Simpercek

Sims 4 High School Years kiegészítő – Minden, ami középsuli

Több mint egy hete a The Sims hivatalos Youtube csatornáján egy előzetes videó érkezett egy új kiegészítőről: Sims 4 High School Years címmel érkezik a tizenkettedik kiegészítő. Ez megerősíti azokat a pletykákat, amelyek már egy ideje felröppentek az új csomagról. A megjelenést 2022. július 28-ra jelentették be, és a kiegészítő minden platformon elérhető lesz. Az életre, valamint a tizenévesek fejlődésére fog összpontosítani.

Előrendelői bónuszajándék

A Sims csapat folytatja a Sims 4 kiegészítők előrendelői bónuszainak hagyományát. Az új kiegészítő bejelentésével a csapat elárulta, hogy három különleges tárgyat adnak, hogy még színesebbé és profibbá varázsolják a streamer karrieredet! Az előrendelői bónusz a következő tárgyakat tartalmazza:

 • Horonycső vezeték nélküli hangszóró (Groove Tube Wireless speaker)
 • Gerinc Retikulátor gamerszék (Spine Reticulator Gaming Chair)
 • Háromszög LED panelek (Tri Hard LED Panels)

A Vibráló streamer felszereléssel (Vibing Streamer Gear) alakítsd át hálószobádat játékparadicsommá, streamelő stúdióvá vagy a trendeket befolyásoló platformmá egy új gamerszékkel, vezeték nélküli hangszóróval és LED panelekkel. A Vibráló streamer felszerelés megszerzéséhez meg kell vásárolnod vagy elő kell rendelned a Sims 4 High School Years kiegészítőt szeptember 8-ig. Ez minden, amire egy tini simnek szüksége van ahhoz, hogy streamelővé vagy simfluenszerré váljon.

Az alábbi listában találod meg az összes platformot, ahol ezt megteheted:

Leírás

Középiskolai tapasztalat – Tapasztald meg a középiskola minden hullámvölgyét! Vegyél részt személyesen az órákon, ismerkedj meg a tanáraiddal, lógj az ebédlőben, és még a szekrényedet is kidíszítheted! A legértékesebb pillanataidat talán akkor éled át, amikor iskola után a barátaiddal csavarogsz.

Ikonikus tini pillanatok – Táncold végig az éjszakát a szalagavatón, és ünnepeld az érettségi ünnepséget a családoddal és a barátaiddal (ha lépést tartasz az iskolai feladatokkal). E nagy pillanatok mellett a simek életre szóló barátságokat köthetnek, más tinik randira hívhatják őket, részt vehetnek iskolán kívüli tevékenységekben és csapatokban, és megtapasztalhatják a pubertás hullámvasútját.

Rázd fel a dolgokat – A középiskola az önmegismerés időszaka! Találd meg az önbizalmat, hogy randira hívd a szerelmedet vagy a bátorságot, hogy lógj az óráról (ne hagyd, hogy az igazgató rajtakapjon). A tini simek felfedezhetik saját ízlésüket, és új lehetőségek nyílnak meg előttük a csínytevésre. A csínytevéseknek és a sötétedés utáni kiosonásnak következményei lehetnek, ezért vigyázz, nehogy lebukj!

Fedezd fel a stílusod – Tedd sajátoddá a hálószobádat, tervezz ruhákat a Depop eladók által tervezett ruhákból, és légy Simfluenszer! A tini simek pénzt kereshetnek azzal, hogy ruhákat árulnak, és a Trendi oldalon reklámozzák az általuk tervezett megjelenéseket közvetlenül a hálószobájukból, amely most interaktívabb, mint valaha. Használj laptopot, olvass könyvet az ágyban, vagy akár párnacsatát is vívhatsz!

Új világ

A Sims 4 High School Years kiegészítővel érkező új világ a csomag leleplezésében mutatkozott meg. Az előzetes videóban, valamint képeken látható helyek bizony új világra utalnak, és a világ neve Copperdale.

Megerősítést nyert, hogy a helyszín két nagy és egy kisebb szomszédságra oszlik, ahol a középiskola található. A térkép szerint a város 12 telket fog tartalmazni.

Érdemes megemlíteni a térképen látható telkeket és helyszíneket is. Megfigyelhetjük az alkotók által meghirdetett buboréktea helyet, az iskolát és egy másik épületet, amely közvetlenül mellette található. Az ikonja egy emelvényt ábrázol, ami arra utal, hogy ez az a hely, ahol szalagavatókat és a ballagásokat tartják. Az említetteken kívül Copperdale-ben található még egy könyvtár, egy park és egy bérelhető telek. Azt is meg kell jegyezni, hogy a vidámpark nem egy különálló telek.

Ívelt fal

A Twitteren kiszivárgott egy olyan kép, amelyen egy ívelt falat mutattak építés módban, és azt a kiírást tartalmazta, hogy az ívelt falak érkezését megerősítették a Sims 4-ben. Pár nappal később a Sims csapat is megerősítette, hogy valóban lesznek ívelt falak a játékban. A Hasadra süt a nap (Rise & Shine) tipográfia nem véletlenül ilyen alakban díszeleg, ezzel az ívelt falra akartak utalni.

Ízlések a divat iránt

Már több mint egy éve jelent meg az ízlések funkció, amihez eddig kedvelt és utált színeket, zenéket, tevékenységeket, valamint Dream Home Decorator játékcsomaggal érkezett dekorációkat adtak hozzá. Egy frissítés segítségével a divatra is ki fognak terjedni az ízlések a Sims 4 alapjátékban.

A kiegészítő a Depop, egy zártkörű divatpiaci alkalmazással együttműködésben jött létre. A játék egy használtruha (és buboréktea) helyszín is helyet kap: Chat Fashion. A simek képesek lesznek simoleonokat keresni a kiválasztott ruhák eladásával és a Trendi alkalmazásban való népszerűsítésével, így simfluenszerekké válnak.

A Sims 4 High School Years kiegészítő számára a Sims csapat és a Depop öt kreatív egyéniséggel dolgozott együtt, akik ruhákat készítenek és árulnak a Depopon, a divatpiaci alkalmazáson, hogy új, eredeti játékbeli divatcikkeket tervezzenek, amelyeket a játékosok megvásárolhatnak tinédzser simjeink számára a játék helyi használtruha boltban és boba törzshelyén, a ThriftTeában. A simek feldobhatják kedvencüket, hogy növeljék a ruhadarab értékét.

Az új környezetet Monica Ahanonu freskója fogja díszíteni, amelyet a The Sims és a Depop kollaboránsa ihletett.

Testszőrzet

Az előzetes videóban feltűnt a borotválkozás, de ha jobban megfigyeljük a simek testrészeit, láthatjuk a testszőrzetet a mellkason, a karon és a lábon is. Szintén ingyenes alapjáték frissítéssel fog bekerülni a testszőrzet a játékba. Viszont azok számára, akik rendelkeznek a High School Years kiegészítővel, a simek képesek lesznek ápolni és trimmelni a testszőrzetük természetes növekedését az idő múlásával, megünnepelve ezzel a pubertáson való átmenetet.

Csínytevések

Lesz egy csínytevésekből álló rendszer, amely hatással lesz a csínytevő képességekre. Új interakciók is érkeznek, például együtt ülnek keresztbe tett lábakkal az ágyon vagy párnacsatát vívnak. A simek képesek lesznek kimászni az ablakon, és kiosonni a házból a rácson keresztül.

Infómorzsák

 • A simek reggelizhetnek a büfében.
 • Heti tesztek lesznek.
 • Talajon is képesek olvasni.
 • Az iskola vezetősége a szünetekben járőrözik a folyosókon.
 • A tanórán kívüli tevékenységek közé tartozik a foci, a pompomlányok/pompomfiúk, a sakk és a számítógépes klub.
 • Lesznek tudományos fesztiválok.
 • A tini simek csatlakozhatnak egy klubhoz, foci- vagy szurkolócsapathoz, gyakorolhatják a kapcsolódó jártasságokat és részt vehetnek versenyeken.
 • Lesz egy úgynevezett tinédzser szerelem időszaka.
 • A Plumbite móló (Plumbite Pier) negyedben egy vidámparkot alakítanak ki kísértetházzal, szerelem alagútjával, óriáskerékkel és fotófülkével.
 • Lesz egy bál és diplomaosztó ünnepség.
 • Egy sim elmehet egyedül a bálba, meghívhat valakit, vagy akár barátaival is érkezhet.
 • Lehetőség lesz meghívókat készíteni és kiosztani az iskolai bálra, ruhákat választani, a barátokkal együtt készülni és szavazni a bálkirályra és bálkirálynőre.
 • A játékosok megtervezhetik a táncukat, a zenét, a harapnivalókat és egyebeket is.
 • Felkészülhet a diplomaosztó a vendégek meghívásával, a ruhák kiválasztásával és a barátok és a tanárok számára készített ajándékokkal.
 • Minden döntés, amit a simed a középiskola alatt hoz, hatással lesz a diplomaosztó ceremóniára.
 • A simek kiválaszthatják, hogy részt vesznek-e az ünnepségen, de nem kapnak meghívást a diplomaosztó ünnepségre, ha a jegyeik nem elég jók.

Élő közvetítés

Ha izgatottan várod az új kiegészítőt, a megjelenés előtt magyar idő szerint július 15-én 20 órától megtekintheted majd az élő közvetítés videót, amely a középiskola és egyéb újdonságok bemutatásáról fog szólni.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.

Feliratkozás
Visszajelzés
0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments