Simpercek

The Sims 4 Island Living – Téged is rabul ejt majd a mesés Sulani szigete?

A tegnapi EA Play során bőséges információt kaptunk a következő Sims 4 kiegészítőkről, amelyek szó szerint varázslatosnak ígérkeznek. Először is azonban meg kell erősítenünk a hírt, amelynek biztosan lesznek, akik nem örülnek: a korábban bejelentett három új Sims 4 tartalom közül egyik sem az Egyetem. Türelmet és kitartást kívánunk azoknak, akik most csalódottak, de biztosak vagyunk benne, hogy ez a kiegészítő is megérkezik egyszer a négyes szériához. Addig is azonban lássuk, mi az, amiről biztosan tudjuk, hogy június 21-én (vagy konzolosok esetén július 16-án), a megjelenés napján akár a kezünkbe is foghatjuk: a The Sims 4 Island Living.

Az Island Living expansionként érkezik, tehát egy összetett, teljes játékélményt nyújtó kiegészítőt élvezhetünk, ami a trailer és előzetes információk alapján elég ígéretesnek tűnik. Sokan vágytak egy igazi tengerparti világra, és jó eséllyel Sulani be is tudja majd tölteni ezt az űrt, hiszen egy természeti csodákban gazdag, mesés szigetnek tűnik, ami számtalan szórakoztató tevékenységre ad lehetőséget. Sulani nem egy vakációs világ, hanem egy normál szomszédság, ahol életvitelszerűen rendezkedhetnek be simjeink. Az egyelőre még homályosan elkapott képek alapján tíz-tizenkét telekből áll, amelynek domborzata is változatos. Simed választhat akár tengerparti kabin hangulatot idéző lakhelyet, de költözhet magasabban fekvő területre is, akár a sziget aktív tűzhányójának közelébe. Minden bizonnyal innen a legszebb a panoráma, de nem árt vigyázni az olykor égből hulló lávabombákkal!

A legfontosabb, amit biztosan díjaz majd a simmer közösség: végre úszhatunk a nyílt vizekben! A simek besétálhatnak az óceánba, lebeghetnek benne, vagy akár jetskivel szelhetik át a felszínét. A kristálytiszta vízben színes trópusi halak, korallok élnek, és persze delfinek, akikkel akár össze is barátkozhatsz, ha szeretnél! Talán ráveheted őket néhány trükkre, vagy legalább az a megtiszteltetés ér, hogy arcon fröcskölnek egy kis vízzel.

Mégsem a delfinek az óceán legkülönlegesebb teremtményei, hanem a sellők. Igen, sellők! Visszatérnek a játékba, de nem csupán pár pillantás erejéig, hanem CAS-ben is megalkothatjuk őket, hogy megtapasztaljuk a játékot az ő szemszögükből is. A sellőket körüllengi egyféle misztikum, amelyről a guruk sem osztottak meg túl sok mindent, és különleges erővel is rendelkeznek. CAS-ben teljesen testreszabható a megjelenésük, többféle farokúszóból választhatunk például, és a pupillájuk is lehet teljesen eltérő a normál simekétől. (Valószínűleg az a beállítási lehetőség csak a sellők számára lesz elérhető, de a random jellemvonás generátor bármely sim esetén használható.) A hableányok (vagy habfiúk) erős összhangban élnek a vízzel, és a delfinekhez is szorosabb szálak fűzik őket földhözragadtabb társaiknál.

Sulani, a sziget pedig lenyűgöző. Azt hiszem, a legtöbben szívesen tengetnénk egy hasonló helyen napjainkat. A parton heverészve simjeink összeszedhetnek végre egy kis színt – vagy akár le is éghetnek -, homokvárat építhetnek, vagy kereshetnek kagylókat. A mókásabb kedvű egyedek akár csúnya tréfákat is űzhetnek társaikkal, például összekenhetik őket naptejjel, hogy aztán azok cseppet sem megszokott módon öltsék magukra a napbarnított bőrszínt. A városban barbecue összejövetelekhez vagy kisebb fesztiválokhoz is csatlakozhat a kalandor, vagy akár egy cava partyba is belecsöppenhet. A cava egy tradicionális helyi ital, amelyet a sim megtanulhat elkészíteni, hogy aztán megossza barátaival. Nem ez az egyetlen új íz, amit Sulani kínál, és a helyiek is rendkívül barátságosak – még az is előfordulhat, hogy ha tűz üt ki nálad, segítségedre sietnek az oltásban!

Természetesen az élet itt sincs ingyen, de ezen az édeni szigeten még a pénzkeresés is gyerekjátéknak tűnik. Simed a rendhagyó alkalmi munkákon kívül olyan állásokból is válogathat, mint életmentő, halász vagy búvároktató – igen, még a víz alá is merülhetnek! – a legkülönlegesebbnek azonban a természetvédő karrier ígérkezik. A sziget ugyanis egy zárt ökoszisztéma, és a készítők ez alkalommal úgy gondolták, belecsempésznek a játékba egy igazán aktuális témát. A természetvédők összeszedhetik a szemetet a partról és vízből, hogy jobb hellyé tegyék a világot, fáradozásaik pedig nem hiábavalóak. A sziget meghálálja, ha törődnek vele, lakóinak viselkedése ugyanis hatással lesz a jövőjére. Ha gondozzák, a környezet egyre zöldebbé, színesebbé válik, sok-sok csodás pillangóval. Arról nincs információ, mi történik akkor, ha elhanyagoljuk Sulanit, de sejthetjük, hogy az sem marad következmények nélkül. Ha más nem is, a sziget ősi szellemei biztosan kifejezik majd nemtetszésüket, mint ahogyan elégedettségüket is, ha virágozni látják szeretett otthonukat.

A hangulatos sziget az építészek számára is biztosít majd új lehetőségeket, például a cölöpökön álló alapozást, de visszatér a régi ismerős tiki bár is. (Eddig csak a deluxe editon tartalmazta.) Az építészeti stílust egyébként a polinéz kultúra ihlette. Legalább három új telektulajdonság is érkezik, amelyek közül egyelőre az Oceanic paradise / Óceáni paradicsom és Off-the-Grid (ez elszigetelt lakóhelyre utal, ahol nincs elektromosság) ismert, és két új jellemvonás a simeknek: Child of the Ocean / Az óceán gyermeke és Child of the Island / A sziget gyermeke. További információkat a kiegészítőről valószínűleg június 11-e után kapunk, amikor letelik az EA Playt követő hírzárlat ideje.

Nem csak az Island Livingről esett azonban szó, hanem fellebbent a fátyol a következő két címről is, amelyek megjelenés előtt állnak. A Sims még áprilisban jelentette be együttműködését a Moschino céggel, ennek eredményeként pedig késő nyáron érkezik egy divat témájú cucc csomag, a The Sims 4 Moschino stuff. A többihez hasonlóan ez a stuff sem próbál minden réteget megcélozni, de elképzelhető, hogy azoknak tetszeni fog, akik nincsenek megelégedve a Sims 4-ben jelenleg található ruhákkal. A csomag különlegessége, hogy egy új szabadúszó karrier is érkezik vele, a divatfotós.

Az őszre beharangozott új játékcsomagról még ennél is kevesebb az információ, de ahogy közeledünk a megjelenéshez, biztosan többet tudunk majd – ennek címe sokatmondón The Sims 4 Realm of Magic. Minden bizonnyal természetfeletti témájú lesz, hiszen nem véletlenül szavaztatták meg a játékosokat, melyek a legjobban várt misztikus lények. A két legtöbb voksot kapó teremtmény közül a sellő már meg is érkezett a játékba, tehát valószínűleg a boszorkányokat üdvözölhetjük ősszel. Bár ez színtiszta spekuláció, de az is elképzelhető, hogy nem csupán boszikat kapunk majd, hiszen a vámpíros csomag neve Vampires lett korábban, így választhatták volna a Witches címet is az egyszerűség kedvéért.

A fentieken kívül még egy új partnerség is bejelentésre került, méghozzá az It Gets Better elnevezésű non-profit szervezettel, amely célja az LGBTQ ifjúság támogatása. Ennek jegyében a június 18-i frissítéssel olyan új öltözékek és tárgyak is érkeznek majd, mint pl. egy nemi szempontból semleges fürdőszobaajtó. A Sims Freeplay és Sims Mobile játékosok sem maradnak majd ki az ajándék tartalmakból.

[flagallery gid=87]

Ha lemaradtál az EA Play élő adásról, itt visszanézheted a műsort:

Szárnybontogató írópalánta, elhivatott tippíró és modvadász. Lelkes fordító, Sims 3, Sims 4 és Sims Medieval játékos. Az oldalfelépítés és design elkövetője, fáradhatatlan fogalmazó és backstage admin.

6 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
LightAqua
5 évvel ezelőtt

Engem már rabul ejtett! Annyira gyönyörű, alig várom, hogy megjelenjen és rohanhassak érte a boltba. Csak a laptopom nem bírja el a Sims 4-t. Majd lehet, hogy felrakom a másik egyedik nélkül, hátha annyira még elviszi, hogy ki tudjam próbálni.

LightAqua
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Thea

Sajnos nincs. De spórolok rá, előbb-utóbb majd csak sikerül. Mondjuk már néztem egy normál videókártyás laptopot, de nem biztos, hogy elég erős. Mondjuk még annak is csak a fele van meg 😀 Ha folyton jönnek ki új tartalmak nehéz lesz spórolni, bár egy fél évig ügyesen megálltam (az volt az új évi fogadalmam, nem hittem volna, hogy be tudom tartani).
Hát igen, az egyedik leterhelik. Még a Sims2-t s, pedig ahhoz szerintem épp elég erős a laptopom.

Krisztián Csóka
5 évvel ezelőtt

Elég jól néz ki, de a Realm of Magic még jobban érdekel, hogy vajon milyen lesz.

Krisztián Csóka
5 évvel ezelőtt
Válasz neki:  Thea

Az nagyon jó lenne 🙂 Sims 1-ben nagyon hangulatos volt a varázs világ úgyhogy lehetne valami hasonló, még ha csak egy telek is. Meg a bajital főzést is szerettem, azt hiszem Sims 2ben volt, hogy csináltam egy saját bájital üzletet, azzal elvoltam 😀