Sims 1 Játéktipp

The Sims Livin’ Large – Antik lámpás

A Livin’ Large (Livin’ It Up) kiegészítő tartalmaz egy különleges antik lámpást is, mellyel Simed naponta egyszer kívánhat valamit.

Angolul: Antique Lamp, ára: 375 simoleon.

Elérési útvonal: Buy Mode – Miscellaneous  Other.

Interakciók: “View” és “Clean”. Gyermekek számára csak a “View” az elérhető.

Használata: Naponta csak egyszer lehet megdörzsölni (“Clean”), ekkor egy nagy füstfelhő közepette megjelenik Simednek a lámpa szelleme.

A Dzsinn nem az a jópofa, kedves szellem, akit abból a bizonyos meséből láthattál. Szereti a maga kis lámpáját, és sokszor nem örül annak, ha zargatják. Ezért a kívánságok nagy része sajnos rosszul sül el, 60 %-ban lesz negatív a hatásuk.

A Dzsinn öt féle kérdést tehet fel, kétféle választási lehetőséggel, melyek egyikét kell választanod. Az alábbi leírásból könnyedén eldöntheted, melyik Simed számára (és persze a játékmenet miatt számodra is) a kedvezőbb.

 

1. Friends/Family

Amennyiben “Friends“-et választod, ott terem Simed ismerőse, de nem barátja, illetve ennek hiányában egy szomszédságbeli Sim. Amennyiben Simed szomszédságában nem lakik senki, a Dzsinn a következő üzenetet írja ki: “Nice try, sneaky Sim! You don’t have any friends or neighbors.” Ekkor természetesen nem tudja a kívánságot végrehajtani.

Friends (Barátok)
Pozitív
Negatív
Kettejük kapcsolati értéke + 60-ra nő, ami azt jelenti, hogy egymás “Barátai” lesznek. Kettejük kapcsolati értéke – 55-re csökken, ami azt jelenti, hogy egymás “Ellenségei” lesznek.

Ha a “Family“-re esett a választásod, de teljesen egyedül élsz, a Dzsinn a következő mondattal utasítja el a kívánság végrehajtását: “If you had a family I might be able to help you out, foolish one!”

Family (Család)
Pozitív
Negatív
Simednek az összes családtaggal a kapcsolati értéke 20-szal nő, akik azonnal egy bókkal válaszolnak. Simednek az összes családtaggal a kapcsolati értéke 20-szal csökken, akik rögtön inzultálni kezdik őt.

2. Work/Leisure

Work (Munka)
Pozitív
Negatív
Simed három, véletlenszerűen kiválasztott képessége 1 ponttal nő. Simed három, véletlenszerűen kiválasztott képessége 1 ponttal csökken.

 

Leisure (Szórakozás)
Pozitív
Negatív
Simed egy szórakoztató berendezést kap a Dzsinntől ajándékba. Az egyik, általában a legmagasabb értékű szórakoztató berendezés lángra kap.

3. Money/Love

 

Money (Pénz)
Pozitív
Negatív
Pénz áll a házhoz, 350-3500 simoleon között. Néhány kifizetetlen számlával lesz Simed gazdagabb.

Amennyiben a “Love“-ra esett a választásod, a Dzsinn rákérdez arra, hogy melyik nemet részesíti Simed előnyben. Ezután megkeresi a szomszédságban az összes, választott nemű Simet, aki még nincs szerelmi viszonyban Simeddel. Ezek közül kiválaszt egyet, azt, akivel Simednek a legmagasabb a kapcsolati értéke. Ezután őt teleportálja a telekre.

Love (Szerelem)
Pozitív
Negatív
A két Sim egy szenvedélyes csókkal pecsételi meg +100 pontra nőtt kapcsolatukat. A két Sim kapcsolata 50 ponttal csökken, melyre a másik fél egy pofonnal válaszol

4. Earth/Air

 

Earth (Föld)
Pozitív
Negatív
Szobanövényeket kap Simed ajándékba. A házban és a kertben lévő összes növény elpusztul.

 

Air (Levegő)
Pozitív
Negatív
Simed egy csomó rózsaszín flamingónak örülhet. Csótányinvázió!

5. Fire/Water

 

Fire (Tűz)
Pozitív
Negatív
A háztartás minden Simjének Social és Comfort mércéje teljesen feltöltődik. Hatalmas tűz keletkezik.

 

Water (Víz)
Pozitív
Negatív
Simed egy szép szökőkutat kap ajándékba. A házban csőtörés lesz.

 

A tippet és képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)