.
Összetevői:Honey, Clown Confetti, Wizard Eyelashes.

A Friend Indeed:Ismeretlen.
Összetevői:Butter, Pet Treats, Clown Confetti.

Friend Indeedet sikerült elkészítenem csak nem tudom, hogy min lehet alkalmazni a varázslatot. Se simen se állaton nem lehet. 

4dam kiegészítése: A varázslat segítségével egy családban élő állatra varázsolva simmé változik a célszemély, aki a háztartás tagjává válik.

 

A tippet Gábor3 készítette, kiegészítést küldött: 4dam (My Sims Tipptár)