Simpercek

Sims 4 Szomszédsági történetek és forgatókönyvek frissítőcsomag

A mai frissítés rengeteg hibajavítást, számos új forgatókönyvet és a Szomszédsági történetek bővítését tartalmazza, amely egy olyan konfigurálható rendszer, ami a szomszéd simekre vonatkozik.

Játssz a Szomszédsági történetekkel

Gondolkodtál már azon, hogy a szomszéd simek miért nem költöznek ki soha? Vagy bővítik a családjukat? Vagy miért csak öreg korukban halnak meg?

Nos, a Szomszédsági történetek a válasz! Tavaly novemberben mindenki számára elérhetővé tettek egy frissítést, amely megváltoztatta azon szomszéd simek életét, akik személyes kapcsolatban állnak az aktív háztartásoddal. Ezzel a kiadással a Szomszédsági történetek funkció kibővül, hogy még több életet leheljen a városban élő simekbe anélkül, hogy simjeidnek ismerniük kellene őket. Lehetnek a szomszédaid, vagy a város másik felén, vagy akár a világ másik felén élő simjeid, akikkel nem játszol aktívan: mostantól az ő életük sem áll meg, ha épp nincsenek képernyőn. Ez többek között azt is lehetővé teszi, hogy a szomszéd simek balesetben meghaljanak, örökbe fogadjanak vagy gyerekeket szüljenek, változtassanak a karrierjükön, vagy ki- illetve beköltözzenek egy-egy otthonba.

De lehet, hogy azt mondod, hogy “Nekem úgy tetszik a Pancakes, ahogy van! Nem akarom, hogy elköltözzenek vagy gyereket vállaljanak! Ez nem az én történetem!” Ne aggódj, a Szomszédsági történetek engedélyezhetők az összes sim számára a saját háztartásodban vagy más háztartásokban, vagy akár egyénileg háztartásonként. Nem csak ez, hanem minden egyes történettípus külön-külön is be- vagy kikapcsolható. Tehát kikapcsolhatod, hogy a Pancakes háztartás ne költözzen el, vagy ne szülessen gyerekük, de Bob továbbra is változtathat karriert vagy meghalhat egy tűzbalesetben.

A konfigurációk megváltoztatásához csak válaszd a Világok kezelése (Manage Worlds) menüpontot az Opciók (Options) menüben, majd a Háztartások kezelése (Manage Households) menüpontot! Onnan kiválaszthatod a saját háztartások vagy a más háztartások menüpontot, majd a jobb felső sarokban található gombra kattintva konfigurálhatod a Szomszédsági történetek lapon található összes háztartásnál vagy beállíthatod őket háztartásonként külön-külön is, az egyes háztartásokban található Szomszédsági történetek gomb segítségével.

Ha látni szeretnéd, hogy naponta milyen változások történtek, kattints a postaládára, és válaszd a Legutóbbi szomszédsági történetek ellenőrzése (Check Recent Neighborhood Stories) lehetőséget! Megjelenik egy értesítés, amely tájékoztat arról, hogy milyen változások történtek. Nézd meg, mi történik a simekkel a világ minden táján, függetlenül attól, hogy kik azok!

Játssz több új forgatókönyvvel

Az új forgatókönyvek mellett mostantól az eddigieknél is bevezették, hogy meglévő háztartásokkal állhatsz neki a kihívásoknak! Ráadásul hét új forgatókönyvvel bővítettek a játékot:

 • Túl sok tipegő (Too Many toddlers)
  A korábban korlátozott idejű forgatókönyv frissített változatában a célod, hogy megszerezd a boldog tipegő jutalom jellemvonást a készülő zsenik garmadája számára.
 • Bajkeverő (Troublemaker)
  A kölyök egy veszélyforrás! Válaszd a gonoszság útját, vagy lepj meg mindenkit egy hosszan tartó karakterfejlődéssel!
 • Romkom (Rom-Com)
  Ez a kapcsolat egy vicc? Csak te írhatod meg a csattanót!
 • Szupergazdag szupergonosz (Super rich Supervillain)
  Vagyont szerezni nagyszerű dolog, de tudod, mi a még jobb? Lopni egyet.
 • Földönkívüli kutató (Extraterrestrial Researcher)
  Ez a sim hinni akar… hinni! Hozd el az igazságot “odakintről” a saját otthonodba!
 • Szerencsétlen szakács (Unlucky Chef)
  A szerencsének semmi köze ahhoz, hogy ez a séf mennyire tüzes…
 • Nincs jártasság, nincs probléma (No skills, No problem)
  Ki mondta, hogy a simeknek képzettnek kell lenniük ahhoz, hogy boldoguljanak az életben? Itt az ideje, hogy bebizonyítsd a talpraesettséged!

A javításokról bővebben itt olvashattok. A frissítés előtt ajánlott biztonsági másolatot készíteni az egyedi tartalmas mappáról és az elavult modokat is érdemes kivennünk a stabil játék érdekében. A napokban kövessétek a modok gyártóoldalán a játék kompatibilitásáról szóló híreket. Erősen ajánlott törölni a gyorsítótárat a frissítés után. Ha rendellenesen működik a játék a frissítés után, tekintsétek meg a hibaelhárító tippünket a probléma megoldására!

Verzió: PC: 1.85.203.1030 / Mac: 1.85.203.1230

Konzol verzió: 1.55

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.