Simpercek

Sims 4 Cottage Living – Minden, ami nyuszi

Henford-on-Bagley új világában több helyen is találhatsz vadnyulakat. A vadállatok térképén megnézheted, hogy pontosan hol.

Az Old New Henford és a Bramblewood városrészben elhelyezett farönkök körül garantáltan rájuk bukkanhatsz. Old New Henfordban a sétaút mellett található egy farönk, míg Bramblewoodsban a Lényőrző (Creature Keeper) közelében és a vízesésnél van egy-egy ilyen. Az alábbiakban megnézheted, hogyan néznek ki.

Ha nem találsz olyan nyulat, akivel interakcióba léphetnél Henford-on-Bagley-ben barangolva, akkor megpróbálhatod a “Csalogassa elő a nyulakat” (Lure Out Rabbits) interakciót a fatörzseken, ha nyulak rejtőznek bennük. Azt javasolták, hogy ezt az interakciót csak nappal próbáljuk meg, mert nem szeretik, ha éjszaka alvás közben zavarják őket.

Ha sikerül kicsalogatnod a nyulat, rengeteg interakció közül választhatsz. Ha szeretnél összebarátkozni egy nyúllal, óvatosan közelítsd meg, távolról figyeld őket! Természetesen mindig választhatsz közvetlenebb módot is, és azonnal interakcióba léphetsz velük.

Az Actions menüben olyan interakciókat találsz, amelyekkel megcsodálhatod a nyulat (ha a simed rendelkezik az Állatrajongó jellemvonással), és a kamerát rájuk állíthatod. A Társalgás (Socialize) menüpontban vicces, barátságos, gonosz és rosszindulatú társalgási interakciókat választhatsz, amelyeket a nyúllal végezhetsz. Van még egy lehetőség arra, hogy “Adjon ajándékot a nyúlnak” (vagy fogadd el a nyúl által felajánlott ajándékot, ha elég barátságos kapcsolatban vagy vele), és egy lehetőség az “Ajándék preferenciák felfedezésére” (Discover Gift Preferences).

Nyulak és ajándékok

Számos olyan gyűjtemény van, amelyet ajándékozhatsz (és kaphatsz a nyulaktól), többek között: könyvek, lekvárok, hímzések, italok, tojások, halak, virágok, húsételek, gyapjú, tej, festmények, termények, vegetáriánus ételek és faszobrok.

Az “Ajándék preferenciák felfedezése” (Discover Gift Preferences) interakció kiválasztása után információt kapsz arról, hogy mit szeretnek és mit nem. Ebben az esetben az interakció használata után derült csak ki, hogy a vadnyúl, akibe belebotlottál, nem szereti a vegetáriánus ételeket (Veggie Meals), míg minden más még mindig kérdőjel alatt volt, hogy tetszeni fog-e neki az ajándék vagy sem. Gyakran szórakoztató kísérletezni és ajándékot adni az állatoknak, függetlenül attól, hogy ismered-e a preferenciáikat vagy sem.

Miután több pozitív társalgási interakciót folytattál a nyúllal, átveheted az ajándékot, amit a nyúl készített neked. Minden nyúl naponta képes lesz ajándékot adni neked, csak győződj meg róla, hogy pozitív interakcióba lépsz velük.

A nyulak hasonló ajándékokat adhatnak simednek, mint amelyeket te adhatsz nekik. Itt például a sim egy rózsaszín lámagyapjút kapott a vadnyúltól, akivel elkezdett kommunikálni.

Barátkozás egy nyúllal és nyulak az otthonodban

Számos olyan társalgási interakció van, amely segít abban, hogy összebarátkozz egy nyúllal. Ha a simed állatrajongó, akkor gyorsabban is képes lesz barátságot kötni egy vadnyúllal, azonban más simeknek talán egy kicsit kitartóbbnak kell lenniük.

Ha először barátkozol egy nyúllal, akkor feloldasz egy vadnyúl otthont, amelyet a lakótelkedre helyezhetsz. Továbbá, minden alkalommal, amikor összebarátkozol egy nyúllal, kapsz egy erőteljes pozitív hangulatjelzőt.

Az egyik előnye a nyulakkal való barátkozásnak, hogy kertészeti segítséget kérhetsz. Az általad segítségül kért nyúl ezután alkalmanként meglátogatja a telkedet, és segít a kertben. Ha a nyúlra viszed a kurzort, ellenőrizheted az állapotát, hogy készen áll-e a segítségre vagy sem.

A nyulak kétféleképpen segítenek a kertedben: megeszik a gyomokat és… nos… lekakilják a kerted növényeit. Ne aggódj, az ürülékük trágyaként működik!

Egy vadnyúl otthont 400 simoleonért tudsz majd vásárolni az Építés módban. Ezt a Kültéri tevékenységek (Outdoor Activites) között találod meg vagy egyszerűen használd a keresőt, és írd be, hogy Wild Rabbit Home!

TIPP: Több vadnyúl otthont is elhelyezhetsz a telkeden, ami azt jelenti, hogy több nyulat is tarthatsz egy telken belül.

Szóval mit csinálnak a nyulak a telkeden?

Amellett, hogy nagy segítséget nyújtanak a kertben, nagyon aktívak is, amikor a telkeden tartózkodnak. Szaglásznak az udvaron, alagutakat ásnak, és interakcióba lépnek a simjeiddel, feltéve, hogy jó hangulatban vagy.

Ha úgy döntesz, hogy összeveszel egy vadnyúllal, rontod a kapcsolatotokat. Ha túl sokszor provokálsz egy nyulat, megtámadja a simed. Néha a simed csak egy tisztességes figyelmeztetéssel távozik a harcból, de ritka esetekben a nyúl meg is ölheti, ez lesz az egyik új halálnem.

Nyúlruhák

A nyulaknak saját ruházatuk van, amibe felöltöztetheted őket. A nyulak ruházatának beszerzéséhez a Bramblewoodban található Lényőrzőnél (Creature Keeper) tudsz ruhákat vásárolni. A készlet korlátozott, és a különböző állatok ruházata naponta változik, ezért érdemes gyakran benézned!

Miután beszereztél egy ruhadarabot a nyulak számára, kattints rájuk, és válaszd az “Öltöztesse a nyulat” (Dress Rabbit In…) interakciót.

Itt megtekintheted a nyulak számára elérhető összes ruhadarabot.

A nyulak típusai

Összesen nyolcféle nyúltípust találhatsz. Lentebb van egy teljes vizuális áttekintés mind a nyolc nyúlról!

Egyéb infók a nyulakról

  • Átnevezheted a nyulakat.
  • A tipegők és a gyerekek is kommunikálhatnak a nyulakkal, és megsimogathatják vagy megölelhetik őket.
  • A Kapcsolatok panelen nyomon követheted az összes olyan nyulat, akikkel találkoztál.
  • A játékban minden nyúl fiatal felnőtt, és nem öregszik és nem hal meg, mint néhány más állat.
  • A nyulak veszélybe kerülhetnek, ha közelednek a vadrókák a telkeden.

Forrás: Sims Community

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.