Sims 1 Játéktipp

The Sims Livin’ Large – Bájitalkotyvasztó készülék

A Livin’ Large (Livin’ It Up) egyik legfantasztikusabb tárgya.

Angolul: The Concoctanation Station, ára: 980 simoleon.

Elérési útvonal: Buy Mode – Miscellaneous  Knowledge.

Interakció: “Make Potion”, bájital elkészítése után “Drink Potion”, csak felnőtt használatra!

Használata: Logika jártasság fejleszthető vele. 8 féle bájitalt lehet vele keverni, ezekről szól ez a tipp.

Piros – Szerelem

Ha a Sim ezt a bájitalt megissza, azonnal mellette terem egy ellentétes nemű Sim, aki nyomban egy szenvedélyes csókkal fejezi ki szerelmét Simed iránt. Az ellentétes nemű pedig nem más, mint az, akivel Simed a legkisebb kapcsolati értékkel rendelkezik.

Kék – Szükségletemelő

Elfogyasztása esetén Simed három, véletlenül kiválasztott szükséglete a maximumra emelkedik. Tapasztalataim szerint ezt a típust készítik el a Simek a leggyakrabban.

Sötétzöld – Klón Sim

Negatív hatású bájital. Létrejön egy, Simeddel ellentétes személyiségű, gonosz klón, aki az ott tartózkodása alatt egyfolytában idegesíteni fogja Simedet.

Narancs – Láthatatlanság

Ha Simed megissza a narancssárga bájitalt, láthatatlanná válik. Vele interakcióba természetesen más Simek nem léphetnek. Láthatatlan Simed semmiben sincs korlátozva, mindent megtehet, amit láthatóan is, ebbe beletartozik az is, hogy más simekhez beszélhet, legfeljebb választ nem kap.

Lila – Frankenstein

Szintén negatív hatású bájital, bár van azért egy előnye is. Simed egy szörnyeteggé változik, aki mindent összetör a lakásban, amit csak összetörhető. Előnye, hogy szupergyorsan fest, így nem kevés simoleont lehet keresni ebben az állapotban. Két simóra múlva változik vissza Simed normálissá. Tipp: Mielőtt meginná a bájitalt Simed, pakold körbe a készüléket festőállványokkal, hogy Simed ne tudjon kiszökni, így nem tehet kárt semmiben sem, viszont rengeteg képet fog festeni, melyeket később eladhatsz. A képek árát a kreativitás képesség nagysága nem befolyásolja. Ezt a lehetőséget csak kertben használd, különben a festőállványokat is összetöri a szörnyeteggé vált Simed.

Sárga – Inverz személyiség

Simed személyisége az ellentétjére változik megtartva a csillagjegyet. Pl., ha a Neat személyiség értéke eddig 3 volt, most 7-re változik.

Világoszöld – Radikális szükségletcsökkentés

Negatív hatású bájital, szerintem a legrosszabb. Simed minden!!! szükséglete szinte a nullára csökken.

Fehér – Gyógyító

Sajnos erről a bájitalról nem tudtam képet hozni. Nagyon régen készített Simem ilyet utoljára. Ha Simednek van otthon tengerimalaca, mely szintén a Livin’ Large kiegészítőtől elérhető, és ez az állatka megharapja őt, megbetegedhet. Ezt gyógyítani többféle módon lehet, az egyik ilyen ez a bájital. Nagyon ritka, ajánlom inkább a “Forgotten Guinea Pig” képet vagy a sok alvást és pihenés.

Ha nem szeretnéd az elkészített bájitalt elfogyasztani, sok lehetőséged nincs. A legkézenfekvőbb az, hogy add el a készüléket, vegyél másikat, azon kezdd újra a bájitalfőzést.

 

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)