Simpercek

Új hírek a Sims-ről – Mégis megy tovább a szekér?

Korábban írtunk nektek az EA és Maxis háza táján történő változásokról, ami során sok veterán fejlesztő hagyta el a Sims 4 csapatát, másokat pedig átcsoportosítottak mobilos vagy meg nem nevezett projektekre. A rémhírek ellenére a SimsCommunity ma nyomokat talált arra nézve, hogy korántsem kell még a széria végétől tartanunk, mert az EA weboldalán új, nyitott pozíciók jelentek meg, minden bizonnyal a megüresedett helyek feltöltésére. A pályázatok a Maxis és Sims jövőjéről tesznek említést, mind mobilos, mint PC-s (ezt HD címkével jelzik) platformon.

Az új poziciók a következők:

  • Rendező, Analitikus – Maxis – Feladata a Sims 4, Sims Mobile és még nem bejelentett kiemelt PC-s és mobil játékok körüli munkálatok.
  • Senior Brand Menedzser – Maxis – Feladata kifejezetten a Sims PC formájának menedzselése, és egy világszerte ismert szórakoztató termék jövőjének körvonalazása.
  • Rendszer Dizájner – Maxis – Feladata a Sims-hez kapcsolódó tartalmak megalkotása.
  • Globális Kommunikációs Menedzser – A pályázat nyertese SimGuruDrake helyét fogja betölteni.

Figyelembe véve, hogy a pozíciók a Sims 4, Sims Mobile és még nem nyilvános, de jelentős projektek körüli munkálatokról szólnak, valószínű, hogy a Maxis jelentős változásokat szeretne eszközölni stratégiájában, és hosszú távú terveket körvonalazni a Maxis és a Sims sorozat jövőjével kapcsolatban.

Minden bizonnyal ez a vérfrissítés egy alaposan megtervezett folyamat eredménye, és ennek köszönhetően a negyedév kevesebb újdonságot hoz majd kiegészítők terén, mint a korábbiak. Az őszre valószínűsíthető évszakos kiegészítő után azonban bízunk benne, olajozottan indul újra a gépezet. Ha korábban nem is, a júniusi EA Play-en biztosan számíthatunk némi információra a Sims jövőjével kapcsolatban.

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.