Sims 1 Játéktipp

The Sims Hot Date – Érdeklődési kör

A való világban is úgy ismerhetjük meg a másikat, ha sokat beszélgetünk vele. Így van ez kedvenc Simjeink életében is. A Hot Date kiegészítő még jobban megkönnyíti a dolgukat. Innentől már a közös érdeklődési pontok is segítik őket. A kezelőfelület egy új menüvel egészült ki, Interests néven.

Itt találod majd azt a 15 témát, amiről a Simek szívesen elcseverésznek. Ezek sorrendben a következők:Travel(Utazás), Money (Pénz), Politics (Politika), The 60’s (60-as évek), Weather (Időjárás), Sports (Sport), Music(Zene), Outdoors (Természet), Exercise (Testedzés), Food (Ételek), Parties (Bulik), Style (Divat), Hollywood(Sztárok), Technology (Technológia), Romance (Érzelmek). A témák mellett lévő vonalkák (0-10) azt jelzik, mennyire járatos a Sim abban a témában. Minél több rovátkája van, annál jobban ismeri azt. Például az adott Sim a Divat témájában nagyon otthonosan mozog, de az Érzelmekhez nem ért sokat.

Hogy néz ez ki a gyakorlatban? Másik Simre kattintva eljön a Talk… About Interests lehetőség, és már beszélgethetnek is a különböző témákról.

Példánkban szereplő nő a pénzügyekről beszél a férfival.

Elképzelhető, hogy van egy – csillagjegyek szerint – tökéletes párunk, de az érdeklődési körük nem egyezik. Tehát ha az egyik fél kiismeri magát egy témában, a másik ahhoz egy kukkot nem ért. Mit lehet ilyenkor tenni?

A Hot Date kiegészítő tartalmaz egy új szomszédságot, amelyen 10 telek van, rajta vásárlási lehetőségekkel (Hot Date – Downtown tipp). A Wrensday’s-ben és a Solana Towne Center-ben lehetőség van magazin vásárlására, ezeket olvasva tudjuk felkelteni Simünk érdeklődését egyes témák iránt.

MAXSIMUM 7 simoleonba kerül, az Outdoors, Travel és az Exercise témákról olvashatunk benne.

The Averix a maga 6 simoleonjával is elég drágának minősül, de a Money, a Politics és a Technology témákról csak itt találsz információt.

Victors’ Digest a legolcsóbb, 3 simoleonba kerül. Azok vásárolják, akik a FoodSportsWeather téma egyikében járatlanok.

WhooNoo!!! a női magazin. Romance, Hollywood és Style. 6 simoleonért.

A Livin’ Large-nak a második kiegészítőhöz semmi köze sincs. Music, The 60’s és a Parties témához viszont van. Mindezt 5 simoleonért kínálják.

Miután a magazint megvásárolta és hazavitte Simünk, egy üres felületre kipakolja (ennek hiányában a földre). A magazinra kattintva két lehetőségünk van: a Read About… és a Recycle. Ez utóbbival tudjuk a kukába dobni, miután már nincs rá szükségünk. A Read About… opcióra kattintva a magazin tartalmának megfelelően előtűnik a három téma, ezek közül egyet kiválasztva, Simjeink egy kényelmes helyet kiválasztanak, és elmélyülnek benne.

Mj.: Tapasztalatom szerint általában 75 egységet oszt szét a játék a Simek érdeklődésénél. Ennél már volt kevesebb és több is. Elvileg van egy maximális határ, amennyi egységet olvasással lehet szerezni, ez nálam szintén változó volt. Ha ezt a határt eléri, de még tovább szeretnénk Simünk témához való hozzáértését fejleszteni, ez lehetséges, de ekkor egy másik, véletlenszerűen kiválaszott témából viszont veszíteni kezdi az egységeket.

A tippet és a képeket Teteci készítette (My Sims Tipptár)