Simpercek

Sims 4 Cottage Living – Minden, ami telekkihívás

A Sims 4 Cottage Living kiegészítő új telekkihívásokat vezet be. Általában ezek telektulajdonságok lennének, azonban a közelgő frissítőcsomag a korábbi csomagokkal érkezett néhány telektulajdonságot a telekkihívás kategóriába fogja sorolni, mégpedig azokat, amelyek megnehezítik a játékmenetet.

A Sims csapattól kaptunk egy listát az összes olyan telektulajdonságról, amelyet telekkihívássá alakítottak át:

 • Csúszómászók (Creepy Crawlies)
 • Elátkozott (Cursed)
 • Piszkos (Filthy)
 • Szörnyek (Gremlins)
 • Visszataszító (Grody)
 • Szemétlerakó (Landfill)
 • Közműmentes (Off the Grid)
 • Földrengésveszélyes (Quake Zone)
 • Csökkentés és újrahasznosítás (Reduce and Recycle)
 • Egyszerű élet (Simple Living)
 • Hátborzongató (Spooky)
 • Vulkanikus tevékenység (Volcanic Activity)
 • Vadrókák (Wild Foxes)

A telekkihívások az Építés módban a Jellemzők és kihívások (Traits and Challenges) részben találhatók a helyszín információknál a bal, felső sarokban.

Pár infó a telekkihívásról:

 • Ezek a telekkihívások ugyanúgy működnek, mint a telektulajdonságok, csak külön kategóriába kerülnek.
 • Telekként egy vagy több telekkihívást is alkalmazhatsz, tehát nincs korlátozva, hogy mennyi kihívást tehetsz fel a kijelölt telekre.
 • A Sims 4 alapjátékban csak egy telekkihívás van, az Off-the-Grid azaz közműmentes.
 • Ha bizonytalan vagy, hogy melyik telekkihívást szeretnéd alkalmazni a telekre, használhatod a randomizálás gombot.

A Sims 4 Cottage Living két új telekkihívást tartalmaz: Egyszerű Élet (Simple Living) és Vadrókák (Wild Foxes) kihívást. Erről a két kihívásról az alábbiakban olvashattok részletesen, hogy milyen játékmenetet és nehézséget hoznak magukkal. Ne felejtsük el, hogy ezek az információk még nem véglegesek, mivel ezek az EA Game Changerstől származnak és bármikor változhatnak az új kiegészítő végleges változatához.

Egyszerű Élet telekkihívás

Az Egyszerű Élet telekkihívással rendelkező telekhez minden recept elkészítéséhez szükség van az összetevőkre. A hozzávalókkal való főzés csak jobb ízűvé teszi az ételeket. A telekkihíváshoz nem csak egy megpróbáltató játékmenet jár, hanem egy különleges feladatot és jutalmat is hoz, amelyet feloldhatsz. Reális kihívást jelent, amikor az összes hozzávalónak meg kell lennie, amikor főzöl, sütsz, lekvárt készítesz, vagy bármi olyat, amihez a simjeidnek ételt kell készíteniük! Azt fogod látni a játékban, hogy ezzel a telekkihívással minden olyan recept, amelyhez nincs meg az összes hozzávaló, ki van szürkítve, amíg meg nem szerzed a szükséges hozzávalókat.

A Sims 4-ben többféleképpen is hozzájuthatsz az ételkészítéshez szükséges hozzávalókhoz, többek között:

 • Kertészkedés
 • Állatok nevelése, amelyek a szükséges hozzávalókat termelik
 • Élelmiszerszállítás
 • Ellátogatás az élelmiszerboltba

Ha csak a kertedben szüretelt vagy az állataid által előállított alapanyagokból élsz, az néha nem elég. A legtöbb recepthez a játékban már olyan dolgokra is szükség van, mint a liszt és a cukor, amelyeket csak akkor tudsz beszerezni, ha közvetlenül rendelsz vagy vásárolsz élelmiszert. További információkért az Élelmiszerek rendeléséről és vásárlásáról olvasd el korábbi cikkünket!

Az összes megvásárolt élelmiszert a hűtőbe pakolod be. Az összes élelmiszert nyomon követheted, ha a hűtőre kattintasz, majd a Megnyitás (Open) opciót választod. Ezen a felületen át tudod majd helyezni a simed által learatott vagy összegyűjtött alapanyagokat is a hűtőbe.

Azok a simek, akik az Egyszerű élet telekkihívás keretében főznek/sütnek, a kapcsolódó jártasságuk gyorsabban fejlődik, valamint egy 2 órán át tartó boldogság hangulatjelzőt is kapnak.

Ennek a telekkihívásnak az a jutalma, hogy a simek feloldhatják a különleges szakácskönyv írásának jártasságát, ha sikerül a következőket megtenniük:

 • Elérik a Főzés jártasság 10. szintjét.
 • Ha már elsajátítottad a jártasságot, akkor 15 étel elkészítése után feloldod a szakácskönyv megírásának képességét.

Hogyan írhatsz szakácskönyvet? Egyszerűen menj a számítógépedhez, és válaszd a Write > Write Skill Book > Simple Living Cookbook menüpontot.

A szakácskönyvet magad választhatod ki és nevezheted el vagy hagyhatod úgy, ahogy van.

Miután befejezted a szakácskönyvet, megtalálod a simed eszköztárában. Ennek a szakácskönyvnek az értéke nem magas eladási értékkel bír (bár a buydebugban magas áron, 2500 simoleonért megtalálod). Mégis értékes abban a tekintetben, hogy más simek hogyan használhatják. Ez az egyetlen szakácskönyv elég erős ahhoz, hogy egy sim Főzés jártasságát nulláról tízre gyorsan felfejlessze.

Vadrókák telekkihívás

Ezen a telken vadrókák jelennek meg, amelyek kellemetlenséggel járnak a kertedben, összetűzésbe keverednek a csirkéiddel és a nyulakkal.

Ezzel a telekkihívással egy plusz nehézséget kapsz, amikor a telkeden időről időre megjelenő vadrókákkal kell foglalkoznod. Ez különösen akkor válik nehézzé, ha csirkéket gondozol, nyulakat tartasz a telkeden vagy akár kertet gondozol a hátsó udvarodban. A rókák könyörtelenek, és néha a következmények végzetesek lehetnek a csirkéidre, nyulaidra vagy a termesztett növényekre nézve. Ó, és bizony a csirketojásokra is.

Néhány esetben a telekkihívás során értesítést kapsz arról, hogy egy “Bozontos farkú tolvaj” (Bushy Tailed Thief) leselkedik otthonodra, ami arra utal, hogy egy róka van a közelben a telkeden, és ez bajt jelent.

A róka megközelíti a célpontját, és körülbelül egy órán keresztül figyeli. Ez alatt elég ideje lesz a simeknek arra, hogy könyörögjenek a rókának, hogy hagyja abba (Plead With X To Stop), amit csinál, vagy megpróbálják elzavarni (Shoo X Away).

Ha nem sikerül simednek boldogulni a a rókával, a róka megpróbálja megtámadni (és valószínűleg meg is fogja ölni) az egyik csirkét. Szerencsére van olyan eset is, ahol a csirkék kerülnek ki győztesként a csatából. Ha győznek, elkergetik a rókát. Ha nem… nos… valószínűleg érted, mire akarok kilyukadni.

Vannak más, kevésbé káros következmények is, mint például, hogy a rókák ellopják a tojásokat, vagy egyszerűen csak átkutatják a kertedet.

Szeretnél együtt lógni a rókákkal és barátkozni velük, de nem akarod elszenvedni a következményeket a többi állatra nézve a telkeden? Ne aggódj, vannak módszerek, amelyekkel semlegesítheted a vadrókák hatásait!

Tippek a vadrókákkal való bánásmódhoz:

 • Keress egy vadrókát és “Kérd meg, hogy ne lopjon” (Ask Not to Steal) interakciót. Előbb barátkoznod kell egy rókával, mielőtt ezt az interakciót végrehajtanád.
 • Telepítsd a Fox Be-Gone riasztót a csirketelepedre. Ehhez a fejlesztéshez három állattartásfejlesztő alkatrészre lesz szükséged. Miután összegyűjtötted az alkatrészeket, kattints a csirkeházra, és válaszd a Chicken Coop and select Actions… > Upgrade… > Fox-Be-Gone Alarm menüpontok. Miután a csirketelepet feljavítottad a riasztóval, a vadrókák automatikusan elriadnak, ha rossz szándékkal közelednek a telek felé.
 • A kakasok a vadrókák természetes ellenségei. Minden olyan rókát üldözni fognak, amelyik a közelükben van.
 • A lámák nagy szerepet játszanak a telked védelmében a vadrókákkal szemben. Ha észrevesznek egy vadrókát a telkeden, leköpik, hogy elkergessék.

Forrás: Sims Community

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.