Simpercek

Sims 4 Paranormális cuccok a láthatáron?

Felröppent a hír, miszerint a simguruk megosztottak pár rejtélyes üzenetet velük Twitteren, valamint egy rövid videórészletet is közzétettek. Utóbbin aranyos, szellemekre emlékeztető lények lebegnek – vagy legalábbis aranyos látszatot akarnak kelteni, mivel barátságtalan effektet hagytak maguk után… ki tudja!

Emlékezzünk rá, hogy a legutóbbi közönségszavazás során öt téma közül választhattunk egyet, és szerepelt köztük a Happy Haunts (Boldog Kísértetjárás) is, ami sajnos kiesett. Vajon a Nifty Knitting cuccok után mégis kap egy második esélyt? Minden témához tartozott egy rövid leírás, hogy támpontot adjon a szavazóknak a voksoláshoz, ezek a következők voltak: szellemvadász szabadúszó karrier, szeánszasztal és quija tábla, médium szabadúszó karrier, Kaszás szabadúszó karrier, kísértetház telektulajdonság. Vajon ezek közül fog valamelyik megvalósulni? Majd kiderül!

Mint tudjátok, hogy a természetfelettivel kapcsolatos dolgok jelen voltak az elmúlt 20 év minden Sims szériájában – a Sims 4 kivételével. Elevenítsük fel, milyen tartalmak jelentek meg eddig!

A Sims első szériájához a Livin’ Large kiegészítővel érkezett a paranormális karrier, ahogy Sims 2-höz is hasonlót adtak hozzá az Egyetemek kiegészítővel. Az előléptetést követően minden karrierszint saját nevet kapott: Paranormális tanácsadó (Psychic Phone Pal), Összeesküvés-elméleti szakértő (Conspiracy Theorist), Kártyás jövendőmondó (Tarot Card Reader), Hipnotizőr (Hypnotist), Médium (Medium), Vízkereső (Douser), Rendőrségi spiritiszta (Police Psychic), Ufó vadász (UFO Investigator), Ördögűző (Exorcist), Vallási vezető (Cult Leader).

A Sims 3 Természetfeletti erők kiegészítővel érkezett a jövendőmondó karrier, aminek két ágazata is volt: misztikus és szélhámos. És ki ne emlékezne a szellemvadászatra az Álomállások kiegészítőből, amiben elhelyezkedve szellemeket gyűjthettünk össze és zárhattunk rekeszekbe?

Természetesen az utalások nem maradtak ki a Sims 4 nemrég megjelent kiegészítőjéből, a Snowy Escape-ből sem. Furcsa tárggyal találkozhatunk Vásárlás módban, amelynek neve Paranormal Plates, vagyis Paranormális tányérok.

„Tudod, azok a tányérok nem fogják elpakolni magukat! Várjunk csak! Ez úgy néz ki, mint egy szimmetrikus tányértorony. Emlékeztet egy filmre, amit láttam egyszer. Nem, valószínűleg mégsem. Nincs ember, aki így pakolná a tányérokat már vagy 40 éve.”

A Sims 4 legújabb kiegészítőjében erdei szellemekkel találkozhatnak a túrázó simek, amik kísértetiesen hasonlítanak a rövid videóban látott lényekre. Ássunk bele magunkat egy kicsit a Vásárlás módba, és vegyünk szemügyre még egy apróságot, a High Spirits Bar nevű bárpultot. Ennek neve angol nyelven egy szójáték, amibe sok mindent bele lehet látni. Utalhat a túrázásra, erdei szellemekre vagy italokra, de akár egy következő paranormális témára is.

„Szédítő magasság? Szédítő jókedv! Valaminek a tetőpontját elérni jó ok az ünneplésre, vakáció alatt pedig minden jó ok az ünneplésre! Ezzel a jól bejáratott bárpulttal még édesebbé teheted az élet kisebb-nagyobb örömeit egy a barátok közt elmondott pohárköszöntővel. Feljutottál a csúcsra? Proszit! Felkeltél az ágyból? Proszit! Elmondtál egy pohárköszöntőt? Mit szólnál egy újabbhoz?”

Még 2020 végén kiszivárgott egy hír a 18. cucc csomagról, és ugyan ezt később eltüntették, sejthető volt, hogy nem zárult le még a Sims 4 korszak. Most a The Sims csapat hivatalosan is bejelentette, hogy a következő játékcsomag cuccok formában fog érkezni, és január 12-én rántják le róla a leplet. Egy kis segítséget is elhintettek (Kezdődjön a nyomozás!), ami nagy valószínűséggel szellemvadászatra utalhat. Mindenesetre mi nagyon kíváncsiak leszünk!

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.