Simpercek

Behind The Sims – Sims 4 Horse Ranch kulisszái mögött

Nemrég megtudtuk, hogy a Sims 4 következő nagy dobásával a simjeink lovagolhatnak a Horse Ranch kiegészítővel, amely július 20-án jelenik meg minden platformon. A tegnapi Behind The Sims élő adás során a lelkes játékosok különleges betekintést nyerhettek a kulisszák mögé, hogy hogyan fejlesztették a lovakat a Sims 4-hez és természetesen néhány vicces korai fejlesztési hibát is bemutattak.

A Maxis hivatalosan is bejelentette a Sims 4 Horse Ranch kiegészítő következő előzetes videóját, amely a játékmenetről fog szólni. Ez a legújabb kiegészítő megjelenése előtt, július 6-án jelenik meg a The Sims Youtube csatornáján.

Kinézet

A Sims 4 nagyon határozott a művészeti stílussal rendelkezik, és a fejlesztők biztosak akartak lenni abban, hogy a lovak jól illeszkednek ehhez a stílushoz. Ezért rengeteg időt töltöttek a lovak művészeti stílusával, és gondoskodtak arról, hogy ugyanazokat a textúrákat kapják, amiről a Sims 4 ismert. Az eredmény az, hogy a gyönyörű, stilizált lovak könnyedén illeszkednek a játék általános megjelenéséhez és hangulatához.

Animációk

Elég nagy kihívás volt egy összetett állatot meganimálni. A lovaknak nagyon egyedi és kecses mozgásuk van, amit az embereknek nem mindig könnyű leképezniük a számítógépen. Négy különböző sebességű járásuk is van: sétálás, ügetés, könnyű vágtázás és nagy vágtázás. A fejlesztőknek gondoskodniuk kellett arról, hogy a lovak mind a négy járásmódot meg tudják tartani, miközben bonyolult manővereket hajtanak végre, mint például a szűk kanyarokban való gördülékeny navigálás.

Ennek érdekében új animációkat hoztak létre a mozgásukhoz, amelyek segítenek megőrizni a lovak zökkenőmentes, kecses mozgását, amelyről a lovak ismertek, függetlenül attól, hogy milyen feladatot hajtanak végre.

Nem a lovak jelentették az egyetlen animációs kihívást. A fejlesztőknek azt is át kellett gondolniuk, hogyan viselkednek a simek a lovon és a lóról leszállva is. A tapasztalatlan lovasok esetlennek és kényelmetlenül fognak kinézni a lovon, a ló pedig reagálni fog a lovasa képzetlenségére. Ha úgy érzik, hogy a lovas nem tudja, mit csinál, akkor megugranak és próbára teszik a lovast. Sok gondolkodást igényelt az is, hogy hogyan viselkednének a lovasok egy lóval a földön, illetve a lóháton vagy más lovakkal. Sok változót kellett figyelembe venni a Sims 4 lovakkal kapcsolatban.

Kutatás

A felnőtt lovak mellett a csikóknak is szükségük volt külön animációkra. Az animátorok sok időt töltöttek azzal, hogy referencia képeket és videókat nézegettek, amelyeken a csikók botorkálnak, és megtanulják, hogyan használják a lábaikat. Biztosak akartak lenni abban, hogy tökéletesen visszaadják az újszülött csikók imbolygását.

A képek és a videók megtekintése azonban nem volt elég ahhoz, hogy megértsék a lovak viselkedésének minden árnyalatát, ezért a fejlesztők többször is ellátogattak egy lovasközpontba. Első kézből látták, hogyan viselkednek a lovak és hogyan lépnek kapcsolatba az emberekkel és más állatokkal, hogy a Sims 4 lovai valóban élethűek tűnjenek a játékban.

A lórajongók már évek óta kérik a lovakat a Sims 4-hez és a csapat nem sajnálta az időt arra, hogy ez a várva várt funkció megfeleljen az elvárásoknak, és a lovaknak megadják ezt a figyelmet a részletekre, amit megérdemelnek.

Ennek része a felelősségteljes lótartásra való nevelés is. Ez a csomag eloszlatja az elavult elképzeléseket a lovak eszközként való használatáról és betörésükről, hogy a lovas akaratának engedelmeskedjenek. A hangsúly a pozitív kiképzési módszereken van, amelyek a lovat partnerként és szeretett társként kezelik.

Hibák

A Sims csapat megosztotta velünk a korai fejlesztés során történt vicces bakikat. Néhány igazán rémisztő első próbálkozást a lovak játékba hozására. Ne feledd, ezek voltak a korai fejlesztési hibák és remélhetőleg a játékban nem fogjuk látni őket.

Egyéb információk

Bár nyilván a lovak állnak a kiegészítő középpontjában, nem ők az egyetlen funkció, ami ebben a csomagban érkezik. A lovak gondozásán és idomításán kívül is rengeteg tennivaló vár rád, például a nektárkészítés, kecskék és birkák gondozása, valamint olyan események szervezése, ahol a szomszéd lakók átjöhetnek, hogy megismerkedjenek az állataiddal.

Viszont azok számára, akik nem tudnak betelni a lovakkal kapcsolatos információkkal, örömmel tudatjuk, hogy a gyerekek is lovagolhatnak, és rengeteg jártasságot építhetsz a lovaddal, például ügyességet, amelyet a hordókerülővel fejleszthetsz.

A CAS-ben több mint harminc fajta közül választhatsz, és rengeteg további testreszabási lehetőség áll rendelkezésünkre.

Ezen kívül feltűntek a jellemvonások is, mikor bemutatták a lovak szőrzetét.

 • Agresszív (Agressive)
 • Bátor (Brave)
 • Dacos (Defiant)
 • Energikus (Energetic)
 • Félénk (Fearful)
 • Szabad lélek (Free Spirit)
 • Barátságos (Friendly)
 • Független (Independent)
 • Intelligens (Intelligent)
 • Érett (Mellow)
 • Törődést igénylő (Needy)

Az alábbi videót megtekintheted a Sims 4 Horse Ranch kiegészítő összefoglalójáról.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments