Simpercek

PLETYKA: Sims 4 – Tündérek? Autók? Farm? Betörők?

Tegnap egy képeslapot kaptunk Crumplebottoméktől, ami utalást tesz a Sims 4 következő kiegészítőjére. Viszont néhány játékos elég érdekes ötletekkel állt elő azt illetően, hogy mit várnak a csütörtöki bejelentéstől. Tündérek, autók, farmok és betörők – ez csak néhány dolog azok közül, amit a játékosok szerint a legújabb kiegészítő teaserje jelenthet.

Farmok

Kezdjük egy olyan kijelentéssel, ami reálisabbnak tűnik: a farm, hiszen egyértelmű, hogy a képeslap a vidéki életről beszél, és egy olyan fotót mutat, ami a csirkék és más haszonállatok nevelésének tökéletes környezeteként írható le. Ez az első dolog, ami a játékosok többségének eszébe jut.

A Maxis által kiadott képeslap hátoldalán egy gnómra emlékeztető tárgyat láthatunk, amelyről bebizonyosodott, hogy egy gonk. Több üzletben találkozhatunk ezzel a bozontos figurával, leginkább karácsonykor volt nagyon népszerű. Ha utánaolvasunk ennek, említést tesznek arról, hogy a régi mondák szerint ezek az alacsony, szakállas emberek a skandináv és északi mitológiából származnak. Tehát mi is az elsődleges céljuk? A farmok házainak és pajtáinak védelme. Ha megkedvelték a családot, akivel együtt éltek, tündérszerű varázslatokkal védték a családot, földjüket és szerencsét hoztak. Kemény munkájukért cserébe a gonkok szerették, ha zabkásával és vajjal jutalmazzák őket. Ha azonban a család nem tisztelte a földjüket vagy a gonk otthonát, akkor dühösek és pajkosak lettek, csínyeket követtek el és nyomorúságot okoztak az emberek számára.

Ha ez nem lenne elég bizonyítéka annak, hogy a farmról szól a kiegészítő, mások úgy vélik, hogy a képeslap hátoldalán lévő bélyegző dátuma (2019.11.04.) a “National Chicken Lady Day”-re (kb. Nemzetközi Csirkés Hölgy Napja) utal. A National Chicken Lady Dayt november 4-én ünneplik, és Dr. Marthenia “Tina” Durpree üzletasszony és motivációs előadó tiszteletére nevezték el így. A korábbi csirkeétterem vezető 15 éves vállalati és előadói tapasztalattal rendelkezett. Bővebben itt olvashattok a fantasztikus történetéről.

Autók

Néhány simmer utánajárt a képeslap egyik részletének, méghozzá a város nevének, és előálltak egy elmélettel, amelynek talán van értelme: autókat is kapunk. Vagy túl messzire mentek volna? Talán mégsem. Ha utánanézünk az első Ford automobil születési helyének, azt találjuk, hogy Henry Ford garázsa a detroiti Bagley sugárúton volt. Véletlen lenne?

Lehet, hogy ez csak véletlen egybeesés volt és tényleg semmi köze az autókhoz. Azonban volt egy EA felmérés még 2015-ből, ahol Maxis megkérdezte a játékosokat egy közelgő kiegészítő ötletéről. A kiegészítő ötlete az volt, hogy mechanikusként építhetjük a járműveket és a hozzájuk tartozó garázst, majd az új járgányunkkal turisztikai célpontokat látogathatunk meg.

A simmerek azt is megjegyezték, hogy ez a képeslap a Maxis csütörtöki kiegészítő bejelentésére úgy utal a Youtube-on, mint egy “világszintű turisztikai videó”. Szándékos? Véletlen egybeesés? SimGuruFrost hivatalosan megerősítette, hogy sajnos ez véletlen egybeesés. Még a végén kiderülhet, hogy a címből kivett „hen” a tyúkot jelentheti.

Betörők

Ez talán túlzás, de némileg összefügg a farmmal és a város nevével: betörők. Néhány simmer rámutatott arra, hogy a Sims 3 Riverviewben élő Bagley háztartást hivatásos bűnözőként ismerték.

A házuk egy kincsesbánya volt lopott tárgyakból, amit a Old Farm Road utca 680. alatt található telkükön lévő pajtában tároltak. Nem biztos, hogy ez a nyom közvetlenül arra utal, hogy betörők lesznek a játékban, de elég érdekes ez az elmélet.

Tündérek

Végül, de nem utolsósorban a téma, amelyben sok játékos reménykedik, hogy bejelentik: a tündérek. SimGuruGeorge egy áprilisi tweetjében rengeteg REDACTED (SZERKESZTETT) dologról tweetelt. Akkoriban ez a tweet nem sokat jelentett. A játékosok azonban kezdik összerakni a rengeteg utalást és nyomot, amelyek a tündérekhez vezethetnek. Kezdjük azzal, hogy a REDACTED simek nyilvánvalóan a játékban szereplő egyfajta simre utal, legyen mondjuk okkult vagy valami más.

Lehet, hogy tündér simek vagy éppen gazdálkodó simek? Még nem tudjuk, de van néhány friss utalás a tündérekkel kapcsolatban, amelyeknek lehet némi alapja. Több mint egy hete az amerikai country énekesnő, Caylee Hammack megosztott egy videót a Twitteren, amelyen a Small Town Hypocrite című slágerének simlish változatát énekli.

A videót azzal kezdi, hogy Sims Farmot játszotta fekete-fehérben, ami érdekes találgatásokra ad okot, hogy mi lehetett a beszélgetés témája, de a tweet bejegyzésében egy tündér emotikont is használt, ami nem kicsit zavar össze minket.

GrumSuruDoi pedig a Twitteren tálalt ki néhány akrosztichonos verset, amelyek közül az egyik tweet a “graceful lightness encircling you”-ról (kecses könnyedség ölel körbe téged) szól. Ez minket Csingilingre (Tinker Bell) emlékeztet a Pán Péter meséből.

Ha ez még nem lenne elég, nézzünk vissza egy másik, 2017-ben kiadott hivatalos felmérést. A tündérek egy kiegészítő ötleteként szerepeltek egy rejtett világgal együtt, amit csak tündérként lehet látni (játszani). Talán erről beszélt SimGuruGeorge?

Sok játékos vakarhatja a fejét és kíváncsi arra, hogy mit jelent pontosan a képeslap hátoldalán lévő bélyegző. Nem valószínű, hogy elírás lenne a dátum, akkor mi más lehetne, ha nem a National Chicken Lady Day? SimGuruFrost azt állítja, hogy a Henford Bagley-i posta lassan kézbesíti a leveleket.

Így jutottunk el egy utolsó, de nagyon érdekes elmélethez. Lehet, hogy ez a folklór része? Az egyik fórumfelhasználó, CAPTAIN_NXR7 szerint a tündérvilágba való elutazásnak köze lehet a csomaghoz. Ez lenne az elmélete:

Tündér népség. A tündérek olyan birodalmakban élnek, ahol az idő más, mint a miénk. Tegyük fel, hogy 2019. április 11-én épp egy levelet készülök feladni a nagynénémnek. A történet kedvéért Abigail néninek fogom hívni. Útban a legközelebbi postaláda felé csengettyűk és kacagás hangja vonja el a figyelmemet és hirtelen észreveszem a csillogó fényeket varangyok gyűrűjében. Beléptem a gyűrűbe és…

*PUFF*

Egy tündérbirodalomban találom magam. (Ez tényleg sokszor megtörtént velem…) Szóval bolyongok egy kicsit, jól érzem magam a kis népséggel és iszom a mézharmattal teli boglárkákból, mielőtt úgy döntök, hogy hazamegyek és mindenkinek mesélek erről a fantasztikus helyről. De várjatok! Itt van ez a barátságos tündér, aki megvizsgálja a kezemben lévő levelet és azt mondja:

“Persze, miért nem adod oda nekem és én feladom neked.” Én meg azt mondom: “Biztos vagy benne?” Erre a kisfiú azt mondja: “Persze, persze, nem gond, egyáltalán nem gond! Megérkezik a célállomásra, amint hazaérsz.” Erre én: “Nagyszerű, egészségedre”, átadom neki a levelet és elmegyek. Ez a kis látogatás nagyjából… 45 percig tartott?

De a helyzet a következő:

Amint hazaérek, rájövök, hogy a világ nem ugyanaz, mint azelőtt, hogy átléptem a Varangykapun. Sőt, megkérdezem a kedves öreg nénit, aki ott ül a padon, hogy meg tudja-e mondani, milyen nap van és mennyi az idő, és ő válaszol: “Hát persze, kedves fiam! 2021. június 7-e van.” Abban a pillanatban a képeslapom Abigail néni öreg lábtörlőjére esik…

Elég vicces pletykák pattanhattak ki a simmerek fejéből, mindenesetre nagyon kíváncsian várjuk a bejelentést, amiről június 10-én, magyar idő szerint 17 órakor lehull a lepel a Youtube-on.

Ügyeletes technikai zseni, bugszakértő, kötélidegzetű hibaelhárító. Minden problémára akad – általában helyes – megoldása. Tehetséges illusztrátor, hírvadász, Sims 2, Sims 3, Sims 4 és Sims Mobile játékos. Az oldal biztonsági rendszerének őrizője, lelkiismeretes backstage admin.