Simpercek

Sims 4 Cottage Living – Ugorjunk, mint a nyuszik, az infó üregébe

A simmerek már régóta kértek egy olyan kiegészítőt a Sims 4-hez, ami tartalmazza a gazdálkodást és most megkapják! A Sims 4 Cottage Living a minap mutatkozott be, a gyönyörű tájtól kezdve a különböző új állatokig sok minden vonul fel, valamint egy Henford-on-Bagley nevű új világ kerül a játékba, ahol a simmerek megtapasztalhatják a tökéletes vidéki életet a simjeikkel. A hírhedt Crumplebottom család is visszatér Henford-on-Bagley-ben, úgyhogy készüljetek fel a simjeitekkel!

A Sims csapat kiadta a Sims 4 Cottage Living kiegészítő hivatalos leírását és főbb jellemzőit.

Élvezd a Sims 4 Cottage Living kiegészítő vidéki báját az állatbarátokkal, a kerttől az asztalig tartó ételekkel és a szoros közösséggel. Otthon főzz a családdal a legfrissebb alapanyagokból. Fedezd fel az erdőt, hogy összebarátkozhass az erdei teremtményekkel vagy keress élelmet, vagy menj a városba, hogy találkozz a helyiekkel. Akár egy tehenet is ölelgethetnek a simek, vagy csirkékkel barátkozhatnak (vagy ellenségeskedhetnek), de a legnagyobb zöldségeket is termeszthetik. A vidék bővelkedik új élményekben és a körülöttük lévő világgal való kapcsolatteremtés módjaiban.

Gnómos exkluzívok – Mindannyian a törpékről beszélünk. Olyannyira, hogy sikerült becsempészni őket a játékba a korai vásárlóknak. Élvezd a huncutságot szeptember 2-ig! Tekerd körbe a várost a Tájképi ingázó kerékpárral (Scenic Commuting Bicycle), tegyél egy nyilatkozatot az “Előre” A kalandvágyó gnóm (“Onward” The Adventurous Gnome) szoborral és örvendeztesd meg a telkedet a Szederfa Ragyogó Fájával (Bramblewood’s DeLIGHTful Tree). (Ne aggódj a törzsben lévő aprócska ajtó miatt! Semmi gond, ígérjük!)

Nevelj állatokat, vagy barátkozz velük – A házi tehén friss (ízesített!) tejet biztosít mindenki számára, míg a csirkék tojást tojnak a ketrecükben. Gyűjts lámagyapjút a kézművességhez, de óvakodj a pimasz rókáktól – a bosszantó jószágok imádják a tojásokat. Az erdőben tartsd szemmel a vadon élő állatokat, például a nyulakat és a madarakat, hogy elnyerd a bizalmukat és alkalmanként ajándékokat kapj tőlük – vagy segítséget a kertben.

Élj a földből – Tedd szórakoztatóvá a főzést és a kertészkedést az egész család számára. Az új receptek és a telekkihívások minden egyes ételhez friss alapanyagokat igényelnek. Akár a simek saját maguk termesztik azokat, akár a falusi piacra járnak, akár a vadonban gyűjtögetnek, a friss a legjobb! Készen állsz a kihívásra? Próbálj meg túlméretezett terményeket termeszteni, hogy részt vehess a finchwicki vásáron megrendezett versenyen.

Öleld magadhoz a falusi életet – Henford-on-Bagley egy hangulatos falu, ahol mindenki ismer mindenkit. Csomagolj be egy piknikkosarat és egy keresztszemes karikát. Menj el az A gnóm karjai kocsmába (The Gnome’s Arms pub), hogy egy hosszú nap után a helyiekkel lazíts. Szerezz egyedi ajándékokat és ismerd meg a város történetét a szomszédoktól vagy vegyél részt a finchwicki vásáron, hogy megmutasd a legértékesebb tehenet vagy csirkét.

Bónusz ajándékok

Elég régen volt már, hogy a Sims csapat korlátozott ajánlatot tett a kiegészítő előrendelői számára. Pontosabban a Sims 3 Előre a jövőbe kiegészítő megjelenése óta nem volt semmilyen exkluzív előrendelési ajánlat.

A Sims 4 Cottage Living kiegészítő azonban megtörte ezt a láncot. A The Sims bejelentette, hogy ha szeptember 2-ig megvásárolod a Sims 4 Cottage Living kiegészítőt, akkor INGYENESEN megkapod a következő, Gnóm az úton (Gnome ont he Go) nevű tárgykészletet:

 • Örvendeztesd meg a telket a Szederfa Ragyogó Fájával (Bramblewood’s DeLIGHTful Tree)
 • Tegyél egy nyilatkozatot az “Előre” A kalandvágyó gnóm (“Onward” The Adventurous Gnome) szoborral
 • Tekerd körbe a várost a Tájképi ingázó kerékpárral (Scenic Commuting Bicycle)

Ezek a vásárlási exkluzív tartalmak MINDENKIRE érvényesek, akik szeptember 2-ig megvásárolják a Sims 4 Cottage Living kiegészítőt az Origin, Steam, Microsoft vagy PlayStation Store áruházakban!

Mi a helyzet a lóval?

Az egyik simmer kérdezte SimGuruRomeótól a Twitteren, hogy miért nem szerepelnek a lovak ebben a csomagban. A simguru olyan választ adott, hogy ezeket a lovakat olyan minőségű és mélységű játékmenettel kell elkészíteni, amilyet azok megérdemelnek, tehát nagy feladat lenne lefejleszteni. Úgy érezték, hogy nem képezik feltétlen a gazdálkodó élet élmény alapját, ezért inkább a Cottage Living kiegészítőben szereplő állatokra koncentráltak. Továbbra is meghallgatják a véleményeinket arról, hogy mit szeretnének látni a jövőbeli kiadásokban, hogy ezzel tovább bővítsék a Sims 4-et.

Visszatér a tóeszköz

Néhány évvel később megkaptuk a terepformázó eszközt. Az új kiegészítő előzetes videójában a Sims csapat mindent beleadott, hogy bemutassa az új funkciókat. Ha jobban megnézzük az alábbi képeket a videóból, akkor észrevehetünk valami fontosat: egy tó! Úgy tűnik, hogy nem akármilyen tárgy típusú tavacskákat kaptuk már a játékban. A talajba mélyen belevájt terepformázással most végre kialakíthatók a tavak.

Egy másik simmer szintén kérdést intézett SimGuruRomeo felé, hogy az előzetes videóban látott tavakban tudnak-e úszni a simek. Szerettek volna a játékosoknak minél nagyobb rugalmasságot biztosítani a tavak kinézetének és formájának testre szabásában. Emiatt a simek nem fognak tudni úszni bennük. Ugyanakkor szerettek volna biztosítani bennünket, hogy a tavakhoz szórakoztató játékmenet társul majd. A simek csobbanhatnak a tó szélén, kifoghatják a tóba telepített halakat, valamint új tárgyakkal díszíthetik a tavat.

A terepformázó eszközzel együtt fog működni, amellyel kiásod a kívánt lyukat, majd a különálló víz eszközzel feltöltöd a lyukat a kívánt magasságig. A tavak télen meg fognak fagyni, de azokon a simek nem tudnak majd korcsolyázni, mint ahogy az úszás sem fog működni. A tóeszköz az ingyenes frissítőcsomaggal érkezik az alapjátékhoz, mielőtt megjelenik az új kiegészítő.

Beindul a kirakodóvásár

Ha valaha játszottál a Sims 2-vel, akkor ismered azt az érzést, amikor a simed tárva nyitott hűtő előtt értetlenkedve nézi az üres polcokat és neked kell feltöltened az üres hűtőszekrényt. A telefonon keresztül rendelhettél tetszés szerinti mennyiségű élelmet, és ezt követően pár órával később már ott állt a küszöböd előtt az élelmiszerszállító szolgálat egy futárral és egy élelemmel teli kosárral.

A Sims 3-ban volt egy nyúljáratos élelmiszerbolt, ahol friss alapanyagokat lehetett vásárolni a főzéshez. Ez azonban inkább egy opcionális funkció volt és bármikor megvehetted a hiányzó hozzávalókat, amikor a simed főzni akart, de nem volt meg a szükséges mennyiség.

A Sims 4-ben vajon az élelmiszerboltok fogalmát teljesen elfelejtették? Nos, egészen a mai napig!

A Sims 4 Cottage Living hivatalos blogbejegyzésében a Sims csapat felfedte az új telekkihívás (Lot Challenge) funkciót. Eddig nem sokat osztottak meg arról, hogy pontosan mi ez. Bár néhány információt megosztottak az új Egyszerű Élet Telekkihívásról (Simple Living Lot Challenge), ami új kirakodóvásáros játékmenettel jár.

Az Egyszerű élet telekkihívás (Simple Living Lot Challenge) olcsóbbá teszi a főzést, de azt is jelenti, hogy a receptek teljes mértékben attól függnek, hogy mi van az eszköztáradban. Kutass a közeli erdőben gombákért és bogyókért, kérj kölcsön egy kis tejet és tojást az állataidtól és tartsd tele a kertedet. Hiányzik valami? Adj le rendelést a helyi kirakodóvásárban és az összes hozzávalót házhoz szállítják neked. (Ne felejts el borravalót adni a kiszállítóknak!)

Az új élelmiszerbeszerzések mellett a csapat beszélt egy kicsit a saját kirakodóvásár működtetéséről, sőt, még arról is, hogy csokoládés tejet is rendelhetsz a kirakodóvásárból.

Lelkizz egyet Henford módra az A gnóm karjai (The Gnome’s Arms) kocsmárosával vagy a kirakodóvásárt üzemeltető simmel, és hallgass meg néhány vad történetet és pletykát.

A csokoládés tejhez csokoládébogyókat kell találnod a természetben vagy hozzá kell adnod a kirakodóvásár rendeléséhez.

Sok mindent felfedezhetünk a Telekkihívás és az élelmiszerbeszerzés megrendelésével kapcsolatban, de jó tudni, hogy a Sims 4-ben is megkapjuk a realisztikus rétegét.

Reszkessetek, turbékolók!

Na, melyik ikonikus karakter tér vissza a Sims 4-be? Hát Mrs. Crumplebottom, a táskával való püfölés királynője! Ha emlékszünk a képeslapra, mielőtt bejelentették a közelgő kiegészítőt, a szöveg végén ezt az aláírást láttuk: A & A Crumplebottom. A blogbejegyzésből sikerült kideríteni, hogy a képeslapot Agatha Crumplebottom írta és az unokatestvérét Agnesnek hívják, aki szintén Henford-on-Bagley-ben él. Az alábbi képen Agatha látható a háttérben a kerti standjánál.

SimGuruRomeo a Twitteren rengeteg kérdésre válaszolt az újonnan Sims 4 Cottage Living kiegészítő kapcsán. Felsoroljuk az összes fontos információt, amit twitteres kérdezz-felelek során kaptunk, beleértve az új tudnivalókat a Sim létrehozása, az állatok, a játékmenet és a világ témakörében.

CAS

 • Új hajak és ruhák érkeznek minden korosztály számára.
 • A férfi ruházat szélesebb választékát adják hozzá a korábbi csomagokhoz képest.
 • Új jellemvonás: Állatrajongó (Animal Enthusiast).
 • Új ízlések kerülhetnek a játékba.

Állatok

 • A tehenek, lámák és csirkék nem foglalnak el háztartási helyet. Elhelyezhetsz egy állatistállót és vásárolhatsz tehenet vagy lámát az istállóba. Emellett csirkeketrecet is vásárolhatsz, abban pedig legfeljebb nyolc csirkét tarthatsz.
 • A simek énekesmadarakkal énekelhetnek, mint egy Disney hercegnő. A simek megnyírhatják a lámákat, megfejthetik a teheneket és tojást gyűjthetnek a csirkéktől.
 • Csak a csirkéket fogod tudni tenyészteni.
 • A csirkék tudnak kiscsibéket nevelni, ha van egy kakas és egy tyúk az ólban.
 • A tojások a tyúkólból begyűjthetők és felhasználhatók élelemként vagy eladhatók.
 • A csirkék viselhetnek ruhákat.
 • Nyuszik és madarak a vadonban találhatók. Ahogy összebarátkozol az aranyos teremtményekkel, vásárolhatsz egy nyuszi- vagy madárotthont a telkedre, hogy gyakrabban felbukkanjanak. A kertben is segíthetnek. Ezek az állatok szintén nem foglalnak helyet a háztartásodban.
 • A nyulakkal kapcsolatot építhetsz és nevet adhatsz nekik, így sokat fognak lógni a telked körül. Majdnem olyan, mintha háziállatként tartanád őket anélkül, hogy ketrecbe kellene őket zárnod. Szabad lelkek.
 • Ha egyszer összebarátkoztál velük, bármelyik telken elhelyezheted az otthonukat, de kezdetben csak az új világban találod meg őket.
 • Az állatok idővel elpusztulnak öregségben, de van mód arra, hogy örökké életben tartsd őket, ha úgy döntesz.
 • Nevet adhatsz az állatoknak.
 • Hamarosan sokkal több információ lesz az állatok ruházata felől, de az állatok nem fogják ezt (a ruhájuk kiválasztását) önállóan csinálni. Láttál már nyulat saját pulóvert kötni?
 • Ebben a csomagban az összes vadállat kapcsolatban lesz a simjeiddel egy vadonatúj ajándékozási rendszeren keresztül.
 • Az új, valódi vadrókákat nem tudod hozzáadni a háztartásodhoz, mint a Cats & Dogs kiegészítőben.
 • Valójában teljesen új animációkat készítettek a rókáknak. A telkeden fognak ólálkodni és még inkább rókaszerűen fognak viselkedni. A csirkeólba is be fognak jutni.
 • A tehenek és a lámák az óljuk közelében maradnak, de van egy nagy területük, ahol kóborolhatnak.
 • Minden istállóban egyetlen tehén vagy láma kap helyet. De szándékosan nem építettek kerítést az ólak köré, így egy pár ólat egy elkerített területen, egymás mellé helyezhetsz és egy mini tehénlegelőt alakíthatsz ki, ha szeretnéd. Egynél több ólat is elhelyezhetsz egy telken.
 • A teheneket különleges ételekkel etetheted, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy megváltoztassák a színüket és ízesített tejet adjanak. A hangulat is lehetővé teheti a színváltozásokat.
 • A lámák színét is meg lehet változtatni.
 • A lámák képesek lehetnek egy kicsit rosszalkodni – köpködni és nyírógépet elvenni a simektől.
 • A lámagyapjúból készült anyagok kötésének simoleon költségei csökkennek.
 • A nyuszik nem háziállatok, amelyeket etetned és folyamatosan gondoznod kell.
 • Ezek a nyuszik önellátók. Elhelyezheted az otthonukat a telkeden, feltéve, hogy elengedő kapcsolatod van velük. Úgy jönnek és mennek, ahogyan nekik tetszik.

Játékmenet

 • A konzervkészítést tulajdonképpen a Főzés jártassághoz kötötték, de a csomagban egy új jártasság is érkezik. További információ hamarosan érkezik.
 • Képes leszel összecsomagolni a piknikkosarad és elhozni Henford-on-Bagley néhány igazán meseszép helyszínére. Miután egy asztalra helyezted, a kosárból egyetlen interakcióval fel tudod majd állítani a pikniket.
 • A piknikkosarat a simek eszköztárába teheted és bármelyik asztalon és bármelyik világban élvezheted a pikniket.
 • A csomaghoz egy maréknyi új receptet adtak hozzá, hogy illeszkedjenek a vidéki témához, például tejes kenyér, Wellington bélszín, Yorkshire puding. Hozzáadták azt a képességet, hogy egy csapat simmel együtt tudj főzni. Így a gyerekek nem egyedül fognak főzni, hanem segíthetnek a szüleiknek, hogy ez egy családi tevékenység legyen.
 • Néhány további dolgot is hozzáadtak a gyerekekhez. További információk hamarosan érkeznek.
 • Létrehoztak egy új telekkihívás rendszert, erről hamarosan több információ lesz. Az új világ összes telke „Vad róka” kihívás engedélyezésével fog indulni. Ha nem akarod, hogy a rókák zaklassanak, akkor ki tudod majd kapcsolni ezt a kihívást, de ki ne szeretne egy aranyos, ölelgetnivaló rókával lógni?
 • A kiegészítő az eddigi szokásoktól eltérően nem tartalmaz új karriert, de a simek meg tudnak élni az állatok neveléséből és gondozásából, valamint az új óriás terményekből. Van egy rendszer, amiről hamarosan beszélni fognak, és amit falusi megbízásoknak hívnak.
 • Új esemény érkezik: finchwicki vásár. A simek bármelyik túlméretezett terményüket, pitéjüket vagy akár csirkéjüket is benevezhetik a versenyekre, ahol díjakat nyerhetnek.
 • Új termények: gomba, padlizsán, sütőtök, görögdinnye, saláta
 • A simek kimehetnek az erdőbe, hogy új növényeket gyűjtsenek, például csokibogyót.
 • A helyieknek rengeteg tennivalója lesz a simjeiddel.
 • Marhahúst, csirkét és egyéb alapanyagokat vásárolhatsz majd a város helyi boltjában vagy rendelhetsz az új élelmiszerszállítási szolgáltatáson keresztül.
 • Visszatér Mrs. Crumplebottom, aki még mindig kiüti belőled a romantikát a táskájával, mint a régi szép időkben.
 • Akik csalódottak voltak, hogy a Nifty Knitting cuccok nem tartalmaz más textil kézműves foglalkozásokat, mint például a keresztszemes hímzést, azok most örülhetnek. A gyerekek még hímzéssel is foglalkozhatnak. Csak vigyázz, nehogy megszúrják az ujjukat, mint ez a gyerek az előzetes videóban.
 • Új jártasság: Hímzés (Embroidery)
 • Lesz egy új halálnem és egy új etyepetyezési helylehetőség.

Világ

 • Henford-on-Bagley három városrésszel rendelkezik és a városrészek mind négy telket tartalmaznak.
 • Van egy 64×64 méretű telek, az egész szomszédság pedig ezzel a telekkel együtt hatalmas. Még nem derült ki, hogy mekkorák a telkek, mekkorák az egyes városrészek és van-e a titkos telek.
 • Benőtt romok láthatók az előzetes videó egyik jelenetében. Egyelőre nem tudunk arról, hogy csak dekoratívként funkcionál.

Ez egy igazán tartalmas kiegészítőnek ígérkezik, és jó néhány újdonság fog bekerülni a játékba, ami még nem szerepelt az elődjeiben a megszokott elemek visszatérte mellett. Mit gondoltok az új kiegészítőről? Máris belevetnétek magatokat a gané szagú falu világába?

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.