Simpercek

Sims 4 Frissítőcsomag – Testreszabható névmások elérhetők a CAS-ben (2022. május 24.)

Tavaly számtalan hírt adtunk a testreszabható névmás funkcióról, amely ezen a napon jelent meg. A CAS-ben testreszabhatod a simjeid névmását, ha a játék nyelve angolra van állítva. A Sims csapat pár gondolatot írt az új funkcióról, ezen kívül pedig két javítást hajtottak végre az alapjátékban, valamint a Get Together kiegészítőben is.

Ha meg akarod változtatni a simed névmását, egyszerűen kattints a “Hello, a nevem…” (“Hello, my name is…”) fülre a plumbob ikon mellett. Ekkor megjelenik az “Egyéni névmások” (“Custom Pronouns”) legördülő menü, ahol választhatsz a They/Them, She/Her, He/Him és az egyéni névmások közül.

Ha az egyéni névmások használatát választottad, akkor a funkció automatikusan megváltoztatja a simre való hivatkozáskor megjelenő névmásokat, hogy azok megfeleljenek az általad kiválasztott névmásoknak. Bár a funkciót teljes mértékben teszteltek, előfordulhatnak olyan esetek, amikor a névmások helytelen ragozása vagy a hozzárendelt nem alapértelmezett névmása megjelenhet az angol nyelvtan bonyolultsága miatt. Idővel javítani fogják a funkciót.

Kezdetben a testreszabható névmások funkció csak az angol nyelven lesz elérhető, azonban idővel mind a 18 nyelvben tervezik a funkció bevezetését. Az induláskor az egyéni névmások feltölthetők a Galériába, de csak angol nyelven használhatók.

A funkció ezen első iterációjánál a névmásokra összepontosítottak. Bár a névmások nagyon fontos szerepet játszanak a Sims 4 nagyobb befogadásában, tisztában vannak vele, hogy a testreszabható névmások nem teszik a játékot 100 százalékosan nemsemlegessé. A játékban továbbra is találkozhattok majd nemi alapú kifejezésekkel, mint például anya, apa, rendőr, rendőrnő stb.

A Sims 4 nemi semlegességének fokozása egy folyamatos tanulási és fejlesztési folyamat számukra, és ezt a funkciót idővel tovább fogják frissíteni. Egyelőre remélik, hogy az a lehetőség, hogy kiválaszthatod a simjeid számára az általad preferált és egyéni névmásokat, barátságosabbá és kedvesebbé teszi a játékot.

A javításokról bővebben itt olvashattok. A frissítés előtt ajánlott biztonsági másolatot készíteni az egyedi tartalmas mappáról és az elavult modokat is érdemes kivennünk a stabil játék érdekében. A napokban kövessétek a modok gyártóoldalán a játék kompatibilitásáról szóló híreket. Erősen ajánlott törölni a gyorsítótárat a frissítés után. Ha rendellenesen működik a játék a frissítés után, tekintsétek meg a hibaelhárító tippünket a probléma megoldására!

Verzió: PC: 1.88.213.1030 / Mac: 1.88.213.1230

Konzol verzió: 1.59

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.