Sims 1 Játéktipp

The Sims Livin’ Large – Tragikus bohóc

A Livin’ Large (Livin’ It Up) kiegészítő tartalmaz egy szomorú bohócot is, aki csak akkor fog megjelenni Simjeid otthonába, ha a képét (“Tragic Clown” Paintings) a falra kiteszed. Ez a festmény 45 simoleon kifizetése után lehet a fal dísze, és a Buy Mode – Decorative  Paintings helyen keresd.

Nemcsak a festmény megléte a feltétele ahhoz, hogy Sunny, a bohóc látogatást tegyen, hanem az is, hogy a Simek hangulatának “pirosban” kell lennie. Ekkor kapsz egy kis üzenetet, mely szerint a szomorú figura a ház vendége lesz. A hazaküldés nem lesz egyszerű.

De miért is rossz az, ha a bohóc Simjeidnél tartózkodik? Fokozza a rossz hangulatot, nem hagyja Simjeidet aludni, állandóan kellemetlenkedik és rengeteget siránkozik. Sajnos, Simjeid hiába küldik haza, ő bizony nem megy. Hacsak… De erről majd később.

A bohóc három trükkel készült felvidítani a családot, a lufiállatkészítéssel, a buzogánydobálással, valamint a galambreptetéssel. Sajnos egyik trükk sem sül jól el. A lufi kidurran, a buzogány a bohóc fejére esik, a galamb pedig, hát sajnos ő nem éli túl a mutatványt.

Nincs sok lehetőséged arra, hogy az állandó sírástól hangos házat végre nyugodt, csendes, békés otthoná változtasd vissza. A legdrasztikusabb megoldás, ha a bohóc festménye alá egy kandallót teszel, melyben a tüzet nem hagyod kialudni. A szobából eltünteted a füstriasztót, és vársz. Arra, hogy a kandalló és a felette lévő kép is meggyulladjon. Mikor a festmény elhamvad, a bohóc lángra kap, és eltávozik Simjeid otthonából.

Kevésbé drasztikus megoldás, ha a telefonon keresztül igénybe veszed a bohócbefogó szolgáltatást (Clown Catchers), amely 500 simoleonért kiküldi egyik szakemberüket, aki néhány perc múlva megszabadítja Simjeidet Sunnytól. Néha kaphatsz olyan üzenetet is, mely szerint egy sürgős eset miatt kicsi később jönnek, de ne csüggedj, Clown Cleanser Sean nemsokára megérkezik.

A jóképű szakember, Sean, egykettőre megoldja a problémádat. Előkapja csodafegyverét, működésbe hozza, és pár pillanat múlva befogja vele Sunnyt. A szomorú bohócnak csak egy integetésre lesz ideje.

A legolcsóbb és leggyorsabb megoldás a következő: Simjeid hangulatán javíts. Ha álmosak, küldd el őket aludni egy olyan szobába, amelyben nem tartózkodik a bohóc. Ezután add el a szobába vezető ajtót, így nyugodtan ki tudják magukat pihenni. A hangulat javulásával Sunny önként távozik. Megjelenik előtte egy fekete lyuk (hasonló, mint a Makin’ Magic-nél), és beleugrik.

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)