Simpercek

Sims 4 – Forgatókönyvek a láthatáron

A keddi napon lezajlott a hivatalos Inside Maxis élő közvetítés, amelyben a Sims csapat felfedte a Sims 4-hez érkező vadonatúj funkciót, a forgatókönyveket. Ez a funkció lehetővé teszi majd, hogy a játékosok egy új játékot kezdjenek a Sims 4-ben egy hivatalos, előre elkészített forgatókönyvvel.

Mik azok a forgatókönyvek? SimGuruDuck szerint a Maxis különböző szituációkat kínál majd a játékosoknak, amelyekben különböző végeredmények születhetnek. Azonban a különböző forgatókönyvek különböző kimenetelűek lesznek, és a játékosokon múlik majd, hogy kitalálják, hogyan akarják elérni ezeket az eredményeket. Egynél több módja lesz egy forgatókönyv teljesítésének.

A Sims 4 jövő heti frissítésében csak két forgatókönyv lesz, a Pénzkeresés (Making Money) és a Szerelemkeresés egy szakítás után (Finding Love After a Breakup).

Minden egyes kihívásszerű forgatókönyvnek saját szabályai és előre elkészített feltételei vannak, amelyeket a háztartásodra szabtak. Az egyszerű Pénzkeresés forgatókönyv esetében nulla simoleonnal kezdesz egy általad választott telken, és egy millió simoleonig kell majd felküzdeniük magukat. Az, hogy hogyan éred el a célt, rajtad múlik, tehát választhatsz, hogy kemény munkával vagy csalás úton szerzed a pénzt.

A játékban a forgatókönyvek aktiválásához ki kell választanod az Új forgatókönyv (New Scenario) gombot, amely a játék elindítása után a kezdőképernyőn jelenik meg. Onnan a játékban található összes forgatókönyv megjelenik, és a View gombra kattintva többet is megtudhatsz róluk.

Az információs panel részletezi a leírást, a lépéseket, a követelményeket és a forgatókönyv végrehajtásával kapcsolatos minden egyéb részletet. Egyes forgatókönyveknél nem jelennek meg konkrét követelmények, és egyes lehetséges eredmények elrejtve lehetnek, és nem szerepelnek a listában. Kiválaszthatjuk, hogy ezt a funkciót egy új mentésnél vagy egy meglévő mentésnél szeretnél használni. SimGuruDuck azonban megjegyezte, hogy a funkció jövő heti indulásakor csak egy vadonatúj háztartásból lehet majd új forgatókönyvet indítani. Ezt a funkciót a jövőbeni frissítésekkel tovább fogják frissíteni.

Ha új mentéssel indítasz egy forgatókönyvet, azonnal a Simszerkesztőbe kerülsz. Onnan a szokásos módon létrehozhatsz egy háztartást, és ellenőrizheted a jobb felső sarokban található új felhasználói felület panelen, hogy van-e bármilyen követelmény. A Pénzkeresés forgatókönyvnek nincsenek követelményei, de SimGuruDuck megjegyezte, hogy más forgatókönyveknél lehet, hogy két felnőtt sim, három gyerek stb. szükséges. Az új felhasználói felület panel tájékoztat, ha teljesítetted a játék folytatásához szükséges követelményeket.

Amint befejezted a Simszerkesztőt, beköltözhetsz egy szomszédságba. Lehetőséged lesz választani bútorozott, bútorozatlan és lebuldózerezett telek között, így a választásod itt fontos lesz a forgatókönyvedtől függően. Az élő közvetítésben betekintést nyerhettünk abba, hogy a simguruk bemutattak a Pénzkeresés forgatókönyvet, amely egy simet nulla pénzzel indít. Fontos, hogy a simnek legyen egy berendezett otthona.

Az élő módban néhány értesítés és felugró ablak fog köszönteni, amelyek egy kicsit tájékoztatnak a kihívásról, amelyen játszani fogsz. Ha befejeztél egy forgatókönyvet, és elérted a rendelkezésre álló eredmények egyikét, elégedettségi pontokkal jutalmaznak. A pontokat ezután az életcélok (Aspirations) panelen található Jutalomboltban (Rewards Store) vásárolható tárgyakra használhatod fel.

Ez még csak az első kör a Sims csapat által kiadott forgatókönyvek közül, és a jövőben még sok másra is számíthatunk. Lesznek limitált idejű forgatókönyvek is a játékban. SimGuruDuck elárulta, hogy hamarosan ezek a korlátozott idejű forgatókönyvek is megjelennek a Sims 4-ben nem sokkal a funkció megjelenése után:

  • Túl sok tipegő (Too many toddlers)
  • Tökéletesen sokoldalú (Perfectly Well-Rounded)

Az alábbi élő közvetítés videóban (10. perctől kezdődik) megnézheted a forgatókönyvek funkció működését.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.