Simpercek

Sims 4 My Wedding Stories – Élő közvetítés összefoglaló

A Sims csapat tegnap az élő közvetítésben bemutatta a Sims 4 új My Wedding Stories játékcsomagját, és az ezzel érkező Tartosa világot is, valamint egy rövid bepillantást engedett a CAS és Építés/Vásárlás módba.

Új világ: Tartosa

Az új világ neve Tartosa, és a különböző mediterrán tengerparti helyszínek inspirálták. Így fest a Tartosa világikonja a világválasztó menüben.

Tartosa összesen két szomszédsággal rendelkezik, a főtéren öt telek található, az egyik egy üres tengerparti lakótelek, amelyre építhetsz. A második szomszédság egy kicsit eldugottabb hely, amelyen összesen négy telek található.

 • 2 üres telek
 • 2 lakott telek
 • 2 lakatlan telek
 • 1 társalgó, 1 bérelhető telek és 1 esküvői helyszín

A Galériában további öt esküvői helyszín telke áll majd rendelkezésre, amit le lehet tenni Tartosában vagy bárhol, ahol csak szeretnéd. Mindkét városrészben rengeteg festői helyszínt találsz a simjeid közötti romantikus pillanatokhoz és a képekhez.

Tartosa számos nevezetességéhez és jellegzetességéhez fűződik történet, mint például a szerelmesek fája és a biolumineszcens algák, amelyek bizonyos helyeken éjszaka világítanak a vízben. A strandok úszható helyszínek a simjeink számára. Különleges hangulatjelzőket kapnak, ha Tartosában úsznak.

A Tartosában élő két NJK háztartás között kapcsolat és történet van. A két sim, Cam és Dom, akik az előzetes videóban szerepeltek, Tartosában élnek. Cam festő, és ha összebarátkozol vele, megmondja a simednek, hogy hol vannak a Tartosa legjobb festői helyei. Dom a várostörténész, akihez érdemes fordulni, ha többet szeretnél tudni Tartosa történetéről.

Új homokinterakciók a tartosai strandokon. A gyerekek játszhatnak a homokban, az idősebb simek pedig rajzolhatnak a homokba. Két sim együtt rajzolhat szívet a homokba, hogy romantikus pillanatokat töltsenek el egymással.

Különböző kulturális ételeket árusító ételárusok vannak. Több étel lesz ott attól függően, hogy milyen csomagokat telepítettél a játékhoz.

Tartosában sok szép vizuális effekt van, például szentjánosbogarak a vízesés hídjánál éjszaka, és békák ugrálnak a vízben.

Új telektípus

A közelgő frissítéssel érkezhet egy új telektípus. A simjeidnek végre nem a parkban, vagy legrosszabb esetben egy kávézóban kell majd összeházasodniuk. Mostantól lesz egy esküvői helyszín telektípus, ahol megtarthatjuk az esküvőjüket.

SimGuruNinja is megosztotta a hírt a Twitteren, hogy ezzel sokkal könnyebbé válik az esküvői telkek keresése a Galériában.

Új kapcsolat

A jövő heti frissítőcsomaggal egy másik fontos újdonság érkezik: a CAS új kapcsolati kiegészítése. Úgy tűnik, hogy a Sims csapat végre új párkapcsolati lehetőségek hozzáadásával foglalkozik. SimGuruNinja azt elárulta, hogy az alapjáték frissítésével a CAS-ben be lehet majd állítani a vőlegényt.

Játékmenet

Hat új társasági eseményt szervezhetsz a simjeidnek az esküvőhöz kapcsolódóan: eljegyzési vacsora, próbavacsora, Bach-parti, esküvői ceremónia, esküvői fogadás és családi összejövetel. A Bach-parti egy hagyományos utolsó esti buli, ami nem leány- (Bachelorette Party) vagy legénybúcsú (Bachelor Party), hanem egy nemileg semleges parti.

A családi összejövetel esemény célja, hogy összefoglalja bármely kultúra hagyományos ünneplési módját az esküvő előtt. A legtöbb ilyen új társasági eseményt nem mutatták be az élő közvetítésben, csak az esküvői ceremóniát és a fogadást láthattuk. A hat eseményen kívül létezik még egy esemény, a fogadalom megújítása, ami csak a házas simek számára lesz elérhető.

Az esküvői eseményeket számítógépen, telefonon vagy naptáron keresztül lehet létrehozni. A számítógépen és telefonon keresztül történő ütemezése azonnal elindítja az eseményt, de ezek az események előre megtervezhetők a naptár segítségével. Miután kiválasztottad az esküvői esemény részleteit, bármikor visszatérhetsz a naptárba, és szerkesztheted a megadott részleteket. Ez természetesen az esküvő napja előtt is lehetséges!

Amikor esküvőt tervezel, kiválaszthatod az esküvői párt, a tiszteletbeli simet, a szertartásvezetőt, a virágszórót és a gyűrűhordozót. Ezeket a szerepeket az esküvőszervezés menüben választhatod ki, de a simek a játékmeneten keresztül is felkérhetik barátaikat és családtagjaikat, hogy vegyenek részt az esküvőjükön. A jegyespár családtagjai és barátai is megkereshetik a simeket, és megkérdezhetik, hogy benne lehetnek-e az esküvői partiban. Maximum 15 vendéget lehet elhívni.

A hagyományok és tevékenységek az esküvődön teljesen testre szabhatók. Kiválaszthatod, hogy milyen tevékenységekre kerüljön sor az esküvőn, például a torta felvágására, az első csókra stb. Azoknak az esküvői hagyományoknak, amelyek nem illenek a simjeid életmódjához vagy kultúrájához, nem kell az esküvő részévé válniuk. Ez csak rajtad múlik.

Egy teljes lista azokról a tevékenységekről, amelyeket az esküvőn végezhetsz el:

 • Fogadalomcsere / Exchange Vows
 • Beszédek / Have Speeches
 • Tortavágás / Cut Cake
 • Séta az oltárhoz / Walk Down the Aisle
 • Tósztok / Have Toasts
 • Rizsdobás / Throw Rice
 • Buborékfújás / Blow Bubbles
 • Teázás / Tea
 • Első tánc / First Dance
 • Házastársi csók / Spousal Kiss
 • Italok / Drinks
 • Táncolás / Dancing
 • Ünnepi lakoma / Celebration Feast

Az esküvő stílusának kiválasztásakor megtekintheted a kiválasztott torta előnézetét, és kiválaszthatod a vendégek, valamint a jegyespár öltözékét is. A tortát csak a játékmeneten keresztül lehet kiválasztani, de az esküvőszervezés menüben lévő stílus fülén található előnézet segíthet abban, hogy az öltözékeket a torta színtémájához igazítsák. Az öltözéket a menüben lehet kiválasztani, de a simek a Tartosában található interaktív divatbutikban is kiválaszthatják az esküvői ruhájukat.

A simek ugyanott házasodhatnak, ahol korábban is, valamint a csomaggal érkező új esküvői helyszínek bármelyikén. A helyszínt előre is ki lehet választani az eseménytervezési képernyőn keresztül.

Tartosában van egy virágos stand, ahol a simek virágot vásárolhatnak. Itt választhatod ki a simjeid esküvői csokráját is. Az esküvői csokrokat kiveheted a sim eszköztárából, és emlékként kiállíthatod. A virágos standot üzemeltető sim nem él a világban, de ő egy különleges NJK, akit a simek megismerhetnek és információt szerezhetnek tőle.

Tartosában található cukrászdában simjeid megkóstolhatják az esküvői tortamintákat, és kiválaszthatják, milyen tortát szeretnének az esküvőjükre. Kilenc különböző tortaforma létezik, de ezen belül még több stílus és szín is kiválasztható. Van néhány különleges torta az okkult dolgokhoz, például a vámpíroknak szánt plazmatorta.

Az esküvői tortákat a számítógépen keresztül is lehet vásárolni, vagy a simek a Gourmet Cooking jártasság segítségével elkészíthetik saját esküvői tortájukat. Az esküvői tortához esküvői díszítések is választhatók. Olyan sok új tortafeltét van, hogy a kiválasztási menüben szűrőkkel könnyebben megtalálhatók. A tortafeltétekhez feliratokat is hozzá lehet adni, és az esküvő után emléktárgyként megőrizhetők.

Ha az esküvőszervezés túl sok a simjeidnek, a városházára is megszökhetnek.

Az esküvői szertartás alatt a bal felső sarokban megjelenik egy tevékenységlista, amely felsorolja az összes korábban kiválasztott tevékenységet. Ha rájuk mozdulsz, akkor egy eszköztippet kapsz, amely információt ad arról, hogyan kell elvégezni őket.

Amikor az esküvő elkezdődik, megmondhatod a vendégeknek, hogy foglalják el a helyüket, és konkrét simeket küldhetsz az oltárhoz abban a sorrendben, ahogyan szeretnéd, hogy végigsétáljanak az oltár előtt.

Az esküvői vendégek reagálnak a fogadalomcserére. Vannak új animációk, amelyek extra érzelmessé teszik a fogadalmakat. A csókoknak több különböző kimenetele is van: néha a simek csókolózni fognak, és a végén beverik a fejüket.

Ha simeket küldesz felfelé vagy lefelé a folyosón, a simeket különböző irányokba küldöd, ezért győződj meg róla, hogy tudod, merre néz az esküvői folyosó.

A csoportos interakciók segítenek irányítani az esküvő menetét, így biztosíthatod, hogy esküvő vendégei együtt végzik a fontos tevékenységeket, ahelyett, hogy a saját dolgaikkal foglalkoznának.

A házaspárok mostantól együtt vágják fel a tortát egy megfelelő szertartás keretében. A tortavágásnak is különböző kimenetelei vannak.

Vannak új táncstílusok, köztük csoportos és lassú táncok. A felnőttek táncolhatnak a gyerekekkel kézen fogva. A táncon belül is vannak különböző interakciók, amelyeket megtehetsz. Attól függően, hogy a simek milyen kapcsolatban állnak egymással, néhány ilyen kérést visszautasíthatnak.

Két új teáskészlet van, amelyek funkcionálisak! Az egyik angol stílusú, a másik kínai stílusú. Mindegyikhez három minta tartozik. Rengeteg teázási lehetőség van. A simek áztathatják, önthetik és tálalhatják a teát. Ha egy esküvői eseményen teázol, akkor van néhány különleges szertartás, mint például a meghajlás/térdelés, de a tea felszolgálható alkalmi, formális kereteken kívül is.

A simek üzeneteket gyűjthetnek a palackban! Néha halmok bukkannak fel a homokban, és a simed kiáshatja őket, hogy megtalálja a palackba zárt üzeneteket. A palackok között húsz különböző van, amelyekben vicces üzenetek vannak, és az üvegeket mind ki lehet állítani.

CAS

Rengeteg új formális ruha érkezett különböző kultúrákból, mind fehér, piros és más színű mintákkal. A frissítőcsomaggal érkező alapjátékkal megjelent ruhákhoz új mintákat adnak hozzá.

Az esküvői ruhákhoz csokornyakkendőket adhatunk! A nyakláncok alatt vannak. A kisgyermekek több színű ünnepi ruhát, és sok új hajviseletet kaptak, amelyek olyanok, mint a felnőtteknek.

A CAS-ben nem láttunk rendes esküvői fátylat, amit kalapként lehet bármilyen hajra feltenni. Csak a doboz borítóján látható egyetlen fátylat ismerjük, ami a frizurához van csatolva.

Építés és Vásárlás mód

 • Két büféasztal, amelyek ugyanazokat az ételeket kínálják, mint a tartosai ételárusok. Van egy italszökőkút is, amely mindkét büféasztal tetejére felrakható.
 • Az esküvői székek virágos és nem virágos opciókkal rendelkeznek.
 • Új bárpult és polcos bárhátfal
 • Új zongora
 • Három különböző hosszúságú esküvői folyosó. A folyosók négyzet alakú körvonallal rendelkeznek, amely élő módban láthatatlanul megy, és egy szív szimbólummal jelzi, hogy hol van a folyosó kezdete. Vannak dekorációk, amelyeket hozzáadhatsz, hogy díszíthesd a folyosót.
 • Új ólomüveg ablakok, mediterrán ablakok, ajtók és boltívek. Nyitott ablakok üveg nélkül.
 • Új táncparkett
 • Új stílusú szobák
 • Új társalgószékek, amelyek hordozhatóak
 • Hat személyes kerekasztal
 • Öt új esküvői ív és néhány új színű és mintájú alapjáték ív is érkezett. Az új alapjátékkal érkezett ívek mintái ingyenesen érkeznek a frissítőcsomagban.
 • Pergolák és esküvői sátrak, amelyek egymáshoz helyezhetők el, hogy nagyobb és bonyolultabb sátor/fedeles felállásokat hozzanak létre.
 • Új alapjáték esküvői helyszín kerül a galériába

Itt megtekintheted a tegnapi visszajátszás videót.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.