Simpercek

Sims 4 – Nembináris simek, történetfejlődés, kultúrák és karrier

Május 18-án élő közvetítésben bemutatták a nemrég megjelent Sims 4 Courtyard Oasis szettet, majd nem sokkal később újabb infómorzsák érkeztek az újdonságokról. Ha már szóba kerültek az új tartalmak, Catharina Lavers lett az új vezérigazgatója a Maxisnak, az EA leányvállalata, amely a The Sims játékokat fejleszti. Ezt a szerepet korábban Joe Nickolls töltötte be, aki SimGuruGMJoe néven futott a Twitteren. A szerepváltásra négy év után került sor, mivel Joe több időt szeretne tölteni a családjával Kanadában. Catharinának korábban már volt tapasztalata a Maxis és a The Sims céggel, amikor The Sims Social vezetőproducerként dolgozott.

Hivatalos interjút készítettek vele és arról beszéltek, hogy milyen hosszú utat tett meg a Sims 4, immáron 7 éven keresztül bővültek a tartalmak, fejlődött a játék. Régebben arról beszéltek, hogy a sikeres játékok öt évig elélhetnek és ez most – nem vicc – tíz, tizenöt vagy még több évig tart, mivel megfigyelhető az egész játékiparban egy olyan elmozdulás, amely a közösségek hosszú távú támogatására és ápolására irányul és elkötelezettek amellett, hogy a Sims 4 esetében is ezt tegyék.

Néhány érdekes kérdésre válaszoltak a simguruk a Sims 411 keretében. Nem titok, hogy a simmerek egy kisebbsége nagyon szerette volna, ha a Sims 4-hez névmás lehetőségeket adnának. A több hét, petíciók, hozzászólások és a közösségtől érkező észrevételek után a Sims csapat végre foglalkozott a névmások hozzáadásának lehetőségével. Bár azt nem tudják megerősíteni, hogy lesz ilyen, azt megerősítették, hogy a csapat olyan új módszereket vizsgál, hogy hogyan lehetne nemsemleges nyelvi és névmási opciókat beilleszteni a játékba, hogy a játék mind a 18 támogatott nyelvén elérhető legyen.

Olyan kérdést tettek fel, hogy van-e lehetőség a történetfejlődést bekapcsolni a városlakók vagy nem játszható karakterek számára, mint a Sims 3-ban. A simguruk szerint van erre potenciál a jövőben valamikor, de ezt egyelőre nem tudják megerősíteni a részleteket.

Az élő közvetítésben megerősítettek, hogy jövőben egy új jellemvonás blokk érkezik a Sims 4-hez, amiről pár hete írtunk. Május 25-ére (magyar idő szerint 20 órakor) tűzték ki a következő élő közvetítés időpontját, ahol további részletekkel fognak szolgálni.

Elmúlt néhány évben különböző kultúrák által inspirált ingyenes tartalomfrissítések érkeztek az alapjátékhoz, mint például spanyol, kínai holdújév, japán, Közel-Keletet idéző hangulat, vagy éppen most jelent meg a marokkói stílusú csomag. A csapat megerősítette, hogy biztosan nem állnak le az új ingyenes kulturális tartalmakkal a játékhoz. Egy kis ízelítőt mutatott az egyik folyamatban lévő munkáról, amely az egyik közelgő frissítőcsomagban fog megjelenni. Talán a jövőben láthatjuk a játékban a magyar népviseletet is, reménykedni szabad. 😀

Pár hete teljesült a kívánságunk, hogy bekerüljön az emeletes ágy, de volt egy bökkenő, hogy nem lehetett alá pakolni a bútorokat. A simguruk megerősítettek, hogy frissíteni fogják az emeletes ágyat, hogy bb.moveobjects on kód nélkül is akadály nélkül alá lehessen pakolni és a simek gond nélkül fel tudjanak majd mászni a legfelső ágyra. Mutattak pár variációt, hogy milyen bútorokat lehet elhelyezni a legfelső ágy alá.

A Sims csapat három új teaser képet osztott meg a hamarosan megjelenő Sims 4 game packről. Nemrég írtunk arról, hogy egy karrierre fog fókuszálni a játékcsomag és az alábbi leírások alapján építész vagy lakberendező karrierről szólhat, ami hasonló lehet a Sims 3 Álomállások kiegészítővel érkezett lakberendezőhöz. Magyar idő szerint ma 17 órakor Youtube-on felfedik az új játékcsomag témáját.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.