Simpercek

Szexuális orientáció a Sims 4-ben

Nemrég kiderült, hogy a szexuális orientáció játékmenetbeli funkciót kap a Sims 4-ben, amely ingyenes frissítéssel elérhető lesz mindenki számára az alapjátékhoz. Itt minden részletet megtudhatsz az új funkcióról. A Sims csapat egy új blogbejegyzést tett közzé a The Sims hivatalos oldalán, amelyben elárulja a szexuális orientáció funkcióról szóló információkat.

Szexuális orientáció a Sims 4-ben

Sziasztok! SimGuruJessica vagyok, a Sims 4 High School Years kiegészítő tervezési vezetője. Ma a közelgő szexuális orientáció funkcióról szeretnék beszélni nektek, amely a következő alapjáték frissítésben lesz elérhető.

Múlt, jelen és jövő

Csapatként a kreativitást, a felfedezést, a befogadást és a játékot tartjuk alapvető értékeinknek, és minden nap arra törekszünk, hogy megünnepeljük a sokszínűséget, a méltányosságot és a befogadást embereink és közösségünk számára. Ezt szem előtt tartva örömmel hozzuk el a szexuális orientáció funkciót minden simmer számára. Ezzel a frissítéssel és a nemrég megjelent névmások frissítésével több lépést teszünk előre, hogy olyan játékká váljunk, amely tiszteletben tartja és ünnepli a mindennapi élet árnyalatait és színeit.

Fontos elismerni, hogy ezek egy olyan út lépései, amelyeket még mindig nem sikerült feltérképeznünk. Még sok minden van hátra, és bár nem tudok belemenni annak részleteibe, hogy pontosan merre is haladunk tovább, tudjátok, hogy elkötelezettek vagyunk az LMBTQIA+ közösség reprezentációjának további javítása mellett.

A hitelesség egy olyan pont, amely gyakran felmerül az ilyen funkciókkal kapcsolatban, és ez így van rendjén. Ezért megpróbálom egy kicsit lehúzni a függönyt, és beszélni arról, hogy milyen erőfeszítéseket tettünk annak érdekében, hogy ezt jól csináljuk. A csapat számos tagja (köztük én is) az LMBTQIA+ közösség tagja. Ennek ellenére a csapatban mindannyian a megélt tapasztalatoknak csak egy szűk szeletét képviseljük. Ezért sokat dolgozunk együtt a GLAAD-del és az It Gets Better Projecttel, hogy a lehető legszélesebb körű véleményeket gyűjtsük össze arról, hogyan közelítsük meg ezt a funkciót úgy, hogy tiszteletben tartsuk és felemeljük a közösséget.

Hogyan működik?

A szexuális orientációval egy sor vonzódási paramétert tudsz majd hozzárendelni a simedhez. Az alábbi képen látható, hogyan jelenik meg a szexuális orientáció funkció a Sim létrehozása menüpontban.

Az én simem vonzódik:

Ez egy egyszerű, megerősítő nyilatkozat arról, hogy kihez vonzódik a sim. Ha egy olyan sim, akinek a neme nem egyezik a simed vonzódási beállításaival megpróbál romantikus kapcsolatot létesíteni a simeddel, elutasításra kerül.

A vonzalom jelölőnégyzetek bármely kombinációját bejelölheted (beleértve az összeset vagy egyiket sem), hogy tükrözze a sim romantikus irányultságát. A későbbiekben ezt ki tudjuk majd bővíteni, hogy további nemi identitásokat is felvegyünk, amelyek jelenleg még nem állnak rendelkezésünkre.

Megértem, hogy a kezdeti opciók nemek szerinti kettőségét illetően aggályok merülnek fel. Mechanikailag a Sims 4-ben még nem léteznek a nembináris simek. Bár a névmások frissítésével nagy előrelépést tettünk a nembináris simek megjelenítése terén, elismerjük, hogy a névmások nem ugyanazok, mint a nemi identitás. Elismerjük, hogy ebben a tekintetben még van mit tennünk. Erről bővebben a GYIK-ben fogok beszélni.

A simem romantikusan felfedez:

Ez a beállítása szabályozza, hogy a sim szexuális orientációja változhat-e a játék során. Két fő történetet akartunk megragadni ezzel a beállítással.

Az első egy olyan ember története, aki rájött, hogy ki ő, és határozott és megváltozhatatlan érzéke van ahhoz, hogy kihez vonzódik. Ezt tükrözi egy sim, aki nem fedezi fel romantikusan. A felfedezést “Nem”-re állított simek nem váltanak orientációt a játék során, és határozottan elutasítják azon nemek közeledését, amelyek nem érdeklik őket.

A második történet egy olyan emberről szól, aki még mindig csak most találja ki a dolgokat. Azok a simek, akiknél a felfedezés “Igen”-re van állítva, még mindig rendelkeznek egy kezdeti szexuális orientáció beállítással az előző lépés szerint, de ez változhat a játék során. Ahogy a simed megtapasztalja a romantikus interakciókat, lehet, hogy egészen máshol találja magát, mint ahonnan indult.

A simem érdeklődik az etyepetye iránt:

Ez a beállítás határozza meg, hogy a simed kivel tud etyepetyezni. Ha egy aszexuális sim történetét próbálod elmesélni, hagyhatod az összes opciót bejelölés nélkül. A másik oldalról viszont a romantikus sim történetét mesélheted el, ha kiválasztod az egyetepetye érdeklődési köröket, de az összes romantikus vonzalom jelölőnégyzetet bejelölheted. Erről bővebben a GYIK-ben lesz.

GYIK

A szexuális orientáció használatához szükségem van High School Years kiegészítőre?

Nem, egyáltalán nem. A szexuális orientáció minden simmer számára elérhető lesz a High School Years kiegészítő megjelenésekor.

Miért van csak két nemi opció?

Ez egy természetes kérdés, hiszen nemrég adtuk ki a névmások frissítését.

Megpróbálok nagyon átlátható lenni ezzel kapcsolatban. Ez technikai korlátok miatt van. Ahogy fentebb említettem, hogy mechanikusan a Sims 4-ben még nem léteznek a nembináris simek. Még mindig bináris nemet kell választanod a simednek a létrehozásakor, függetlenül a névmási beállításoktól. A nemi identitások reprezentációjának javítása iránti elkötelezettségünket olyan funkciókkal mutattuk meg, mint a nemek testreszabása, amely lehetővé teszi a fizikai testalkat, a ruházati preferenciák, a terhesség és a WC használati lehetőségek módosítását. A névmások frissítésére úgy tekintünk, mint egy újabb fontos lépésre a nembináris nemek jobb megjelenítése felé, de azt is elismerjük, hogy a névmások nem azonosak a nemi identitással.

A Sims 4 jelenleg 8 éves, és olyan rendszerekre támaszkodik, amelyeket eredetileg a nemi binaritás jegyében terveztek. Az azóta eltelt évek alatt olyan fontos lépéseket tettünk, mint a nemek testreszabása, a névmások és most a szexuális orientáció. Ez az út még mindig folyamatban van, és még sok lépés vár ránk. A megfelelő mechanikai rendszerek, amelyek teljes mértékben támogatják a nembináris simeket, egy újabb lépés ezen az úton.

Hogyan tudok etyepetyézni egy olyan simmel, akit nem érdekel a románc?

Szuper fontos kérdés, mivel az etyepetye tipikusan a romantika mögött van elzárva. Hogy jobban tükrözzük az aromantikus simeket és az életstílusok nagyobb változatosságát, a fiatal felnőtt simek és az idősebbek számára lehetővé tettük, hogy közeli barátokat kérjenek fel etyepetye partnernek.

Ha elfogadják, akkor most már a romantika előfeltételei nélkül is elvégezheted az etyepetyét. A hangsúly azon van, hogy “Ha elfogadják”, mivel sok ilyen jellegű társasági eseménynél ez nem sikerülhet, és utána kínos beszélgetéshez vezethet.

Szeretném ismételten elismerni, hogy ezek a témák összetettek és árnyaltak. Ezt az 1.0-ás verziónak tekintjük, és nagyon várjuk, hogy milyen további eszközöket adhatunk hozzá, hogy a játékosok a történetek szélesebb skáláját mesélhessék el.

Manuálisan megváltoztathatom a simem szexuális orientációját a létrehozás után?

Igen, a tükrön vagy komódon lévő “Sim módosítása” (Change Sim) interakcióval elérheted a CAS-et, és manuálisan módosíthatod a beállításokat.

Hol találom ezt a beállítást?

A CAS-ben a nemek (Gender) fül mellett található szexuális orientáció (Sexual Orientation) kiválasztása alatt megtalálhatók a beállítások.

Milyen hatással lesz ez a játékomra, ha nem változtatom meg a szexuális orientáció beállításait?

Ha nem változtatod meg a szexuális orientáció beállítások egyikét sem, akkor a simed romantikusan úgy fog viselkedni, ahogyan azt a funkció megjelenése előtt tette.

A szexuális orientáció előtt alapvetően a fenti beállítást használod. Nincs veleszületett vonzalmuk egy adott nemhez, a játék során változhat a vonzalmuk, és bármelyik nemmel etyepetyeznek. Ez még mindig az alapértelmezett állapot egy új sim számára.

Ki tudom kapcsolni ezt a funkciót?

Nem. Bár megpróbáljuk megadni a játékosoknak a lehetőséget, hogy bizonyos játékmenetbeli funkciókat ki- és bekapcsoljanak, az LMBTQIA+ identitás az élet ténye, nem pedig egy be- és kikapcsolható kapcsoló.

Összefoglalva

Izgatottan várjuk, hogy mindannyian megtapasztalhassátok ezt a funkciót. Kérjük, osszátok meg velünk gondolataitokat a közösségi oldalakon, hogy együtt építkezhessünk egy befogadóbb jövő felé!

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments