Simpercek

Sims 4 – Forgatókönyves kisokos

A Sims csapat egy hete nyilvánosságra hozta az új funkciót, a forgatókönyveket, most pedig nemrég kaptunk egy frissítést a játékhoz PC-n, Macen és konzolokon, amelybe két forgatókönyv került: Pénzkeresés és Szerelemkeresés egy szakítás után. A legutóbbi Sims 4 frissítés játékfájljaiban azonban három forgatókönyv van elrejtve, amelyeket a Sims csapat szerint a következő hetekben feloldanak.

A Sims csapat nem határozta meg a pontos dátumokat, hogy mikor kezdődnek ezek a forgatókönyvek, de SimGuruDick megosztott velünk egy tweetet, hogy a Túl sok tipegő (Too Many Toddlers) forgatókönyv már elindult és nem három napig tart, hanem két hétre hosszabbodik. Tehát november 17-én magyar idő szerint 18 óráig tarthat.

Túl sok tipegő (Too Many Toddlers)

Vajon egy túlterhelt sim kitalálja, hogyan adjon meg egy csomó tipegőnek minden figyelmet és gondoskodást, amire a boldogulásukhoz szükségük van?

Túlélés az ünnepeken (Surviving the Holidays)

Két sim, akik gyűlölik egymást, együtt élnek egy bonyolult háttértörténet miatt, amelyben néhány gnóm és ingatlancsalás szerepel, és mindketten túl makacsok ahhoz, hogy elköltözzenek. Az ünnepek szellemében vajon megtalálják a módját, hogy rendbe hozzák a nézeteltéréseiket, vagy elviselhetőbbé tegyék a helyzetet, hogy átvészeljék az ünnepeket?

A simek ellenségként kezdik a forgatókönyvet, haraggal neheztelnek egymásra.

Tökéletesen sokoldalú (Perfectly Well Rounded)

Néhány sim rendkívül lenyűgöző: számos témában szakértőnek számítanak, mások kedvelik őket, és bátran követik az álmaikat. Nem könnyű ennyire sokoldalúnak lenni, de érdemes ezt az utat követni.

Forgatókönyvek – A játék új módja

Mik azok a forgatókönyvek?

A forgatókönyvek a játékon belüli, célon alapuló történetek, ahol a játékos döntései befolyásolják a végeredményt. A forgatókönyveknek sokféle kimenetele van, és sokféle módon lehet elérni ezeket a kimeneteleket. Így van, egy forgatókönyv befejezésének több módja is van, akárcsak a való életben! Soha nem tudhatod, hogyan fog alakulni a történet. Az, hogy hogyan jutsz el oda, csak rajtad múlik!

Két forgatókönyv élőben november 2-án

November 2-től két forgatókönyvvel játszhatsz: Pénzkeresés és Szerelemkeresés egy szakítás után. A forgatókönyvek első csoportja kihívást jelent, és a Challenge Scenarios (Kihívásos forgatókönyvek) nevet viseli.

A Pénzkeresés például olyan helyzetbe hozza a simedet, amikor nulla simoleon van a bankszámláján. A forgatókönyv teljesítéséhez egymillió simoleont kell elérnie. Hogy hogyan jutsz el odáig, az már csak rajtad múlik! Választhatod a nemes utat, és kemény munkával és odaadással küzdheted fel magad, vagy lehetsz kreatív, és más módon is elérheted az egymillió simoleont… 😉

Hogyan lehet hozzáférni és játszani?

Azok a játékosok, akik november 2-án letöltik a frissítőcsomagot, hozzáférhetnek a vadonatúj forgatókönyvek funkcióhoz. A jelenleg elérhető forgatókönyveket a főmenüben érheted el az alábbi egyszerű lépéseket követve:

  1. Kattints az New Scenario (Új forgatókönyv) gombra a főmenüben!
  2. Válaszd ki azt a forgatókönyvet, amelyiket ki szeretnéd próbálni.
  3. Miután kiválasztottad a forgatókönyvet, válaszd ki, hogy új mentést szeretnél indítani, vagy egy meglévő mentést szeretnél használni.
    Megjegyzés: Jelenleg egy forgatókönyv csak új háztartásban indítható. Dolgoznak azon, hogy egy jövőbeli frissítéssel a már meglévő háztartásokat is be lehessen vonni a forgatókönyvekbe!
  4. Ha már a CAS-ben vagy, hozd létre a háztartást, ügyelj arra, hogy minden követelményt teljesíts.
  5. Ezután válaszd ki a világot és a telket. Ne feledd, hogy ha a Pénzkeresés (Making Money) játékot választottad, akkor a háztartási tőkéd 0-ra lesz állítva, amint elkezded. Így elég nagy kihívás elé nézhetsz, ha úgy döntesz, hogy egy buldózerrel vagy bútorozatlan telekkel kezdesz.
  6. Lépj be az élő módba, és élvezd a játékot!

További forgatókönyvek következnek

A buli csak most kezdődik! További forgatókönyvek érkeznek különböző témákkal és különböző stílusokkal. Idővel új forgatókönyvek fognak megjelenni a főmenüben. Egyes forgatókönyvek hosszú ideig, míg mások korlátozott ideig lesznek elérhetők. Legyetek tehát résen!

Forgatókönyvek GYIK

Honnan merítettetek ihletet a forgatókönyvekhez?
Érdekelt bennünket, hogy új játéklehetőségeket teremtsünk a simmerek számára, és ebből született meg a Forgatókönyvek funkció. Az első adaghoz a hatalmas közösségünkre néztünk, hogy lássuk, hogyan inspiráltok másokat, így a kihívások koncepciójára támaszkodtunk.

Használhatok egy meglévő háztartást a forgatókönyvek lejátszásához?
Jelenleg csak új háztartáshoz tudsz forgatókönyveket hozzáadni. Azon dolgozunk, hogy ezt a jövőben a meglévő háztartásokra is kiterjesszük, maradjatok velünk a további frissítésekért.

Lesznek további forgatókönyvek a jövőben?
Igen! Idővel további forgatókönyvek, a meglévő forgatókönyvek új változatai és új funkciók kerülnek hozzáadásra.

Hány lehetséges kimenetele van egy forgatókönyvnek?
Egy forgatókönyv többféleképpen is véget érhet. A főmenüben található egyes forgatókönyvek leírásában felsoroltunk néhány lehetséges végkifejletet, de vannak olyanok is, amelyek nincsenek felsorolva.

Folytathatom a játékot a forgatókönyv mentési fájljával?
Igen! Folytathatod a játékot a mentett fájloddal és a háztartással, amellyel a forgatókönyv befejezésén dolgoztál.

Ha ház nélküli telket választasz, a simednek akkor is 0 simoleonja lesz?
Igen! A Pénzkeresésben, ha szeretnéd, ház nélkül is sokat tudsz kezdeni. Ez lenne az egyik módja annak, hogy egy nehezebb forgatókönyvet hozz létre, ha szeretnél.

A kihívások időzítve vannak?
A játék közben nyomon követjük a simidőt, így láthatod, mennyi simidő telt el a kezdés és a végeredmény között, azonban nincs időlimit, ha már elkezdted a forgatókönyvet. Lesznek olyan forgatókönyvek, amelyek csak korlátozott ideig állnak rendelkezésre. Amíg a korlátozott időtartam lejárta előtt elkezdted a forgatókönyvet, addig végigjátszhatod a forgatókönyvet.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.